Προσκήνιο - Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Η… ΤΥΧΑΙΑ ΠΥΡΟΜΑΝΙΑ!

Παρακολουθώντας προ ημερών μία… τυχαία συνέντευξη ενός… τυχαία ευρεθέντος στον δρόμο νεαρού…«εθελοντή», προς μία επίσης νεαρή απεσταλμένη κάποιου σταθμού, άκουσα έκπληκτος τον νεαρό να επιτίθεται στο… «επιτελικό Κράτος» του Κ. Μητσοτάκη για την… ανυπαρξία του στις πυρκαγιές που κατέστρεψαν την πατρίδα μας.

Μελαγχόλησα επειδή τα λόγια του νεαρού έδειχναν ότι σαφέστατα δρούσε ως απεσταλμένος από κάπου και «δασκαλεμένος» από κάποιους.

Ήταν επόμενο στο τέλος να πει όλες τις ασυναρτησίες που είπε, φέρνοντας ακόμα και την νεαρά ανταποκρίτρια σε αμηχανία!

Όταν λοιπόν μέσα σε αυτές τις τραγικές συνθήκες διαπιστώνεται να υπάρχουν κομματικοί οργανισμοί που να… δασκαλεύουν άσχετους νεαρούς για κομματική εκμετάλλευση των συμβαινόντων, πώς να μην σκεφτεί κάποιος ότι αυτοί οι εξαπολυόμενοι άσχετοι δεν θα υπερβούν τα αναληφθέντα καθήκοντα και δεν θα δράσουν ανεξέλεγκτα προς πάσαν κατεύθυνση, όχι μόνο ως αυτουργοί, αλλά δασκαλεύοντας και αυτοί διάφορους, φανατικούς, ανεύθυνους ή ακόμα και πνευματικά ανάπηρους, οι οποίοι συλλαμβάνονται για την πρόκληση σοβαρότατων πυρκαγιών, εκμεταλλευόμενοι πολύ εύκολα και τις καιρικές συνθήκες (δυνατοί άνεμοι) τις οποίες γνωρίζουν εκ των προτέρων από την Ε.Μ.Υ.!

Ποιο «επιτελικό κράτος» είναι σε θέση να βρίσκεται κοντά σε όλη αυτήν την οργανωμένη ασχετοσύνη, όταν μάλιστα αυτή… επιβραβεύεται στην συνέχεια από πιο επίσημα χείλη τα οποία όχι μόνο δεν κατηγορούν τους εμφανείς δράστες, αλλά την ανικανότητα του κράτους να δράσει αποτελεσματικά;

ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ…

Αυτό ακριβώς συνέβη και πέρυσι, όταν καίγονταν η Αττική, ό,τι τέλος πάντων είχε απομείνει και δεν κατάφερε το «επιτελικό κράτος» να τιθασεύσει τις συνεχώς ανατροφοδοτούμενες φωτιές, ούτε με τα τεράστια ρωσικά αεροπλάνα (τότε δεν είχε αρχίσει ακόμα ο πόλεμος της Ουκρανίας) και κόντεψαν να καούν και τα… παλαιά ανάκτορα του Τατοΐου.

Αυτή η «εμπειρία» συνεχίστηκε και φέτος, ενώ στον Έβρο προστέθηκαν και εξωγενείς παράγοντες με σαφή χρησιμοποίηση δυστυχών μεταναστών. Έτσι δεν κατέστη ακόμα δυνατή η τιθάσευση αυτού του φοβερού εχθρού, ο οποίος κατάφερε επιτέλους να προκαλέσει τις μεγαλύτερες καταστροφές όλων των ετών.

Εκείνο που έχει μεγάλη σημασία είναι το ότι τουλάχιστο αποφεύχθηκαν εκατόμβες ανθρώπινων θυμάτων, ύστερα από οργανωμένες προειδοποιήσεις των αρμοδίων αρχών και κυρίως με τη χρήση του «112», πράγμα το οποίο δεν κατέστη δυνατό να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά αλλού, ούτε ακόμα και στο πιο οργανωμένο κράτος του κόσμου στην Χαβάη, όπου τα θύματα υπήρξαν πολλαπλάσια ακόμα και από το… Ελληνικό «Μάτι».

Αυτό το τελευταίο εξόργισε και τους υπευθύνους εκείνης της καταστροφής, η οποία έτυχε να εκδικάζεται αυτήν την εποχή και να αποκαλυφτούν όλες οι δραματικές λεπτομέρειες για τις παραλείψεις των τότε αρμοδίων!

Αλήθεια αυτός είναι ο λόγος της αδιόρατης… χαρμολύπης των σημερινών αντιπολιτευομένων, οι οποίοι εν χορώ κατηγορούν τους κυβερνώντες για την αναποτελεσματικότητά τους σ’ αυτές τις φοβερές πυρκαγιές και δεν αφήνουν κανένα ενδεχόμενο για πιθανό σχέδιο εμπρησμού;

Ίσως δούμε κάτι στην συζήτηση στην Βουλή…

Γι - Πας