ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΚΑΤΗΓΟΡΩ!..
Πριν λίγες μέρες άκουγα στη Βουλή τον κ. Τσίπρα σε στυλ… Εμίλ Ζολά να κατακεραυνώνει τον κ. Μητσοτάκη με όλα εκείνα τα βαρύγδουπα «κατηγορώ» του από τα οποία ομολογουμένως δεν κατάλαβα τίποτε!
Δεν κατάλαβα επειδή ο μεν Εμίλ Ζολά κατηγορούσε την τότε κυβέρνηση της Γαλλίας για συγκεκριμένες παραλείψεις και επίσης συγκεκριμένες ενέργειες, οι οποίες είχαν καταδικάσει έναν αθώο. Αντίθετα ο κ. Τσίπρας ούτε ο ίδιος καταλάβαινε την έννοια των… «κατηγορώ» του.
Νομίζω ότι τα «κατηγορώ» του είχαν αρχίσει από την προκλητική και καθοδηγούμενη με τους γνωστούς πια διαδικτυακούς τρόπους, όπου κάποιοι αστυνομικοί αστυνομεύοντας, όπως έπρεπε και όχι με αντλίες νερού όπως γίνεται στην Ευρώπη… πανδημιογόνες συγκεντρώσεις στη Ν. Σμύρνη, έπεσαν και σε έναν άτακτο νεαρό που του έριξαν μερικές ξυλιές στον «πισινό». Κάποιος τράβηξε video και έγινε το έλα να δεις.
Τα υπόλοιπα είναι γνωστά με το επίσης κατευθυνόμενο λυντσάρισμα του αστυνομικού και τα έκτροπα που φούντωσαν την πανδημία στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, όπου διοργανώθηκαν επίσης συγκεντρώσεις.
Με τη σειρά μου: Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα, τον κ. Κουτσούμπα και τους… συμπαρομαρτούντες ότι είναι υπεύθυνοι για την έξαρση της πανδημίας, τους θανάτους και την συσσώρευση ασθενών στα Νοσοκομεία σε εποχή που είχαν γνώση για τις ευμετάδοτες μεταλλάξεις του ιού. Κατηγορούνται και δεν δικαιολογούνται, επειδή όλοι τους, πολύ ή λίγο, αλλά ο κ. Τσίπρας συγκεκριμένα, πριμοδότησαν τις μικρο-συγκεντρώσεις των υποστηρικτών ενός καταδίκου που ζήταγε παράλογα πράγματα κι αυτές οι συγκεντρώσεις στη συνέχεια έγιναν αιτία να πεθάνουν τόσοι άνθρωποι.
Για ποιες παραλείψεις κατηγορείται ο κ. Μητσοτάκης; Οι επιχαίροντες για την… επιτυχή έκβαση των ενεργειών τους θα πρέπει να κατηγορηθούν. Ευθέως!
Ο ΑΚΑΡ ΚΙ ΕΜΕΙΣ!..
 Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας ενδιαφέρεται τελευταία πολύ για την… καλοπέραση του Ελληνικού λαού, του οποίου οι ηγέτες ξόδευαν ασυλλόγιστα τα χρήματά του για… μάταιους εξοπλισμούς! Το… μάταιους ταιριάζει με το ότι αυτός ο λαός έχει τόσο μικρό μπόι, που δεν συγκρίνεται με το… Τούρκικο το γιγάντιο!
Εν τούτοις, οι πάντες γνωρίζουν ότι η δική του χώρα και ο λαός της πληρώνουν όχι μόνο για πανάκριβους εξοπλισμούς και αχρείαστους, αφού η χώρα δεν απειλείται από κανένα, αλλά πληρώνει και μισθοφόρους… πολεμιστές για να παραστήσουν τους ήρωες «Τούρκους» στρατιώτες στα διάφορα… «θέατρα» πολεμικών επιθετικών επιχειρήσεων! (Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Αρμενία, κλπ.). Ούτε ο Τζένγκις Χαν δεν θα πλήρωνε τόσο στρατό για… κατακτήσεις!
Και αν μεν το χρήμα αυτού του πολυπληθούς, χωρίς στρατιώτες, λαού έτρεχε από τα μπατζάκια του… ουδείς ψόγος. Επανειλημμένα όμως βλέπουμε σκηνές, είτε να του μοιράζει σακούλες με τσάι, ο σουλτάνος προσωπικά, είτε ακόμα να κρεμιούνται στους κεντρικούς φούρνους σακούλες με φραντζόλες «φτηνού ψωμιού», τις οποίες προμηθεύεται ο Τουρκικός λαουτζίκος ως το κύριο γεύμα του!
Κι αν έχει στο… σεντούκι του και κανένα χρυσαφικό, ο σουλτάνος καλεί τον λαουτζίκο να το καταθέσει στην Τράπεζα που παράτησε ο γαμπρός του άδεια και κανένας δεν ξέρει τι τα’ κανε το παλιόπαιδο όλα εκείνα τα χρήματα.
Βέβαια εκτός από το γνωστό μυθικό παλάτι των 1.000 δωματίων, ψωνίστηκαν και όλα εκείνα τα ερευνητικά και γεωτρυπικά βαπόρια, αλλά χρειάζονται κι άλλα, τώρα μάλιστα που πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας, αφού το πετρέλαιο δεν… πουλάει πια!
Ο καημένος ο Ακάρ ενδιαφέρεται για εμάς και δεν βλέπει την «τύφλα» του σουλτάνου του, που τα’ βαλε με όλον τον κόσμο και τώρα δεν ξέρει από πού να φυλαχτεί. Εμείς οι… έρμοι δεν κάνουμε τίποτα περισσότερο από το να φυλαγόμαστε από το τρελοκομείο που έχουμε δίπλα μας!
Γι - Πας