Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

 ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ; ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ!..

  Να λοιπόν που καλούμαστε στα γρήγορα να ξαναψηφίσουμε στις 25 Ιουνίου, όπως ακριβώς το είχε προβλέψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δεν χρειάστηκε ο ίδιος να κουνήσει ούτε το μικρό του δαχτυλάκι γι’ αυτό! Όλα τα αποφάσισαν οι αντίπαλοί του… ελαφρά τη καρδία κάνοντας ότι δεν ήξεραν τις συνέπειες της απλής αναλογικής, την οποία την θεωρούσαν… πανάκεια για τις «κυβερνήσεις συνεργασίας».

Από την αρχή του προεκλογικού αγώνα έκαναν τα πάντα που ήταν αντίθετα με κάθε έννοια συνεργασίας. Ο ένας δήλωνε από την αρχή ότι θα συνεργάζονταν με οποιοδήποτε κόμμα… αλλά χωρίς τον αρχηγό του! Άρα απέκλειε κάθε συνεργασία και ο άλλος αράδιαζε κάθε μπουρδολογία για… συνεργασία με όλους, οι οποίοι όμως δήλωναν ότι έχουν τα δικά τους προγράμματα και δεν συμφωνούν μαζί του, ούτε καν για… «ανοχή» που εκλιπαρούσε!

Ο Ελληνικός λαός ήταν απόλυτα ψύχραιμος και έδωσε στην κάλπη την απάντησή του, πολύ σκληρή αλήθεια και φτάσαμε στα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη και στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ο Ελληνικός λαός καλείται και αυτήν την φορά να είναι ψύχραιμος και συνεπής στην επιδίωξή του να κυβερνηθεί από κυβέρνηση που γνωρίζει τις ανάγκες του και προ παντός που θέλει να τον εντάξει το συντομότερο στο ίδιο επίπεδο με τους πιο προηγμένους Ευρωπαίους πολίτες.

Στην προηγούμενη τετραετία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε σε όλους τους τομείς μολονότι ολόκληρη η Ευρώπη, αλλά και ο κόσμος αντιμετώπιζε τις γνωστές μεγάλες δυσκολίες. Κατάφερε πολλά και άλλα δεν πρόφτασε ή δεν έκανε από λάθη του, ή των συνεργατών του, είτε ακόμα και από την επίμονη αντίδραση των πολιτικών του αντιπάλων σε σημείο που να θεωρούνται… τρικλοποδιές σε βάρος της ίδιας τους της πατρίδας.

Ο Ελληνικός λαός με την ψήφο του των τελευταίων εκλογών έδειξε ότι παρακολουθούσε με προσοχή τα τεκταινόμενα και… τράβηξε αυτιά! Τώρα αν κάποιοι δεν κατάλαβαν αυτό το «τράβηγμα των αυτιών» και συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα λέγοντας ότι ο λαός λάθεψε και όχι εκείνοι αυτό είναι δική τους δουλειά. Θα το εμπεδώσουν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου όταν θα διαπιστώσουν την πραγματική σμικρότητά τους, η οποία δεν συνάδει πλέον με την παρουσία τους στο Ελληνικό πολιτικό γίγνεσθαι.

 Από την άλλη μεριά θα πρέπει να γίνει κατανοητή η σοβαρότητα των εκλογών αυτών για την παρουσία της πατρίδας μας στην Ευρώπη, όπου και εκεί παρατηρήθηκαν παρατράγουδα από διάφορους Ευρωβουλευτές, που παρεξήγησαν τον ρόλο τους και πρόδωσαν τις προσδοκίες του λαού που τους έστειλε εκεί. Και για την παρουσία γενικά της πατρίδας μας στην παγκόσμια κοινότητα, όπου η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον χαλκέντερο υπουργό των Εξωτερικών Νίκο Δένδια έκανε πράγματα που θα έπρεπε να έχουν γίνει πριν από πολλά χρόνια και αφήνονταν στην… τύχη τους. Σχέσεις με το Ισραήλ και ταυτόχρονα με τον Αραβικό κόσμο, με τους ηγέτες και τις χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής και με φροντίδα να βρίσκεται η Ελλάδα στην… σωστή πλευρά των γεγονότων χωρίς ιδεοληψίες αλλά με οδηγό πάντα το συμφέρον της πατρίδας. Τα αποτελέσματα είναι περισσότερο από εμφανή.

Ακόμα και η επίμονη σκληρή και αξιοπρεπής αντιμετώπιση της γειτονικής Τουρκίας σε όλες της τις προκλήσεις απέδωσαν τους καρπούς τους και από το… Μητσοτάκης γιόκ του «Σουλτάνου», που επανεκλέχτηκε πανηγυρικά, φτάσαμε σε σχέσεις, στις οποίες δίνουν μεγάλη σημασία οι… «ισχυροί της γης» και καθορίζουν ακόμα και τις δικές τους πολιτικές (Μενέντες). Όλα αυτά τα βλέπει ο λαός και βαδίζει ψύχραιμος για την 25 Ιουνίου.

Μία είναι η λύση: Ισχυρή και αυτοδύναμη Κυβέρνηση της Ν.Δ. Και ο μεν Κυριάκος Μητσοτάκης το λέει στα ίσια, όπως συνηθίζει, όλοι οι άλλοι όμως το υπογραμμίζουν πλαγίως, αλλά με μεγάλη σαφήνεια, τόση ώστε να κάνει τις εκλογές αυτές… ανιαρές!

Προς Θεού όμως. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να το σκεφτούμε έτσι. Όλοι μας ανεξαίρετα θα πρέπει και πάλι να κάνουμε το καθήκον μας. Οι εκλογές είναι εκλογές και οι κάλπες άδειες. Ας τις γεμίσουμε.

Γι - Πας