Comp 1

Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Δυναμική επανεμφάνιση…

 Επανήλθε… δυναμικά το τελευταίο διάστημα ο κορωνοϊός και στην Ήπειρο, ακολουθώντας την αντίστοιχη πανελλαδική τάση με αρκετά κρούσματα το τελευταίο διάστημα. Ενδεικτικό της επανεμφάνισης του ιού είναι το γεγονός ότι επανήλθαν τα μέτρα στα δυο νοσοκομεία των Ιωαννίνων, όπου είναι απαραίτητο πλέον ασθενείς και επισκέπτες να υποβάλλονται σε rapid test. Σε μια περίοδο που υπάρχει συνωστισμός σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις και έρχονται σε επαφή άτομα από διαφορετικές περιοχές, καλό θα ήταν οι πολίτες που έχουν το παραμικρό σύμπτωμα να κάνουν ένα τεστ ώστε να μη μεταδώσουν τον ιό, κυρίως, σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Ν.Γ.

Δε σηκώνουν μάτια!

 Θα πρέπει να το προσέξουν αυτό το «κόλλημα» με το κινητό τηλέφωνο οι Γιαννιώτες κυρίως οι νέοι. Περπατούν στον δρόμο και δεν σηκώνουν μάτια να δουν τι γίνεται γύρω τους. Πήγε χθες το μεσημέρι μία νεαρή κοπέλα να διασχίσει τη διάβαση στη διασταύρωση 28ης Οκτωβρίου και Φ. Τζαβέλλα και δεν κοίταξε το φανάρι να δει αν είναι πράσινο. Καρφωμένη στην οθόνη της περπατούσε σα να είναι μόνη στον κόσμο! Της κόρναρε το αυτοκίνητο που ερχόταν κι εκείνη τινάχτηκε στον αέρα τρομαγμένη! Θα γίνουν ατυχήματα έτσι όπως πάμε, να το θυμηθείτε…

Κ.Α.

Με τον… αραμπά!

 Τι συμβαίνει με τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου μας; Στοίβες τα απορρίμματα έξω από τους κάδους! Παλιά έπιπλα, βρώμικα στρώμματα, κλαδιά δένδρων και ό,τι άλλο φανταστείς παραμένουν πεταμένα έξω από τους κάδους. Οι γείτονες είναι σε απόγνωση! Το περιβόητο «σύστημα συνεννόησης» πολιτών και υπηρεσιών του Δήμου δεν λειτούργησε ποτέ! Τέτοια θέματα δεν συζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο; Υπάρχουν πόλεις που λειτουργούν υποδειγματικά σε τέτοια θέματα. Δίπλα μας είναι τα Τρίκαλα… ο Δήμαρχος θα μάθει πολλά αν επισκεφθεί τη γειτονική πόλη!

Θ.Β. 

Ανοίγει την αυλαία!

 Ο Γιαννιώτης χρυσός ολυμπιονίκης του Τόκιο και πρωταθλητής του ΠΝΟΙ Στέφανος Ντούσκος, θα είναι ο πρώτος Έλληνας αθλητής που θα αγωνιστεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Ο Ντούσκος θα τραβήξει κουπί στα…γαλλικά νερά αύριο στις 10 το πρωί, μιας και το πρώτο αγώνισμα της κωπηλασίας είναι οι προκριματικές σειρές στο σκιφ των ανδρών. Ευχή όλων είναι να προσθέσει ακόμη ένα ολυμπιακό μετάλλιο στη συλλογή του και να τύχει θερμής υποδοχής στην πόλη του. Από τη στήλη καλή επιτυχία στον ίδιο, στη Δέσποινα Παπαμιχαήλ (Τένις) από την Πρέβεζα αλλά και στα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής!

Ν.Γ.

Τι έγινε το open mall;

 Και να που επανήλθε στην επικαιρότητα το θέμα του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου που θα γίνονταν στην Ανεξαρτησίας και τη γύρω περιοχή, αλλά κάπου… χάθηκε στην πορεία. Απαντήσεις ζήτησε χθες ο Γρηγόρης Γκίκας από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, καθώς είναι εταίρος του έργου. Στην Άρτα και την Πρέβεζα τα open malls είναι σε προχωρημένο στάδιο. Στα Γιάννενα πάλι έχει μείνει προς το παρόν στα χαρτιά! Ευκαιρία λοιπόν να δοθούν εξηγήσεις και από τον Μ. Χρυσοστόμου και από την πλευρά του Δήμου!

Κ. 

Εξαίρεση στον κανόνα…

 Μια κορυφαία διοργάνωση που συμβάλλει στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και των επιχειρήσεων αποτελεί το Zagori Mountain Running, ωστόσο αυτό είναι εξαίρεση στον κανόνα. Προ ημερών η Ένωση Ξενοδόχων χτύπησε το καμπανάκι για τις χαμηλές πτήσεις του τουρισμού στα ορεινά του Νομού. Για να αποκτήσει κίνηση ο ορεινός όγκος των Ιωαννίνων το καλοκαίρι, απαιτείται η κατάλληλη προβολή των περιοχών και η ανάδειξη των πολιτιστικών, αθλητικών και κάθε είδους εκδηλώσεων προκειμένου συνολικά ο Νομός να αποκτήσει ένα ισχυρό brand name που να μπορεί να προσελκύσει επισκέπτες από κάθε γωνιά της χώρας και του εξωτερικού.

Γ.

Παραβάσεις…

Κάποιοι επαγγελματίες του κλάδου του τουρισμού εκεί στην περιοχή της Πρέβεζας δε λένε να… φερθούν σωστά. Άλλες τρεις παραβάσεις βεβαιώθηκαν, λέει, έπειτα από ελέγχους σε συνολικά 35 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε παραλίες του γειτονικού Νομού. Στη δε Πάργα υπήρξε και σφράγιση τμήματος παραλίας που είχε καταληφθεί παράνομα από ομπρελοκαθίσματα, το οποίο αποδόθηκε σε ελεύθερη χρήση! Μάλιστα, η Πρέβεζα ήταν δεύτερη περιοχή στη χώρα σε αριθμό καταγγελιών από πλευράς πολιτών, κυρίως μέσω της πλατφόρμας mycoast, η οποία αποδεικνύεται ιδιαίτερα δημοφιλής και αποτελεσματική. 

Κ. 

Να καθαριστεί…

 Ουκ ολίγες φορές η στήλη έχει επισημάνει ότι πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να καθαρίζουν συχνά τα πεζοδρόμια από τα σκουπίδια, από τα χόρτα αλλά και να κλαδεύουν τα δένδρα και τους θάμνους που εμποδίζουν την πρόσβαση των πολιτών. Όπως μας μετέφερε αναγνώστης και όπως μαρτυρά η σχετική φωτογραφία, σε συγκεκριμένο σημείο του πεζοδρομίου ανάμεσα σε Στρατολογία και Λακκώματα τα χόρτα δεν έχουν καθαριστεί με αποτέλεσμα να μη μπορεί να περάσει κανείς εύκολα. Ας μεριμνήσουν οι αρμόδιοι να ευπρεπίσουν τα πεζοδρόμια και άλλα κοινόχρηστα σημεία στο Δήμο Ιωαννιτών.

Γ.