Προσκήνιο - Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

 ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΑΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ!

Σε πολλές χώρες διοργανώνονται διαδηλώσεις εναντίον του Ισραήλ, το οποίο σκοτώνει παιδιά και αμάχους με βομβαρδισμούς στην Λωρίδα της Γάζας, στην οποία εισέβαλε τελικά με ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο των αμάχων και παιδιών!

Ως εδώ λοιπόν καλοδεχούμενες αυτές οι διαδηλώσεις, οργανωμένες κυρίως από την αριστερά για συγκίνηση των αδαών! Επιμένω των «αδαών», είτε πραγματικών, είτε εκ προθέσεως παρασυρμένων.

Υπάρχουμε όμως και εμείς, οι οποίοι προσπαθούμε συνεχώς από την εποχή του Αδόλφου Χίτλερ να ενημερωνόμαστε για όλα τα τεκταινόμενα σχετικά με αυτόν τον λαό, ο οποίος ύστερα από όλα τα συμβάντα προσπάθησε να ιδρύσει το νέο κράτος του εκεί από όπου ξεκίνησε! Έτσι δημιουργήθηκε ο νέος «αδυσώπητος εχθρός» από εκείνους που κατοικούσαν ήδη εκεί! Οι Παλαιστίνιοι, Μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα. 

Δημιουργήθηκαν όμως και οι ομάδες των υποστηριζόντων τους μεν και τους δε. Κάποιοι από την πλευρά των υποστηριζόντων τους Παλαιστινίους έγιναν… Παλαιστινιότεροι των Παλαιστινίων και υποστηρίζουν κάποιες ομάδες φανατικών, οι οποίοι θέλουν να εξαφανιστεί από προσώπου γης κάθε ισραηλίτης και κυρίως το κράτος του Ισραήλ! Αλήθεια ποια η διαφορά από την αρρωστημένη «φιλοσοφία» του Αδόλφου Χίτλερ;

Δεν θα πω άλλη ιστορία για το πώς φτάσαμε μέχρις εδώ, όπου πλέον βλέπουμε το δικτατορικό – θεοκρατικό κράτος των Αγιατολάχ, αυτό που σκοτώνει αθώες κοπελίτσες επειδή δεν… φορούν όπως πρέπει τις «μαντήλες» εν έτει 2023, να εξοπλίζει τους φανατικούς της Γάζας, του Λιβάνου και όποιους άλλους κυκλώνουν το Ισραήλ με όπλα τελευταίας τεχνολογίας και ρίχνουν τις ρουκέτες τους στον… «γάμο του Καραγκιόζη» κι όποιον πάρει ο χάρος, είτε παιδί, είτε γέροντα, είτε γυναίκα, είτε σχολείο, είτε νοσοκομείο!

Αλλοίμονο αν το Ισραήλ δεν ήταν κατάλληλα εξοπλισμένο για την άμυνά του! Αυτό δε που έγινε το βράδυ της 7ης Οκτώβρη του 2023 ήταν τελείως απάνθρωπο και αδιανόητο και γι’ αυτό το Ισραήλ αντεπιτίθεται. Τα παιδιά που σκοτώθηκαν ή απάχθηκαν μαζί με τους άλλους αμάχους δεν είναι άνθρωποι επειδή είναι Ισραηλίτες; Γιατί λοιπόν οι διαδηλωτές δεν ενώνονται μαζί μας για το σταμάτημα αυτού του μακελειού εκατέρωθεν;

Κάποτε με την θυγατέρα μου επισκεφτήκαμε στο Βερολίνο το «Ιουδαϊκό Μουσείο». Ήταν όντως πολύ προσεγμένο και φυσικά αφορούσε σε ολόκληρη την πορεία αυτής της φυλής και όχι μόνο το «ολοκαύτωμα του ναζισμού», το οποίο φτάνουν κάποιοι να αμφισβητούν. Δεν είμαι ένας από αυτούς! 

Στο τέλος, υπογράφοντας στο βιβλίο επισκεπτών υποβάλλονταν ένα ερώτημα: «Με βάση τα όσα είδατε θα μπορούσατε να γίνετε αντισημίτες»; Χωρίς δισταγμό απαντήσαμε και οι δύο: Και βέβαια όχι, εάν οι Ισραηλίτες δεν έκαναν σε άλλους λαούς ό,τι έκαναν οι ναζί σε αυτούς! (Είχαν αρχίσει ήδη τα… παρατράγουδα στο Ισραήλ με τους Παλαιστινίους).

Και τότε αυτά τα… παρατράγουδα δεν είχαν καμία σχέση με αυτά που συμβαίνουν σήμερα. Ήταν σίγουρο ότι χωρίς χωριστά κράτη δεν ήταν δυνατό να ζήσουν μαζί οι δύο λαοί. Αυτή είναι η θέση όλων των άλλων κρατών και λαών, που βλέπουν με ουδέτερο (και χωρίς συμφέροντα) μάτι τα τεκταινόμενα. Αυτή είναι και η θέση της πατρίδας μας που θέλει να τα έχει καλά και με τους δύο λαούς γενικότερα. Και με τους Άραβες δηλαδή και με το Ισραήλ. Δεν είναι δυνατό να πάρει το μέρος των οποιονδήποτε φανατικών. (Θάνατος στους Άραβες – Θάνατος στο Ισραήλ)!

Ποιος λογικός άνθρωπος μπορεί να ακούει τους παραλογισμούς του Ερντογάν, παριστάνοντας τον… πατερούλη όλων των Μουσουλμάνων της γης, του στυγνού Πέρση δικτάτορα Αγιατολάχ, που δολοφονεί τον ίδιο τον λαό του και του Πούτιν που άρχισε τον παραλογικότερο πόλεμο της ιστορίας με τη δολοφονία ενός ολόκληρου λαού στην Ουκρανία κατά τον ίδιο τρόπο, που με την δύναμη πυρός που διαθέτει, κάνει το Ισραήλ;

Γιατί λοιπόν να ταχθούμε χωρίς λογική σκέψη με αυτούς τους τρεις που προανέφερα; Γιατί να βγαίνουμε στους δρόμους εμείς και αυτοί να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση; 

Ένα θα πρέπει να είναι το σύνθημα: Όχι στον πόλεμο, όχι στις δολοφονίες αμάχων και παιδιών. 

Έτσι θα δίνουμε την δύναμη στους λογικούς ηγέτες να δράσουν όπως πρέπει! Αλλιώς;

Γι - Πας