Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Ο ΛΑΟΣ ΠΑΝΟΠΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ!..

Δύο πράγματα έχω να σημειώσω από την εξέλιξη των γεγονότων, όπως αυτά διαδραματίζονται στην περίοδο από την 21η Μαΐου μέχρι την 25η Ιουνίου και για τα οποία ο Ελληνικός λαός καλείται να πάρει θέση ουσιαστική στην κάλπη.

Το πρώτο είναι αυτό που συνέβη με την παρέμβαση του Τουρκικού Προξενείου στην Ροδόπη και την εκλογή δύο «Ελλήνων» υποψηφίων, οι οποίοι δηλώνουν ότι είναι μέλη της ανύπαρκτης… «Τουρκικής μειονότητας». Αμφότεροι του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος… κατά σύμπτωση κέρδισε την μοναδική αυτή περιοχή της Ελλάδας.

Σημειώνω ότι όταν ο κ. Ερντογάν εξοργισμένος μετά την ομιλία στο Αμερικάνικο Κογκρέσο του κ. Μητσοτάκη, δήλωνε το περίφημο… «Μητσοτάκης γιοκ», πρόσθετε το: «ελπίζω ο Ελληνικός λαός να μην τον ψηφίσει»! Και αυτό έγινε με τους δύο εκλεγέντες, κατά δήλωσή τους «Τούρκους» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Επομένως θα υπάρχουν στην Ελληνική Βουλή δύο φανατικά Ερντογανικά υποχείρια! Στην Βουλή των Ελλήνων! Δεν υπεισέρχομαι σε λεπτομέρειες, οι οποίες μας παρουσιάστηκαν αυτές τις μέρες. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας αρκούνται και επιχαίρουν με αυτήν την εκλογή, εμένα δεν μου πέφτει λόγος. Ο λόγος ανήκει στον Ελληνικό λαό!

Το δεύτερο πολύ σημαντικό θέμα που σημείωσα είναι οι καυγάδες, που ξεσηκώθηκαν σε τρία μικρά κόμματα, τα οποία… με το ζόρι μπαίνουν στην Ελληνική Βουλή, σύμφωνα με τις εκλογές της 21ης Μαΐου και τις επακολουθήσασες δημοσκοπήσεις. Οι καυγάδες μεταξύ των… «ηγετών» των κομμάτων αυτών και των υποψηφίων βουλευτών τους, μερικοί -ες από τους οποίους έτυχε να συγκεντρώσουν σημαντικό αριθμό σταυρών προτίμησης, θα ήταν για τρανταχτά γέλια, αν δεν ήταν αληθινοί!

Μόλις δηλαδή οι… ηγέτες των κομμάτων αυτών αντιλήφθηκαν ότι υπάρχει πραγματική πιθανότητα εκλογής ως βουλευτών των ήδη κριθέντων από το λαό υποψηφίων τους και με την δυνατότητα που έχουν να ξαναφτιάξουν τους συνδυασμούς με την «λίστα» που προβλέπει ο εκλογικός νόμος, αγνόησαν… κάθε δημοκρατία, κάθε έννοια ηθικής και προ παντός την ιερή λαϊκή προτίμηση και έψαξαν να βρουν… «δικούς τους» για να τους… αποκαταστήσουν στο… προσοδοφόρο βουλευτικό αξίωμα και όχι μόνο. Ήταν επόμενο οι θιγόμενοι να αντιδράσουν και να ξεσπάσει ο καυγάς. Καυγάς ο οποίος μου θύμισε το λαϊκό: «Δυο γαϊδάροι μάλωναν σε ξένο αχυρώνα»! Επειδή ο λαϊκός… «αχυρώνας» δεν είναι κανένα χαμοκάλυβο γεμάτο με «άχυρα», αλλά είναι ο ίδιος ο λαός. Ο λαός, ο οποίος στις 25 Ιουνίου μπορεί να στείλει τον κάθε… «κατεργάρη» στην θέση του και να καταστήσει τα αρχηγιλίκια και τα βουλευτηλίκια «όνειρα θερινής νυχτός» του καθένα! Αυτή είναι η «δύναμη» του λαού!

Προχθές βαδίζοντας στο δρόμο πάτησα ένα… φέιγ βολανάκι που έγραφε: «μην πετάς την ψήφο σου». Αυτό εκδόθηκε από ένα τέτοιο κομματίδιο (υπέγραφε), το οποίο ύστερα από πολλά χρόνια έζησε την… ευτυχία της βουλευτοποίησης, την οποία χειρίστηκε… ανάλογα!

Η φράση «μην πετάς την ψήφο σου» δείχνει θράσος καθοδηγώντας την λαϊκή βούληση, αλλά ενώ σκοπεύει προς τα κόμματα της λεγομένης εξουσίας, τελικά η «οδηγία» επιστρέφει κατ’ ευθείαν στα λεγόμενα «μικρά κόμματα», τα οποία τσακώνονται τόσο πολύ αυτές τις μέρες, χρησιμοποιώντας στους καυγάδες τους την λαϊκή βούληση!

Ο λαός αυτήν τη φορά έχει και χρόνο και ψυχραιμία να κάνει με την δύναμη της ψήφου αυτό που πρέπει. Και πιστεύω ακράδαντα ότι θα το κάνει αποτελεσματικά, επειδή δεν ξεχνά και κάποιες… θητείες που είχαν προηγηθεί!

Στο μεταξύ, συνέβη το τραγικό ναυάγιο με τους στοιβαγμένους άνω των πεντακοσίων λαθρομετανάστες στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου. Ευτυχώς που πέραν της παροχής τροφίμων και νερού το Λιμενικό Σώμα δεν προέβη σε καμία άλλη ενέργεια, την οποία άλλωστε αρνήθηκαν επίμονα από το αλιευτικό σαπιοσκάφος επιμένοντας ότι πλέουν προς Ιταλία. Αν αυτό είχε γίνει προ του ναυαγίου το Λ.Σ. θα εγκαλούνταν από όλους για… εγκληματική παρέμβαση. Κατάφερε μόνο να διασώσει πάνω από εκατό ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και τους εγκληματίες διακινητές, οι οποίοι είχαν στοιβάξει τόσες ανθρώπινες ζωές χωρίς καν ένα σωσίβιο! Πόσο στοιχίζει τάχα;

Αυτή είναι η ουσία αυτού του τραγικού γεγονότος, το οποίο δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν άνθρωπο με αισθήματα για κάθε ανθρώπινη ψυχή. Μόνο που κάποιοι ανέβηκαν στα κεραμίδια επειδή δεν μπόρεσαν να ρίξουν τις ευθύνες στον Κυριάκο Μητσοτάκη και έφτασαν στο σημείο να μην παρατηρήσουν τους νεολαίους τους για την απολύτως ασεβή στάση τους στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Γι - Πας