Προσκήνιο - Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΕΥΘΥΜΑ ΚΑΙ… ΣΟΒΑΡΑ!

  Στην αρχή δεν ήταν δυνατό παρά να το πάρουμε όλοι για πλάκα. Έτσι φάνταζε! Ένας νεαρός ομογενής παραλής με ένα… περίεργο βιογραφικό στην Αμερική, αφού είχε ξεκινήσει από το εδώ Ελληνοαμερικάνικο Κολέγιο, με διαδρομή στην Goldman Sachs την οποία ο ίδιος απαξίωσε, με ήδη… εφοπλιστική ιδιότητα και με αρθρογραφία στον περίφημο για την Ελλάδα ΚΗΡΥΚΑ της Νέας Υόρκης, τα… μάζεψε απ’ εκεί και παίρνοντας τον σύντροφό του άκουσε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα και μπήκε ένατος στον κατάλογο των υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας για τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, που κατέληξαν σε παραδεγμένη και από τον ίδιο τον Αλέξη πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης δεν ήταν δυνατό πλέον να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος και έτσι αυτό φάνηκε στον νεαρό Ελληνοαμερικάνο και τον σύντροφό του ως ευκαιρία για να… παίξουν «παιχνίδια», χωρίς υπερβολικό κόστος.

Η Goldman Sachs κάτι τους είχε διδάξει για την εξαγορά φαληρισμένων… εταιριών. Εγώ δεν μπορεί να γνωρίζω το εάν και πόσο συμμετείχε στην όλη διαδικασία ο κ. Αλέξης, η οποία εξελίχτηκε μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλων μας και κατέληξε στο αποτέλεσμα που όλοι γνωρίζουμε.

Το γεγονός είναι πως το ζεύγος βρέθηκε επευφημούμενο από πλήθος Συριζαίων και την θριαμβολογία του υπερήφανου πατρός, ο οποίος βλέπει τον γιο του και τον σύντροφό του ως τους αναμορφωτές της Ελλάδας. Ήταν, λέει, το… όνειρό του να γίνει κάποτε πρωθυπουργός! Και ενώ εμείς οι… περιλειπόμενοι παρατηρούμε όλες τις ασόβαρες ενέργειες του νεαρού νέου, πανηγυρικά εκλεγέντος από την «λαϊκή βάση» αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, αυτός θυμήθηκε ότι… χρωστάει την στρατιωτική του θητεία στην πατρίδα, η οποία βέβαια θα εκπληρωθεί με 20ήμερη στράτευση (κάτι ήξερε αυτός που πρότεινε επίσημα την κατάργησή της) και το υπόλοιπο θα… πληρωθεί σε χρήμα από τον Μπαμπά!

Λέχτηκαν… κοτσάνες, όπως εκείνη περί Τουρκοκυπριακού «κρατιδίου» και την οποία θα προσπαθήσει να σβήσει με μία επίσκεψη στην Κύπρο. Ύστερα δεν άκουσε τον σ. Αλέξη, ο οποίος παρεπιδημεί στο Μέγαρο της Βουλής δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο ο ίδιος έστειλε εκεί, και ο οποίος συνέστησε στον νεαρό να χαρεί την επιλογή του για λίγες μέρες και ύστερα να συνηθίσει στο τι τον περιμένει.

Οι άλλοι Συριζαίοι τον παρακολουθούν αμήχανα, ενώ οι… παλιές καραβάνες, της κυρίας Έφης μη εξαιρουμένης, τον ξεμπροστιάζουν κάθε μέρα κι εκείνος ή δεν καταλαβαίνει τι του γίνεται, όπως πιστεύω εγώ, ή… κάνει πως δεν καταλαβαίνει.

Η επίθεση στα «όργανα» του ΣΥΡΙΖΑ τόσο άγαρμπα δεν δείχνει εξυπνάδα, αλλά κουτουράδα που κι αυτός δεν ξέρει πού θα τον βγάλει. Όσο κι αν η επιθυμία του είναι να ξεμπλέξει με το… αριστερομάνι του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπολογίζει τι θα του απομείνει και δεν είναι καθόλου ίδιο με αυτό που έκανε ο κ. Αλέξης στους Λαφαζάνηδες κλπ. Εκείνος τότε ήταν «εξουσία». Κατάφερε επίσης ο σ. Αλέξης να ενώσει τις είκοσι «συνιστώσες» του ΣΥΡΙΖΑ σε μία.

Ούτε επίσης πρόκειται να ξεμπλέξει εύκολα με την Βουλή η οποία πρόσφατα εκλέχτηκε πανηγυρικά από τον Ελληνικό λαό και έχει τέσσερα ολόκληρα χρόνια μπροστά της. Εκείνος μπορεί να χαίρεται τώρα που δεν είναι βουλευτής κι έτσι θα μπορεί άνετα ν’ αναθέτει σε… άλλους να βγάζουν… το φίδι από την τρύπα, όμως δεν θα πρέπει να κάθεται πάνω στους 70.000 κομματικούς που θαμπώθηκαν απ’ την… ομορφιά του (ήταν και 15χρονοι σ’ αυτούς) και τον ψήφισαν, ακόμα και κάποιοι για τις πολύ… μοντέρνες ιδέες του για την ζωή, για την αρχηγία ενός κόμματος που βρέθηκε ακέφαλο!

Ξεχνά ότι οι βουλευτές και οι άλλοι αρχηγοί ψηφίστηκαν από εκατομμύρια πολίτες για να κυβερνήσουν την πατρίδα και να νομοθετήσουν με βάση τα προγράμματά τους, τα οποία παρουσιάστηκαν πρώτα στον λαό, ο οποίος ύστερα τα ενέκρινε ή μάλλον τα έκρινε θετικά ή αρνητικά με την ψήφο του.

Πώς είναι δυνατό ένας… πρωτόλαβος νεαρός, συζητώντας το βράδυ με τον ιδίας αντιλήψεως σύντροφό του, να πηγαίνει την επομένη έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής και να βρίζει τους κυβερνητικούς βουλευτές αποκαλώντας τους απλούς… χειροκροτητές, πράγμα που αντανακλά και στους βουλευτές του κόμματος, του οποίου εδώ και λίγες μέρες ηγείται και οι οποίοι πριν από λίγα χρόνια κυβερνούσαν;

Όπως δείχνουν τα πράγματα θα παρακολουθήσουμε πολλά ακόμα τέτοια ευτράπελα στο εγγύς μέλλον…

Γι - Πας