Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Ο… ΚΗΡΑΛΟΙΦΑΣ!..

Είχα γράψει και παλιότερα για τον… «κηραλοιφά» θεωρώντας ότι κάποιος… «σαλτιμπάγκος», αντιποιούμενος γνώσεις της  Ιατρικής επιστήμης, -δεν γνωρίζω από που προερχόμενες, -δίδασκε από τηλεοράσεως ανατομικές εικόνες του ανθρωπίνου σώματος, όπως αυτές αναφέρονται στα ειδικά επιστημονικά συγγράμματα για ορισμένες παθήσεις και ύστερα πρότεινε… «ιάματα» κηραλοιφών, τα οποία διαφήμιζε και εμπορεύονταν! Καθώς όμως συνεχίζονταν αυτό το τηλεοπτικό αλισβερίσι θεώρησα ότι προφανώς κάποιοι άλλοι είναι αρμόδιοι να επισημάνουν, να μελετήσουν και τελικά να διώξουν τυχόν υπάρχουσες παρανομίες. Κυρίως όμως το ΕΣΡ, αυτή η παντοδύναμη και ανεξάρτητη Αρχή, έμμισθη υποθέτω, θα ήταν παρούσα, όπως επίσης και τα πειθαρχικά όργανα του Ι.Σ.Α. και του ΠΙΣ (Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου) θα είχαν ευαισθητοποιηθεί από μία τόσο «καραμπινάτη» παράβαση του «κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας»! Τίποτε όμως δεν συνέβη. Αντίθετα ο εν λόγω συνέχιζε ακάθεκτος τις… επιχειρήσεις του, οι οποίες προφανώς του αποδίδουν σημαντικά οφέλη τόσο οικονομικά, όσο και διαφημιστικά των πολιτικών του επιδιώξεων, οι οποίες αποτελούν τον κύριο κορμό των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, όπως αυτές αποκαλύπτονται στο «βιογραφικό» του δημοσιευόμενο στο ειδικό έντυπο της 9.7.2023 (οι 300 της νέας Βουλής) της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος». Έτσι θυμήθηκα και την περίπτωση συναδέλφου μου, ο οποίος στην εποχή του «Τσέρνομπιλ» είχε προμηθευτεί «μετρητή Geiger και μετρούσε στα μανάβικα και τα supermarkets «ραδιενέργειες τροφίμων» εισπράττοντας χρήματα από τους αφελείς! Κανένας δεν τον πείραζε και τα οικονομικά του οφέλη υπήρξαν σημαντικά, όπως εκ των υστέρων αποδείχτηκε. Τώρα λοιπόν το ΕΣΡ υποχρεούται να υποδείξει στα προαναφερθέντα όργανα των Ιατρικών Συλλόγων το καθήκον τους, επειδή κατά τεκμήριον θα έπρεπε να αποτελούν τους υποχρεωτικούς συμβούλους της Πολιτείας για τα θέματα υγείας. Εν τούτοις όχι μόνο δεν συμβαίνει αυτό, αλλά τουναντίον ο ρόλος τους έχει τελείως υποβαθμιστεί και παρεξηγηθεί.

Οι κώδικες δεοντολογίας των οργάνων αυτών (Ιατρικοί Σύλλογοι Τοπικοί και Κεντρικοί) περιέχουν όλα τα στοιχεία τα οποία προφυλάσσουν τους πολίτες τόσο από τους αγύρτες μη ιατρούς, αλλά και από τους τυχόν επίορκους ιατρούς, όπως η προαναφερθείσα περίπτωση με τον… μετρητή Geiger!

Απορώ λοιπόν πως το ΕΣΡ επιτρέπει στον προαναφερθέντα Κηραλοιφά την εν…επεξήγησιν ιατρικών εικόνων του ανθρώπινου σώματος (που τις διδάχτηκε;) και στην συνέχεια την εφαρμογή «ιαματικών ουσιών» για την εφαρμογή των οποίων επιβάλλονται στις φαρμακευτικές εταιρείες εξαντλητικές και πολυδάπανες επιστημονικές έρευνες. Νομίζω πως το ΕΣΡ έχει δυνατότητα και καθήκον να… «ξυπνήσει» και τα ανάλογα ιατρικά όργανα (Σύλλογοι και Πειθαρχικά Συμβούλια) να πράξουν τα δέοντα. 

Η αβελτηρία όλων αυτών επέτρεψαν στον προαναφερθέντα… επιχειρηματία (κατά το βιογραφικό του) να αποκαλέσει αποθρασυνθείς «πρόβατα» το 40% των πολιτών, που στις τελευταίες διπλές εκλογές ψήφισαν το κόμμα της Ν.Δ. και δεν συντάχθηκαν με την μικρή ομάδα των οπαδών του, του 3,5% του εκλογικού σώματος, ώστε να του δώσουν το δικαίωμα να διοικήσει την πατρίδα μας, όπως εκείνος «κάλιον όλων» γνωρίζει! (τρομάρα του)! Μολονότι εκείνη την στιγμή δεν του επιστήθηκε η προσοχή γι’ αυτόν τον… «αθώο» χαρακτηρισμό, θα παρακαλούσα τον αξ. κ. Πρόεδρο της Βουλής να το πράξει, έστω και προσεχώς, ως ανοίκεια συμπεριφορά προς τους πολίτες, οι οποίοι δεν επιθυμούν να συνταχθούν με την δική του ομάδα, που δεν επιτρέπει η πρέπουσα συμπεριφορά και οι νόμοι, να χαρακτηριστεί, όπως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μιας και δέχτηκε να χρησιμοποιήσει το ιερότερο δημοκρατικό της δικαίωμα να ψηφίσει ένα πρόσωπο, όπως ο προμνησθείς. Πρόσωπο «επικίνδυνο» για την δημόσια υγεία, που παράνομα διαφημίζει ανεξέλεγκτα προϊόντα και τα πουλά με τους γνωστούς τρόπους.

Γι-πας