ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

-    Τα τελευταία γεγονότα που έχουν σχέση με τις απαιτήσεις των Τούρκων ηγετών: Ερντογάν, Μπαχτσελί, Τσαβούσογλου κ.α., που ζητούν να μεταβούν στην Γερμανία και σ’ άλλα Ευρωπαϊκά κράτη να ενημερώσουν τους συμπατριώτες τους, που εργάζονται εκεί εν’ όψει και του δημοψηφίσματος που πρόκειται να διεξαχθεί στην γείτονα, διαπιστώνουμε, ότι οι Τούρκοι εργαζόμενοι στην Ευρώπη είναι πιο χειραφετημένοι από την αφεντιά μας.
-    Εμείς βαυκαλιζόμαστε ως οι εμπνευστές της Δημοκρατίας αλλά στερούμε τους Έλληνες της Διασποράς να ψηφίζουν είτε σε εθνικές εκλογές, είτε σε δημοψηφίσματα.
-    Και αυτό είναι διαχρονικό, δεν οφείλεται μόνο στην στρεψόδικη αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τον Ελληνισμό της Διασποράς, που τον επικαλούμαστε σε δύσκολες στιγμές, αλλά τον περιφρονούμε σε περιπτώσεις που πρέπει και αυτός να συμμετάσχει στα κοινά της Πατρίδας!..
••••
-    Πολύς θόρυβος τελευταίως για την αποζημίωση των εθνοπατρικίων, που το 70% είναι αφορολόγητο!
-    Στην συζήτηση, λάβρος εμφανίστηκε ο γαλάζιος βουλευτής Άδωνις Γεωργιάδης, που ούτε λίγο ούτε πολύ τόνισε, ότι ο βουλευτής πρέπει να αποζημιώνεται γενναίως, διότι άλλως θα μας προκύψουν βουλευτές είτε πλούσιοι, είτε ενισχυόμενοι από πλουσίους!..
-    Το ερώτημα: οι σημερινοί εθνοπατρίκιοι αποζημιώνονταν προτού εκλεγούν, για να έχουν την δυνατότητα να λάβουν μέρος στον αδυσώπητο αγώνα για την εκλογή τους;
-    Αντί να πει αυτό που είπε ο Μέγας Αλέξανδρος: Επαρκεί το νερό και για τους στρατιώτες μου;
-    Η απάντηση ήτο αρνητική. Τότε το έχυσε το νερό. Καλό θα είναι όσο μειωθούν οι συντάξεις σε ποσοστό, τόσο να μειωθούν και οι αποζημιώσεις: Προέδρου της Δημοκρατίας, πρωθυπουργού, υπουργών, αναπληρωτών υπουργών, υφυπουργών, γ.γ. και ε.γ. υπουργείων και λοιπών αιρετών αρχόντων και προυχόντων.
-    Αυτό σημαίνει η ισονομία, η ισοπολιτεία, η ισηγορία και λοιπές ισότητες!..
••••
-    Ακούμε κατά συρροή υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ότι «ο ελληνικός λαός γνώριζε τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, γιατί ο σ. Τσίπρας είχε κάνει γνωστές αυτές τις δυσκολίες και όμως ο λαός έδωσε την ψήφο του στον σ. Αλεξάκη».
-    Πρέπει ή πλάνην οικτρά να βιώνουν όλοι αυτοί που μας καραφλιάζουν κάθε τρεις και λίγο ή αυτή την πλάνη προσπάθησαν να μεταδώσουν και στον Ελληνικό λαό. Ώστε να γίνει και αυτός κοινωνός αυτής της πλάνης, ώστε να καταστεί αυτοπλανώμενος, κατά δική του δήλωση που δεν την διέψευσε.
-    Όμως άλλα επαγγέλλεται εσωτερικώς, ότι ο κακός ο Σόιμπλε που διψά για αίμα και άλλα εξωτερικώς, ότι δεν φταίει μόνο ο Σόιμπλε, ή τι καλό που είναι το ΔΝΤ και πρέπει να είναι δίπλα μας και πόσο κακό είναι που κάνει όλο λάθη!..
••••
-  Δεν ζει και ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος, άλλοτε πρόεδρος του Δ.Σ. Αθηνών, βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ, να το διακωμωδήσει το γεγονός, ότι εισάγουμε και κωλόχαρτο από την γειτονική Ιταλία και μάλιστα στην τελευταία 5ετία αξίας 33.000.000 €!
-Αλλά και 10.500.000 € γαλλικές προτηγανισμένες πατάτες, 122.000.000 € ισπανικά ρούχα και παπούτσια, 80.000.000 € κινέζικα παιχνίδια, 142.000.000 € γερμανικό και ολλανδικό γάλα, 54.000.000 € γαλλική ζάχαρη, αφού κλείσαμε τα δικά μας εργοστάσια, 1.000.000.000 € για μοσχαρίσιο κρέας που αποδεικνύει πόσα μοσχάρια έχουμε καταντήσει, 300.000.000 € για το χοιρινό κρέας από τις χώρες του Ντάισεμπλουμ και της Frau Μέρκελ!
-    Εκεί μας οδήγησαν οι πολιτικοί ηγέτες με την απρογραμμάτιστη πολιτική τους, κλείνοντας το ένα εργοστάσιο μετά το άλλο με την υπερφορολόγηση που εφήρμοζαν και συνεχίζουν να εφαρμόζουν, καθιστώντας το ισοζύγιο πληρωμών ελλειμματικό κατά 23.000.000.000 € ετησίως!
-    Και μη χειρότερα. Προβληματικές η Ιταλία και η Ισπανία αλλά τα εργοστάσιά τους δουλεύουν, παράγουν και εξάγουν ενισχύοντας το εμπορικό τους ισοζύγιο!..
••••
-    Η Καβάλα το πέτυχε να αναγνωρισθεί ως Ευρωπαϊκό Κέντρο Ιαματικού Τουρισμού!..
-    Μπράβο σ’ όλους τους Καβαλιώτες που το κατάφεραν αυτό το επίτευγμα για το νόμο τους, και από το οποίο προσδοκούνται σημαντικά οφέλη από την εκμετάλλευση των ιαματικών πηγών, οι οποίες ως «Κολυμπήθρα του Σιλωάμ», θα προσελκύσουν πλήθος ασθενών όχι μόνο χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων αλλά και υψηλών!..
-    Εμείς τι κάνουμε; Λειτουργούν τα λουτρά Αμαράντου, μοναδικά στο είδος τους ατμούχα λουτρά!
-    Αυτά των Καβασίλων βρίσκονται σε πρωτόγονη κατάσταση, που αποτρέπουν παρά να προσελκύουν.
-  Αφού, αποστείλαμε όσους εδικαιούντο λουτροθεραπείας στα ιαματικά λουτρά της Πέλλης για λασπόλουτρα, όταν τα λασπόλουτρα μπορούσαν να κάνουν και στα λουτρά των Καβασίλων, μοναδικής αποτελεσματικότητας, όπως μου είχε πει ο καταξιωμένος γιατρός της πόλεώς μας Αχιλλέας Φίλιος…

 ο ΚΑΙΡΟσκόπος
κ.α.α ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ