Προσκήνιο - Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΤΟ… ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ!

Μέχρι νεωτέρας (Ευρωεκλογές), τελείωσε και το… πανηγύρι της εκλογής των «αρχόντων» της Τοπικής μας Αυτοδιοίκησης και αυτοί θα πρέπει να αφήσουν στην άκρη τα… προσωπικά, που τους έκαναν να ξεχυθούν και να γεμίσουν τα ψηφοδέλτια με υποψηφίους και να αφοσιωθούν στην εκπλήρωση των υποσχέσεών τους προς τον λαό που τους ψήφισε και προς την πόλη και την περιοχή που τους έχει ανάγκη.

Τα προβλήματα είναι πολλά (καθαριότητα) και δεν θα πρέπει να αρκούνται στις φυσικές ομορφιές, της ίδιας της πόλης, και του περιβάλλοντός της που ενθουσιάζουν τους επισκέπτες της. Υπάρχουν και οι μόνιμοι κάτοικοι. Ας μην τους ξεχνούν.

Όσο για τις… πολιτικές παρεμβάσεις στις εκλογές αυτές, όλοι θα πρέπει να ευγνωμονούν την παρούσα Κυβέρνηση, που επανόρθωσε το τραγικό λάθος της προηγούμενης με την απλή αναλογική και τους δίνει πλέον την δυνατότητα να κάνουν αυτά που πρέπει απερίσπαστοι. Η ευθύνη πλέον είναι αποκλειστικά δική τους!

Θέλουν κάποιοι να βγάλουν και πολιτικά συμπεράσματα. Αυτά βγήκαν την πρώτη Κυριακή κατά γενική ομολογία, επειδή συμμετείχαν όλοι οι συνδυασμοί με ίδιους όρους. Τα… παζαρέματα της δεύτερης έβγαλαν «τερατουργήματα πολιτικά», με την συμμετοχή όλων στο… «παραφύσιν» αλισβερίσι, όπως φάνηκε περίτρανα στην Αθήνα, της οποίας ο πανάξιος Δήμαρχός της, που είχε ψηφιστεί από το 41,5% των πολιτών της, έχασε και από το 8,5% του φασίστα Κασιδιάρη, φυλακισμένου για συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση, αγκαλιασμένου με άλλους, οι οποίοι… κόπτονται εναντίον του απολυταρχισμού! Πλειοψηφία να σου τύχει και μακάρι να του βγει σε καλό του… νέου Δημάρχου.

Αυτές οι πλειοψηφίες σχηματίστηκαν και στις άλλες περιοχές της «δεύτερης Κυριακής» που κακώς κατά τη γνώμη μου ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης παρενέβη προσωπικά. Δεν γνώριζε τι θα συνέβαινε; Πανέξυπνος όμως καθώς είναι το αντιλήφθηκε αμέσως, την ίδια μέρα και δήλωσε ότι χρειάζεται «γείωση» όλων, μηδέ του ιδίου εξαιρουμένου, από το πέταγμα στα σύννεφα, όπου πετούν πλέον οι… «νικητές»!

Αυτό φυσικά δεν ισχύει μόνο για τους… «δικούς» του, αλλά για όλους εκείνους εκ των αντιπάλων του, του Γ. Παπανδρέου (εγγονού) μη εξαιρουμένου, οι οποίοι νόμισαν ότι ήδη μπορούν να… ρίξουν μια κυβέρνηση πρόσφατα εκλεγμένη με συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

Αυτός ο λαός είχε τους ισχυρούς λόγους του να εμπιστευτεί αυτήν την Κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και οι λόγοι αυτοί βρίσκονται στα έργα της πρώτης τετραετίας της. Έργα τα οποία διακρίνονται διά γυμνού οφθαλμού μέσα στα ερείπια και στις μεγάλες κρίσεις που διαχειρίστηκε αυτή η Κυβέρνηση.

Επανερχόμενος για λίγο στα τοπικά αυτοδιοικητικά μπορούμε πια όλοι με το ψυχρό μάτι της κριτικής και προ παντός της αυτοκριτικής να εντοπίσουμε επιτυχίες και λάθη όλων.

Επί παραδείγματι, πριν καταρτιστούν οι συνδυασμοί, που θα ζητούσαν την εμπιστοσύνη των συμπολιτών, οι επικεφαλής τους είχαν πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για να εντοπίσουν το ίδιο λάθος που έκαναν στις προηγούμενες εκλογές και τις έχασαν. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι!

Εγώ, επειδή οι συνθήκες ως προς τα δύο φύλα έχουν αλλάξει, θα πρόσθετα μόνο στα λόγια των προγόνων μας «και γυναικός», σοφού φυσικά! Υπάρχει και ένας που δεν… εξαμάρτησε, αλλά απλά τα κατάφερε και πάλι να μείνει στα Γιάννενα… αργόσχολος.

Ο παραπάνω κανόνας είναι βέβαια γενικός και ισχύει για όλους, ακόμα και για εκείνους που τον έχουν παραβεί τρις και τετράκις, ώσπου να βάλουν κάποτε μυαλό και να αντιληφθούν επιτέλους ότι οι αρχαίοι ημών πρόγονοι δεν έλεγαν… κουβέντες του αέρα και θα έπρεπε να τους ακούμε καμιά φορά, χωρίς αυτό να θεωρείται… προγονολατρεία.

Τι να κάνουμε; Μπορεί να ισχύουν οι θεωρίες του Fallmerayer περί αναμείξεως των ειδών ώστε το DNA μας αυτό καθ’ εαυτό να μην είναι ταυτόσημο με εκείνων, αλλά κανένας δεν μπορεί να μας αμφισβητήσει ότι ζούμε στους ίδιους τόπους και η Ελληνική γλώσσα μας συνδέει άρρηκτα με αυτούς τους προγόνους, στην οποία προστέθηκε και η Χριστιανική Εκκλησία, η Ορθοδοξία καλύτερα, που… «δίπλωσε το κακό».

Μόνο ο δαιμόνιος ραβίνος, ο Κίσιγκερ αντιλήφθηκε αυτούς τους δεσμούς και συνέστησε τα χτυπήματα των εχθρών μας να κατευθύνονται μόνο προς τα εκεί!

Ο λαός όμως πάντα αντιστέκεται σε κάτι τέτοιες παρεμβάσεις, από όπου κι αν προέρχονται αυτές και βρίσκει τρόπους να δίνει τις λύσεις. Όσοι τον αγνοούν, κακό του κεφαλιού τους…

Γι - Πας