Προσκήνιο - Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ… ΠΑΛΙ!

Παρακάμπτοντας την… πολύ πιπεράτη εκλογή του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε την περασμένη Κυριακή, βρισκόμαστε και πάλι σε κλίμα γενικών εκλογών για την επιλογή νέων αυτοδιοικητικών αρχόντων. Σιγά – σιγά το κλίμα θερμαίνεται όχι μόνο στους κεντρικούς Δήμους, αλλά και σε όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας.

Στην πόλη μας άρχισαν ήδη οι πρώτες συγκεντρώσεις των συνδυασμών και το άνοιγμα των εκλογικών τους κέντρων. Όλοι προσπάθησαν να συμπληρώσουν τους συνδυασμούς και αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλοί και πολλές αξιόλογοι συμπολίτες μας να βρίσκονται επί ποδός για το κυνήγι της σταυροδοσίας. Το δικό μας καθήκον είναι η επιλογή των αρίστων, ή καλυτέρων κατά την δική μας κρίση, που θα γίνει σε λίγες μέρες πίσω από τα γνωστά μας παραβάν κρατώντας στα χέρια μας αυτές τις… «βοϊδόγλωσσες» με τον κατάλογο των υποψηφίων.

Σύμφωνα με τα διαδιδόμενα στα… «πηγαδάκια», στις καφετέριες και όπου αλλού γίνονται συζητήσεις επί του θέματος, για μεν την Περιφέρεια, από την στιγμή που ο Αλέκος Καχριμάνης αποφάσισε να είναι εκ νέου υποψήφιος, η επιλογή είναι δεδομένη.

Ευτυχώς ή δυστυχώς, όπως θέλετε πάρτε το, δεν βρέθηκε ακόμα κάποιος καλύτερός του για να διεκδικήσει τα ηνία αυτής της δύσκολης Περιφέρειας και ο κ. Αλέκος Καχριμάνης δεν θα δυσκολευτεί για την επανεκλογή του. Άλλωστε, ο συνδυασμός του περιλαμβάνει πολύ αξιόλογα πρόσωπα αμφοτέρων των φύλων, τα οποία ήδη έχουν διακριθεί στους τομείς όπου υπηρέτησαν και υπηρετούν, πολλοί και πολλές δε έχουν ήδη υπηρετήσει και στην αυτοδιοίκηση.

Θα μου πείτε: Από πού πηγάζει αυτή η σιγουριά για την επανεκλογή ενός προσώπου, το οποίο βρίσκεται στις επάλξεις της τοπικής αυτοδιοίκησης για μία τόσο μεγάλη σειρά ετών από την Δημαρχία, την Νομαρχία και τελικά μιας τόσο σημαντικής Περιφέρειας, όπως είναι η Περιφέρεια Ηπείρου; Και είναι σημαντική αυτή η Περιφέρεια, επειδή και τα αντιμετωπιζόμενα προβλήματά της είναι σημαντικά και ο Αλέκος Καχριμάνης τα αντιμετώπισε και τα αντιμετωπίζει με θαυμαστή αποτελεσματικότητα και αυτός είναι ο λόγος που ο λαός με την ψήφο του συνεχίζει να τον υποστηρίζει σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Στο Μέτσοβο, στα Γιάννενα, στη Θεσπρωτία, στην Πρέβεζα, στην Άρτα!

Σε όλη αυτή τη διαδρομή ήταν φυσικό να γίνουν πολλές «καταγγελίες» σε βάρος του Αλέκου Καχριμάνη και πολλές επίσης εκδικάστηκαν στα αρμόδια δικαστήρια. Όλες ανεξαιρέτως κατέδειξαν την πλήρη αθωότητά του. Ώσπου βρέθηκαν κάποιοι, οι οποίοι νόμισαν ότι με το συνεχές πες, πες εναντίον του θα καταφέρουν ν’ αποδομήσουν αυτήν την μεγάλη εμπιστοσύνη που δείχνει ο λαός στο πρόσωπό του και θα κάνουν αυτόν το λαό να πειστεί ότι όλα αυτά τα χρόνια κάνει… μεγάλο λάθος! Πέτυχαν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα, επειδή τα επιχειρήματά τους αποδείχτηκαν σαθρά.

Εάν, λέω εάν, υπάρχουν κάποιοι, που χρηματοδοτούν αυτήν την… καμπάνια εναντίον του, ας φροντίσουν να ανακαλύψουν πού κάνουν λάθος και, όπως λέει ο λαός, το πολύ το Κύριε ελέησον... βαρεί και του παπά!

Το αποκορύφωμα αυτής της ιστορίας αποτέλεσε και η… «δυσφημιστική» διασύνδεση της μεγάλης επιτυχίας της Ελλάδας και της Ηπείρου να αναγνωρισθεί και επίσημα το Ζαγόρι σαν ένας τόπος Διεθνώς αξιόλογος από την UNESCO. Αυτό αποδεικνύει ότι έχασαν τελείως την ψυχραιμία τους! Τέλος πάντων…

Όσον αφορά στον… ταλαιπωρημένο Δήμο Ιωαννιτών, υπάρχουν επίσης τέσσερις κύριοι διεκδικητές και μέσα σε αυτούς τους… πολυπληθείς συνδυασμούς υπάρχουν και πολύ αξιόλογες προσωπικότητες, οι οποίες αποφάσισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον πολύ ταλαιπωρημένο Δήμο μας.

Ας μην περάσει κανενός από το μυαλό ότι οι Γιαννιώτες πολίτες δεν έχουν την δυνατότητα και την δύναμη να κάνουν την σωστή επιλογή. Οι Γιαννιώτες πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά τόσο τα πρόσωπα, όσο και το τι συμβαίνει στην ένδοξη πόλη τους περπατώντας στους δρόμους της και παρατηρώντας με τα ίδια τους τα μάτια.

Γι - Πας