Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΟΙ… ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΙ!

Έχω περάσει στη ζωή μου πολλές εκλογές, αλλά αυτή η τελευταία έμελε να χαραχτεί στη μνήμη μου σαν… ιδιαίτερη!

Ο κ. Τσίπρας ήταν βέβαιος ότι θα επανέρχονταν στην εξουσία με οποιοδήποτε τρόπο εφ’ όσον στην… «παρτούζα» της απλής αναλογικής θεωρούσε τον εαυτό του ακαταμάχητο! Άξαφνα στην προεκλογική περίοδο της 21ης Μαΐου διαπίστωσε ότι όλοι οι υποτιθέμενοι μέτοχοι της… «παρτούζας» διεκδικούσαν όλοι τον... πρωταγωνιστικό ρόλο, βγάζοντας τον κ. Μητσοτάκη απλό παρατηρητή, ενώ το αποτέλεσμα δικαίωσε τον τελευταίο απόλυτα.

Αμήχανος ο κ. Αλέξης αναγκάστηκε να παραδεχτεί το λάθος του ως προς την απλή αναλογική και άξαφνα βρέθηκε να διεκδικεί την… πρωτοκαθεδρία της αντιπολίτευσης, αποτρέποντας τον λαό από την πολύ «μεγάλη» νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη, θεωρώντας την… «μικρή» ως δεδομένη, της Ν.Δ., η οποία προοιώνιζε δεινά. Δεινά βέβαια που τον άφηναν έξω από το… παιχνίδι, στο οποίο ήταν συνηθισμένος και το οποίο πλέον είχε χάσει κάθε αξία.

Έτσι έμοιαζε στον προεκλογικό αγώνα της δεύτερης ψηφοφορίας σαν την παλαιά νεόνυμφη, η οποία έψαχνε εναγωνίως κατάλληλο εσώρουχο!

Δεν τον έχουμε συνηθίσει έτσι τον καημένο τον Αλέξη από την αρχή της εισόδου του στην πολιτική κονίστρα, όταν δεν λογάριαζε τίποτε μπροστά στην εξουσία για την οποία αναγκάστηκε να «προδώσει» και… αρχέγονες ιδεολογίες της αριστεράς, την οποία με τις δικές του πλάτες έφερε για πρώτη φορά στην Κυβέρνηση.

Αυτό ο κ. Αλέξης θεωρεί ότι του το «χρωστάει» η αριστερά και δεν απομένει παρά με εμπιστοσύνη να του αναθέσει την… «δεύτερη φορά» την πραγματική, την οποία οι… δικοί του διατυμπάνιζαν ήδη να έρχεται, χωρίς ανεξάρτητη δικαιοσύνη, χωρίς Τράπεζες που να χρωστάει ο κόσμος, αλλά μόνο για να παίρνει και προ παντός χωρίς κανένα αντίπαλο που να τον κρίνει!

Όλα αυτά τα έβλεπε στα όνειρά του εκεί στην… νοικιασμένη βίλα του Σουνίου και δεν περίμενε παρά μόνο να περάσει ο χρόνος και να προκηρύξει ο Μητσοτάκης τις… πολυπόθητες εκλογές, τις οποίες εκείνος ο αθεόφοβος με… γαϊδουρινή επιμονή δεν θέλησε να τις προκηρύξει πρόωρα.

Τέλος πάντων, νομίζω ότι αρκετά έχω ασχοληθεί με την κριτική μου σε αυτό το πρόσωπο, το οποίο πολλοί χαρακτηρίζουν ως χαρισματική προσωπικότητα και ίσως εκεί βρίσκονταν και η μεγάλη διαφωνία μου, επειδή… αναπτύχτηκε σε μία πολύ δύσκολη εποχή για τον Ελληνικό λαό, που θεωρούσε ότι προδόθηκε από την μέχρι τότε πολιτική του ηγεσία, ενώ αυτό δεν είναι αλήθεια και ο περι ού ο λόγος εκμεταλλεύτηκε αυτήν την κατάσταση κατά τρόπο απολύτως ανορθόδοξο και στη συνέχεια… πήραν τα μυαλά του αέρα! Ήταν επόμενο, έστω και κάπως αργά, να φτάσει εκεί που έφτασε προχθές.

Το θέμα είναι ότι η Ν.Δ. μέσα στη δίνη της πρώτης τετραετίας κατάφερε, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, να ανταπεξέλθει κατά τρόπο πολύ αποτελεσματικό στις δυσκολίες που προέκυψαν, κατάφερε μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό να πείσει τον Ελληνικό λαό για την αποτελεσματικότητά της και να κερδίσει θριαμβευτικά τις εκλογές. Το «κερδίσει» σημαίνει την αμέριστη εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πλέον ένας έμπειρος ηγέτης, γνωστός για τις ικανότητές του στην Ευρώπη, την Αμερική και όχι μόνο και ο Ελληνικός λαός εναποθέτει στις πλάτες του την ανάπτυξη της Ελλάδας και την εξάλειψη των προβλημάτων που τον απασχολούν, μεγάλων και δύσκολων. Τον εμπιστεύτηκε επειδή τον πιστεύει και επειδή θεωρεί ότι το μεγάλο θέμα της «αλαζονείας της εξουσίας» ο κ. Μητσοτάκης είναι σε θέση να το διαχειριστεί αποτελεσματικά.

Ο λαός από την μεριά του, του έδωσε αυτήν την δυνατότητα. Ελπίζουμε και οι υπόλοιποι επιλεγέντες να δείξουν τον ίδιο σεβασμό προς την θέληση αυτού του υποφέροντος λαού.

Όλοι αναμένουμε με εμπιστοσύνη την δεύτερη τετραετία της Ν.Δ.

Γι - Πας