Προσκήνιο - Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΔΗΜΟΤΙΚΑ!..

Περιδιαβαίνοντας μια μέρα -Κυριακή πρωί- στους κεντρικούς πεζοδρόμους της πόλης μας, έργα που άρχισαν επί Δημαρχίας Ν. Γκόντα και απολαμβάνοντάς τους επειδή ήταν σχεδόν άδειοι, παρατήρησα και αυτά τα… περίεργα «εμπόδια» του παρκαρίσματος αυτοκινήτων. Αυτά, με λίγη φαντασία θεώρησα ότι θα μπορούσαν να διακοσμούν την… «Πομπηία», λίγο πριν την έκρηξη του Βεζουβίου που τα σκέπασε όλα με τις στάχτες του.

Εξάλλου από την στιγμή που τοποθετήθηκαν, δεν ξέρω γιατί… από το σχήμα τους, από την γωνία που σχηματίζει η τοποθέτησή τους, ή έστω από την «μαζική» απροσεξία των κυκλοφορούντων πολιτών, έγιναν τόσα σοβαρά ατυχήματα με κατάγματα σε χέρια και πόδια ώστε δεν αρκέστηκαν οι… ατυχήσαντες σε απλές καταγγελίες, αλλά προχώρησαν και στην δημιουργία «συλλόγου παθόντων»!

Εν τούτοις, από τους υπευθύνους της τοποθετήσεώς τους δεν έγινε καμία προσπάθεια για την αντικατάστασή τους. Τουναντίον, μονιμοποιήθηκαν με το έτσι θέλω. Και φυσικά από όλες τις ακολουθήσασες Δημαρχιακές Αρχές.

Απ’ ότι καταλαβαίνω, η πλειοψηφία των πολιτών θα συμφωνούσε με την αντικατάστασή τους, τουλάχιστο για λόγους καλαισθησίας. Θα πρέπει να γίνει επιτέλους καταληπτό από τον μελετητή ότι έγινε ένα λάθος και θα πρέπει να επανορθωθεί.

Κάποια στιγμή, εδώ και λίγα χρόνια εγκαινιάστηκε και λειτούργησε η κεντρικότερη «παιδική χαρά» της πόλης, στο πιο ιδανικό μέρος από απόψεως περιβάλλοντος.

Στον σκιερό κήπο του πρώην Δημοτικού Νοσοκομείου «η Αγάπη», δίπλα από την Στρατολογία και τον επίσης σκιερό κήπο του Κεντρικού ξενοδοχείου «Grand Serai» (πρώην «Ξενία»). Κατά την γνώμη μου δεν υπήρχε ιδανικότερο μέρος για παιδική χαρά και μάλιστα με άλλους χώρους.

Άξαφνα, στην αρχή ακόμα, συνέβη κάποιο… μικροατύχημα στο δαχτυλάκι ενός παιδιού που σκάλωσε σε κάποιο ελαττωματικό στοιχείο της παιδικής χαράς. Αναμφισβήτητα απότοκο κάποιας κακοτεχνίας της κατασκευής και αναμφισβήτητα υπάρχουν ευθύνες.

Έκτοτε, χρόνια τώρα, η παιδική χαρά έκλεισε ολοσχερώς και οι πολίτες αυτής της πόλης, οι οποίοι πλήρωσαν σημαντικά ποσά για την κατασκευή της μένουν στο σκοτάδι για το τι ακριβώς συνέβη, ποιοι ευθύνονται και τέλος ούτε για το εάν και πότε πρόκειται να ξανανοίξει η παιδική χαρά με πλήρη ασφάλεια για τα παιδιά της πόλης μας.

Αντίθετα, μέσα στον… ορυμαγδό της προεκλογικής περιόδου που διανύσαμε και διανύουμε ακόμα, ως προς τους δύο που διεκδικούν να αναλάβουν τις ευθύνες για τον Δήμο Ιωαννιτών, δεν ακούστηκε κουβέντα.

Όπως κατά τον ίδιο… μουλωχτό τρόπο δεν ακούστηκε τίποτε για την απότομη διακοπή των εργασιών για την κατασκευή της πανάκριβης κεντρικής πλατείας (πλατεία Πύρου) που θα στοιχίσει 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Μήπως τάχα οι αναλαβόντες κατασκευαστές της διανοούνται να αυξήσουν το ποσό;

Αλλιώς δεν εξηγείται την σήμερον ημέραν να υπάρχει τόσο ανυπέρβλητο τεχνικό πρόβλημα, το οποίο και το έργο να καθυστερεί αλλά και να έχει αχρηστεύσει και έναν όροφο από το υποκείμενο υπόγειο πάρκινγκ.

Αναφέρθηκα ακροθιγώς σε τρία πράγματα, τα οποία συζητούνται από τους συμπολίτες μας και δεν γνωρίζω εάν και πόσο απασχόλησαν ή και απασχολούν τους μέλλοντες να αναλάβουν την διαχείριση αυτών των προβλημάτων για μία ολόκληρη πενταετία.

Υπάρχουν βέβαια και πολλά άλλα, ίσως και σοβαρότερα, αλλά εγώ θέλησα απλά να θίξω αυτά τα τρία που περιέπεσαν στην αντίληψή μου και θέλησα να τα θέσω σε όλους, περιμένοντας μέχρι την τελευταία στιγμή κάποιος εξ όλων να τα θίξει.

Ίσως φαίνεται ότι δεν είναι τόσο σοβαρά ώστε να ασχοληθούν ολόκληροι άρχοντες!

Γι - Πας