Προσκήνιο - Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ…

…στην φουρτούνα φαίνεται! Όσο κι αν πολλοί προσπαθούν αφελώς να φορτώσουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον πολύ αδόκιμο όρο… «γκαντεμιά», τις βουλές του Κυρίου και πιο συγκεκριμένα τα καμώματα της φύσης που εκδικείται τις παρεμβάσεις του ανθρώπου στις δικές της ισορροπίες καταγεγραμμένες με ακρίβεια από τον ίδιο τον άνθρωπο, που τις παραβαίνει, τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αγωνίζεται μέσα σε αυτές τις αντιξοότητες βγαίνοντας νικητής και εξασφαλίζοντας την συνδρομή και όλων των άλλων ηγετών του κόσμου, που αγωνίζονται για τον ίδιο σκοπό.

Είναι φυσικό όμως σε μια μικρή χώρα, όπως η Ελλάδα, οι παρεμβάσεις αυτές να είναι πιο εμφανείς, ως προς τα αποτελέσματά τους. Το ίδιο εμφανείς είναι και οι αμυντικές παρεμβάσεις της ηγεσίας της, που αγωνίζεται με… νύχια και με δόντια για την εξάλειψη αυτών των αποτελεσμάτων.

Από την αρχή της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, φυσικά με την δημοκρατική έγκριση του Ελληνικού λαού, του έλαχε η παγκόσμια επιδημία του Covid-19, την οποία δεν δίστασε να αντιμετωπίσει σε πλήρη συνεννόηση με την ηγεσία της Ε.Ε., προτείνοντας μάλιστα και λύσεις (διεθνές πιστοποιητικό εμβολιασμών), οι οποίες υιοθετήθηκαν και από τους άλλους ηγέτες. 

Μόνο οι Έλληνες αντιπολιτευόμενοι… ανακάλυπταν «λάθη» σε όλη αυτή την οργανωμένη εποποιία, που κατέληξε τελικά στο… «κοινό ταμείο ανάκαμψης» της Ε.Ε., για το οποίο ο Μητσοτάκης αγωνίστηκε με όλους τους άλλους ηγέτες, των οποίων οι χώρες και οι οικονομίες τους επλήγησαν τόσο βάρβαρα. Η συνέχεια δικαίωσε αυτόν τον «Καπετάνιο», ύστερα από την μεγάλη φουρτούνα.

Μέσα σε αυτά ήρθε και η καταφανέστατη επίθεση από έναν δόλιο γείτονα, που προσπάθησε να εισβάλλει στη χώρα με τη χρήση «ειρηνικών μεταναστών» και άλλων καθαρμάτων από τις γεμάτες φυλακές της πατρίδας του. Η υπόθεση αυτή εξελίσσονταν πολύ σοβαρά, ώσπου ο κ. Μητσοτάκης, ο Καπετάνιος, με μία απλή κίνηση κατέστησε το ζήτημα πανευρωπαϊκό, κάνοντας τον επιτιθέμενο… μπαρούτι, αλλά ταυτόχρονα έγινε η αιτία ενός έξυπνου επανεξοπλισμού της Ελλάδας και μιας διπλωματικής εξόρμησης, η οποία σφράγισε με τις ανάλογες συμμαχίες την ασφάλεια της χώρας (Γαλλία, ΗΠΑ, Αίγυπτος, Ισραήλ).

Τέλος, ήρθαν οι πυρκαγιές και πλημμύρες, η ταυτότητα των οποίων, εμφανής πολλές φορές, αναπόδεικτη όμως. Φρύαζαν οι αντιπολιτευόμενοι για όλες τις παραπάνω επιτυχίες του Καπετάνιου κι άρχισαν να συγκρίνουν κάποιους αριθμούς με τα διεθνή δεδομένα. Αυτό όμως αποδείχτηκε μπούμερανγκ, όπως θα λεχθεί παρακάτω. Ο Ελληνικός λαός, ο οποίος… δεν τρώει κουτόχορτο, ανανέωσε πανηγυρικά την εμπιστοσύνη του στον καλό Καπετάνιο, παρά τα εκλογικά μαγειρέματα τα οποία προσπάθησαν κάποιοι να βάλουν τις… τρικλοποδιές τους και τα οποία έγιναν αιτία να διαλύσουν εκείνους που τα μηχανεύτηκαν.

Έτσι, με αυτήν την ανανεωμένη εμπιστοσύνη του λαού ήρθαν οι φετινές μεγάλες πυρκαγιές, συνεχώς ανανεούμενες στον Έβρο, αναπόδεικτο ακόμα από πού και οι πρωτοφανείς στα χρονικά της πατρίδας μας πλημμύρες στο Θεσσαλικό κάμπο, οι οποίες με τα τραγικά αποτελέσματά τους βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη. Αλίμονο αν οι… εκ του ασφαλούς φωνασκούντες ήταν εκείνοι που θα αναλάμβαναν την αντιμετώπισή τους!

Κι εδώ έρχομαι στη σύγκριση των αριθμών και των στατιστικών, τους οποίους θρασύτατα επικαλούνται οι… κατ’ επάγγελμα φωνασκούντες. Μία μικρή… «πυρκαγίτσα» στο «Μάτι» απέφερε 107 νεκρούς παντελώς αβοήθητους ακόμα και σε ένα ήσυχο λιμανάκι χωρίς να προστρέξουν πλωτά μέσα. Μία μικρή… «πλημμυρίτσα» στην «Μάντρα», απέφερε 24 αβοήθητους νεκρούς! Είναι δυνατό να γίνει κάποια σύγκριση;

Ο καλός ο Καπετάνιος στις φουρτούνες φαίνεται. Ευτυχώς που βρίσκεται αυτός στο τιμόνι. Το μέλλον θα δείξει…

Γι - Πας