Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΠΡΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑ 2023!..

Ο καλός Θεούλης και οι κυβερνώντες με την βοήθειά Του και την εμπιστοσύνη του λαού κατάφεραν φέτος, ύστερα από τις ανωμαλίες των τελευταίων χρόνων να βρεθώ και πάλι τον Αύγουστο στα παλιά λημέρια μου της Λευκάδας και να απολαύσω τις ομορφιές των ακτών της και τα… πλούσια ελέη των θαλασσών της.

Αυτόν τον μήνα διαλέγουν πολλοί Ιταλοί για τις διακοπές τους, αλλά τελευταία και πολλοί άλλοι… «δυνάμενοι» από τα όμορα κράτη με τις οδικές δυνατότητες προσπελάσεως.

Είναι επίσης και το ανανεωμένο και συμπαθητικό αεροδρόμιο του Ακτίου που φέρνει κόσμο από την Ευρώπη και αλλού και φυσικά η ίδια η θάλασσα που φιλοξενεί μεγάλο αριθμό από πλεούμενα μικρά και μεγάλα, απλά ή πολυτελή ή ακόμα και πολυτελέστατα, συνεχίζοντας τις διαδρομές που άνοιξε ο αείμνηστος Αριστοτέλης Ωνάσης με την «Χριστίνα» και τον «Σκορπιό» του, στον οποίο και όρισε ν’ αφήσει τα… κοκαλάκια του ν’ αναπαυθούν και την ψυχή του να αιωρείται απάνω από το αγαπημένο του Νυδρί, φιλοξενώντας όλους εκείνους τους Μεγάλους και τις Μεγάλες, μολονότι αυτή η «μικρή» απόγονός του κατάφερε να… σνομπάρει όλα αυτά τα φυσικά καλούδια που της… άφησε ο Μεγάλος Παππούς της και να τα μετατρέψει σε… ρευστό για τις πρόσκαιρες απολαύσεις της.

Εκείνος «πέθανε» την ημέρα που ο αγαπημένος γιός του ο Αλέξανδρος έπεσε θύμα του γνωστού αεροπορικού ατυχήματος και κατάλαβε ότι εκεί τελείωνε και η δική του ζωή.

Πρόλαβε όμως να ορίσει να συνεχιστεί η μνήμη του με το ομώνυμο «Πλάσμα» το οποίο τόσα καλά προσφέρει στην Πατρίδα, την αγαπημένη του Ελλάδα, με το «Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο» και τόσα άλλα, τα οποία είναι αρκετά, ώστε η μνήμη του Μεγάλου αυτού Έλληνα να συνεχίζεται αμείωτη με τις προσφορές της. Μου διηγούνταν φίλος μου Λευκαδίτης, που χειρουργήθηκε πρόσφατα στο Ω.Κ.Κ. πόσο πολύ βοηθήθηκε εκεί ώστε να συνεχίσει τη ζωή του για όσα χρόνια του χαρίζει ακόμα ο Μεγαλοδύναμος.

Κατά τα άλλα η Λευκάδα συνεχίζει να είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά του Ιονίου και να προσφέρει απλόχερα αυτές τις ομορφιές σε Έλληνες και ξένους. 

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΗΜΑΝΣΗ…

Δεν θέλω να είμαι ένας από αυτούς τους συνεχώς γκρινιάρηδες, ψάχνοντας να βρω όλα τα υπαρκτά ψεγάδια, που υπάρχουν σε ολόκληρη την Ελληνική πραγματικότητα. Το αφήνω αυτό να το πράξουν άλλοι που αρέσκονται σε όλα αυτά.

Θα πω μόνο κάποιες απλές παρατηρήσεις μου από την διαδρομή: Εντάξει, όλοι γνωρίζουμε ότι η παράκαμψη της Φιλιππιάδας για την Πρέβεζα από την Ιόνια οδό είναι ένα έργο, που θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει. Αυτό όμως δεν απαλλάσει τους οιουσδήποτε αρμόδιους από την υποχρέωση της καλής σηματοδοτήσεως της τωρινής διαδρομής μέσα από αυτόν τον… δαιδαλώδη λαβύρινθο σε κάθε του λεπτομέρεια και σε κάθε γωνιά, ώστε να μην ταλαιπωρούνται τόσο οι δυστυχείς οδηγοί, που επέλεξαν αυτήν την διαδρομή.

Κακολογώ όλους, χωρίς να τους γνωρίζω, είτε από την Περιφέρεια είναι αυτοί, είτε από τον Δήμο Ζηρού, είτε ακόμα και από τις υπηρεσίες της Τροχαίας. Είναι ντροπή!..

Γι - Πας