Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΚΑΙ ΠΑΛΙ… ΕΚΛΟΓΕΣ!

«Τ’ έχεις Γιάννη; Τ’ είχα πάντα… και τα πρόβατα σαράντα»! Διπλές εκλογές είχαμε τον Μάιο και Ιούνιο και να τώρα και πάλι μπαίνουμε δυναμικά για τις Δημοτικο-Περιφερειακές!

Υποψηφιότητες, χρίσματα και… ντουγρού πάλι για ψήφο. Άσε που μας προέκυψαν και οι εσωκομματικές του «ΣΥΡΙΖΑ» μετά την αποχώρηση, ύστερα από ωριμότερη σκέψη, του Αλέξη. Εκεί τους καρφώθηκε η ξενόφερτη λέξη «Debate» (δεν ξέρω αν το γράφω και σωστά)…

Αλήθεια, όμως, τι να πουν μεταξύ τους οι τρεις και μία υποψήφιοι επίδοξοι διάδοχοι; Θα δούμε. Ο πάλαι ποτέ φανατικός του ΠΑΣΟΚ, ο Τζουμάκας θα μας δείξει! Τώρα στα πίσω – πίσω επιθυμεί αρχηγία και… ό,τι νάναι. Τι ξέρει αυτός από «ΣΥΡΙΖΑ»; Ίδωμεν.

Εδώ και πάλι έχουμε πρόβλημα. Πώς να βρεθεί τρόπος να «εκδιωχθεί» ο Αλέκος Καχριμάνης από την Περιφέρεια Ηπείρου, δεδομένου του ότι εκείνος είναι «τζιόρας» και δεν το κουνάει με τίποτε, απευθυνόμενος πάντα προς τον Ηπειρωτικό λαό και κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του.

Αφού πολλές προσπάθειες, με σημαντικές υποψηφιότητες προσωπικοτήτων, απέτυχαν, εδώ και καναδυό θητείες, εισήλασε κάποιος συνεχώς διαφημιζόμενος και αυτοπροβαλλόμενος με την απόφαση να τον κερδίσει, ασχολούμενος συνέχεια με την πολεμική στο πρόσωπο του Καχριμάνη κατά τρόπο επίμονο και μονότονο!

Παραγγελία να τον είχε ο Καχριμάνης δεν θα τον έβρισκε. Τέτοια… διαφήμιση δεν την περίμενε! Την πρώτη φορά ο εν λόγω επίδοξος… έφαγε από τον λαό απλά μια γερή «καρπαζιά» και συνέχισε απτόητος στο ίδιο μοτίβο. Έτσι, την δεύτερη η «καρπαζιά» ήταν πολύ δυνατή έως… θανατηφόρα, όπως πολλοί θα φαντάζονταν. Εν τούτοις, εκείνος απτόητος δεν φοβήθηκε… ούτε τον «θάνατο» και αφού… συνήλθε συνέχισε και πάλι στο ίδιο, δαπανηρό για εκείνον, μοτίβο προσπαθώντας πλέον να βρει στηρίγματα και από… άλλες κατευθύνσεις. Έτσι φαντάζονταν, ώσπου άξαφνα οι… άλλες κατευθύνσεις του έκλεισαν κατάμουτρα πόρτες! Και συνεχίζει… μοναχός κι έρημος ως ένας νέος Δον Κιχώτης, επαναλαμβάνοντας συνέχεια την καραμέλα του.

Τι θα κάνει ο Καχριμάνης είναι μία άλλη ιστορία. Ο λαός πάντα ζυγίζει τα λάθη του, υπαρκτά σε όλους, εκτός από τον Πάπα, για τον οποίο θεσπίστηκε το «αλάθητο», αλλά κυρίως τις επιτυχίες του, που απορρέουν από την δυναμική του προσωπικότητα με την οποία βρίσκει λύσεις εκεί που οι άλλοι… σηκώνουν τα χέρια και στο τέλος λένε: Α, έτσι το ήξερα κι εγώ να το κάνω… Στο τέλος κοντεύει να κατηγορηθεί επειδή τυχαίνει να είναι και οικογενειάρχης με σύζυγο και παιδιά! Ο λαός όμως τα κρίνει όλα τελικά…

Όσο για τον Δήμο Ιωαννιτών και πάλι πολλοί ερίζουν, ακόμα και οι «διάδοχοι» του αείμνηστου Μωυσή δηλώνουν παρόντες, αφού κατάφεραν να επιβιώσουν από το… τρομακτικό σύστημα της «απλής αναλογικής», βοηθηθέντες ποικιλότροπα.

Εν τούτοις, περπατώντας κάποιος στους δρόμους της πόλης και των υπαγομένων στον Δήμο διαμερισμάτων και στους ανάλογους χώρους τους, είτε ως δημότης, είτε και ως απλός επισκέπτης και… «δυστυχώς» είναι πολλοί αυτοί οι τελευταίοι, διαπιστώνει θλιβερές εικόνες και καταστάσεις, οι οποίες απάδουν σε κάθε ευνομούμενη πόλη κι ακόμα περισσότερο στα Γιάννενα, την θρυλική «Πρωτεύουσα» της Ηπείρου με την ηρωική παράδοση στ’ άρματα, στα γρόσια και στα γράμματα!

Αυτό το τρίπτυχο θα πρέπει πάντα να βλέπουν με… τρόπο όλοι οι υποψήφιοι και να μην πανηγυρίζουν εάν το «Στρατόπεδο Βελισσαρίου» παραχωρήθηκε ολόκληρο ή μερικό από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης στον Δήμο Ιωαννιτών!

Θα έπρεπε η κατάσταση του γειτονεύοντος «Πάρκου Πυρσινέλλα» με το «Γιαννιώτικο Σαλόνι» να τους τρομάξει όλους, εκτός κι αν έχουν αποφασίσει να συνδέσουν το όνομά τους με κάποια σημαντική μεταμόρφωση της πόλης, ώστε αυτή να αποτελεί… καλό παράδειγμα για ολόκληρη την Ελλάδα. Μακάρι!..

Γι - Πας