Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΣ!..

Με τον Πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Κώστα Τασούλα, είχα την μεγάλη τύχη να γνωριστώ από όταν νεαρός ήταν συνεργάτης στενός του μεγάλου πολιτικού Ευαγγέλου Αβέρωφ και η γνωριμία αυτή μετατράπηκε σιγά – σιγά σε πραγματική φιλία.

Συντέλεσε βέβαια σ’ αυτό και η μεγάλη εκτίμηση που έτρεφα και στο πρόσωπο του αείμνηστου πατέρα του Τάσου.

Έτσι όταν κατά καιρούς συναντιόμαστε οι συζητήσεις μας σε σχέση με την πολιτική είναι πάντα ειλικρινείς και άδολες.

Δεν μου έκρυψε ποτέ ότι η πολιτική είναι η δουλειά του και γι’ αυτήν διαθέτει όλη την ύπαρξή του, σωματική και πνευματική.

Είναι αυτό που λέμε ένας πολιτικός καριέρας και έτσι αυτό που του ανατίθεται να κάνει το κάνει με την καρδιά του σε όλες τις λεπτομέρειες. Άρχισε από την Δημαρχία σε έναν μεγάλο και απαιτητικό Δήμο, αυτόν της Κηφισιάς, όπου μεγάλωσε, μια και ο πατέρας του ήταν επί σειρά ετών διευθυντής της Φοιτητικής Εστίας Τοσίτσα. Η δουλειά του εκεί ήταν απόλυτα επιτυχημένη και ύστερα εκλεγόμενος συνεχώς βουλευτής Ιωαννίνων, την πατρίδα των γονιών του, υπηρέτησε ως υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και άφησε εποχή ως Υπουργός Πολιτισμού.

Άξαφνα ο διαθέτων μεγάλες «οσφρητικές» ικανότητες για τους συνεργάτες του κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να… τον ρίξει στα βαθειά και τον πρότεινε για την Προεδρία της Βουλής των Ελλήνων, στην οποία εκλέχτηκε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία των Βουλευτών όλων των κομμάτων.

Η θητεία του στο σημαντικό αυτό θεσμικό αξίωμα, το τρίτο ύστερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό με αυτή τη σειρά, διαδέχτηκε αυτήν της ανεκδιήγητης θητείας της Ζωής Κωνσταντοπούλου και της πιο ομαλής του κ. Νίκου Βούτση, ήταν σημαδιακή και έδειξε πώς θα πρέπει να υπηρετείται το ύψιστο αυτό θεσμικό αξίωμα!

Και ξέρετε κάτι; Ο κ. Κώστας Τασούλας ανέλαβε να υπηρετήσει στο αξίωμα αυτό με… κρύα καρδιά, επειδή θα προτιμούσε ένα «παραγωγικό» Υπουργείο.

Εν τούτοις, γνωρίζοντας τι ακριβώς υπηρετεί και σε ποια δύσκολη εποχή το υπηρετεί, διέθεσε όλα τα πλούσια πνευματικά του εφόδια και την μεγάλη εγκυκλοπαιδική του παιδεία και μόρφωση και υπηρέτησε το αξίωμά του κατά τρόπο που μόνο θαυμασμό προκαλούσε σε φίλους, πολιτικούς αντιπάλους και ξένους επίσημους επισκέπτες.

Η Βουλή των Ελλήνων απόχτησε επιτέλους την αίγλη που της πρέπει και ανάγκασε προχθές τον διευθυντή μιας από τις σοβαρότερες Ελληνικές εφημερίδες, τον κ. Παπαχελά, κατά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων να πει: Αυτή η Βουλή θα είναι πολύ… δύσκολη, αλλά ο έμπειρος κ. Τασούλας, ο οποίος ελπίζω ότι και πάλι θα την διευθύνει, θα τα βγάλει πέρα με επιτυχία.

Εκείνο όμως που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό όπλο του Κώστα Τασούλα, το οποίο πολύ εύκολα αφοπλίζει τον καθένα που με τσαμπουκά προσπαθεί να διαταράξει τις εργασίες, που εκείνος διευθύνει, είναι το πηγαίο του χιούμορ, που χρησιμοποιεί με πολύ μεγάλη άνεση. Με αυτήν την άνεση ο Κώστας Τασούλας κάθεται στον θώκο που λάμπρυναν ο Δ. Παπασπύρου, ο Αθ. Τσαλδάρης, ο Γ. Αλευράς, η Α. Ψαρούδα – Μπενάκη και διευθύνει τις εργασίες της Ελληνικής Βουλής, χωρίς να παραλείπει τον συνεχή εξωραϊσμό της ώστε να εμφανίζει σε όλες τις λεπτομέρειες την εμφάνιση που πρέπει να έχει ο Ναός της Δημοκρατίας στην χώρα που την γέννησε και την δόξασε.

Όλα αυτά δεν ξέφυγαν της προσοχής του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και χωρίς δεύτερη σκέψη τον πρότεινε ως Πρόεδρο της Βουλής και της δεύτερης τετραετίας του, όντας βέβαιος και για την εμπιστοσύνη του ίδιου του σώματος των βουλευτών. Εμείς δεν έχουμε παρά να απολαμβάνουμε τις εργασίες της ολομέλειας αυτής της Βουλής και να αισθανόμαστε υπερήφανοι που αυτές διευθύνονται από τον πανάξιο, τον δικό μας Πρόεδρο, τον Κώστα Τασούλα.

Γι - Πας