Comp 1

Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Καθολική η αναγνώριση!

Για 9η (!) φορά ο Γρηγόρης Γκίκας αναδείχθηκε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Νομού Ιωαννίνων, σε μια εκλογική διαδικασία που συμμετείχε το 80% του μετοχικού κεφαλαίου. Οι συνάδελφοί του αποδεικνύεται πως τον εμπιστεύονται με… κλειστά μάτια για να προωθήσει τα σοβαρά αιτήματα του κλάδου των λεωφορειούχων, προστατεύοντας έτσι και τα συμφέροντά τους! Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που ο Γρηγόρης Γκίκας τείνει να γίνει… ισόβιος Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων -σ’ έναν από τους μεγαλύτερους οργανισμούς πανελλαδικά- και καλείται να διαχειριστεί πάσης φύσεως προκλήσεις, έχοντας πάντα σε πρώτη προτεραιότητα τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό. 

Ε.Κ. 

Eνωτικός ο Τσίμαρης!

 Μαίνεται η εσωκομματική μάχη στο ΠΑΣΟΚ ενόψει των εκλογών της 6ης Οκτωβρίου, με τους οκτώ υποψήφιους για την ηγεσία να κλιμακώνουν την προεκλογική τους εκστρατεία. Σε αντίθεση με πολλά στελέχη που έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ κάποιου υποψήφιου προέδρου, ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Τσίμαρης κρατά κλειστά τα χαρτιά του και προτάσσει την ενότητα του κόμματος την επόμενη μέρα των εκλογών. Μάλιστα ο ίδιος αποκάλυψε στον «Π.Λ» ότι θα δώσει το «παρών» σε όλες τις επισκέψεις και τις ομιλίες των υποψηφίων στην περιοχή. Ανεξάρτητα αν κανείς συμφωνεί ή διαφωνεί με τις πολιτικές θέσεις του κ. Τσίμαρη, δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι λειτουργεί θεσμικά και ενωτικά σε μια περίοδο πόλωσης στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. 

Ν.Γ. 

Όχι στις προκλήσεις...

 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας επισκέφθηκε πρόσφατα το υποτιθέμενο μνημείο της γενοκτονίας των «Τσάμηδων», κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, και μάλιστα κατέθεσε στεφάνι. Δεν είχε ξαναγίνει από πολιτειακό και κρατικό παράγοντα της Αλβανίας κάτι τέτοιο. Είναι ενδεικτικό ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα πριν μερικά χρόνια, ενώ οι «Τσάμηδες» οργάνωναν την εκδήλωση της δήθεν γενοκτονίας τους και βρισκόταν στην Κονίσπολη για προεκλογική ομιλία, απέφυγε να συμμετάσχει σ' αυτή. Το «Τσάμικο» αποτελεί παράμετρο του αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού. Μόνιμη θέση της Ελλάδας στις αλβανικές αξιώσεις είναι ότι «θέμα Τσαμουριάς» δεν υφίσταται. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η ελληνική πλευρά δεν οφείλει να είναι σε εγρήγορση και να δίνει τις κατάλληλες απαντήσεις, όταν χρειάζεται. Τα ιστορικά πράγματα είναι απλά, όταν προσεγγίζονται αχρωμάτιστα, απροκατάληπτα, αναλλοίωτα, με καθαρή ενόραση και λογική. Διαφορετικά αναπτύσσονται  καταστάσεις, που δεν είναι κανονικές, αλλά κατασκευασμένες και πυροδοτούν αδικαιολόγητες εντάσεις και οριοθετούν παθογενείς εξελίξεις, με το φοβερό κίνδυνο κάποιοι να πιστέψουν τα ψέματα, χωρίς επαρκείς λόγους.

Η.Μ.

Και μια δεντροκκλησιά!

 Τη μνήμη του Προφήτη Ηλία τιμά σήμερα η Εκκλησία μας. Οι εκκλησίες του Αϊ -Λια έχουν χτιστεί σε κορυφές λόφων και βουνών, καθώς με βάση τη λαϊκή παράδοση, τον Προφήτη τον έπνιγε η θάλασσα και προτίμησε το βουνό. Πάντως, στα Κυπαρίσσια των Μουζακαίων του Δήμου Ιωαννιτών βρίσκεται σε πεδιάδα ένα ξωκκλήσι του Αϊ-Λια. Να σημειωθεί πώς πριν λίγα χρόνια δημιουργήθηκε στο προαύλιο μία δεντροκκλησιά που μαγνητίζει τα βλέμματα, ντόπιων και επισκεπτών. Στο προαύλιο της εκκλησίας θα γίνει και σήμερα, όπως κάθε χρόνο, το ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι που προσελκύει τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής!

Ν.Γ.

Μύλος στο Επιμελητήριο…

 Μύλος γίνεται στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων, λίγους μήνες πριν στηθούν κάλπες για ανάδειξη νέας Διοίκησης. Ο νυν Πρόεδρος Μ. Χρυσοστόμου, με έκδοση διαπιστωτικής πράξης, αποφάσισε να δείξει την πόρτα της εξόδου σε 15 μέλη (από τα συνολικά 31) του Δ.Σ., με το αιτιολογικό των δήθεν πολλών απουσιών από τις συνεδριάσεις του οργάνου. Ας σημειωθεί ότι μεταξύ των… εκδιωχθέντων είναι και ο επικεφαλής της παράταξης «Ισχυρό Επιμελητήριο» Γρηγόρης Γκίκας. Ωστόσο, η κίνηση αυτή για πολλούς κρύβει σκοπιμότητα, καθώς όσοι διαγραφούν στερούνται του δικαιώματος να συμμετάσχουν στις εκλογές του ερχόμενου Δεκεμβρίου! Η αλήθεια είναι ότι ο επιμελητηριακός θεσμός τα τελευταία χρόνια έχει απαξιωθεί. Έχει όμως αναρωτηθεί η σημερινή Διοίκηση εάν και η ίδια με την στάση της φέρει την κύρια ευθύνη για την προβληματική εικόνα του Επιμελητηρίου; 

Ε.

Πλήρης αδιαφορία!

 Τόσες μέρες αναβλύζει νερό στην οδό Σπ. Λάμπρου, κοντά στη διασταύρωση με την Τεπελενίου και κανένας δεν ενδιαφέρεται! Ο δρόμος αυτός είναι στην ευθύνη του Δήμου ή άλλης υπηρεσίας; Ποιος τελικά θα αναλάβει την αποκατάσταση της όποιας βλάβης; Το νερό που χάνεται δείχνει να είναι καθαρό που σημαίνει ότι χάνεται πόσιμο νερό! Η τόση αδιαφορία των υπηρεσιών και προκλητική είναι και μας προβληματίζει ιδιαίτερα αφού δεν ξέρουμε τι γίνεται κάτω από την άσφαλτο…

Θ.

Tι έπραξε;

 Κριτική στη Δημοτική Αρχή για το θέμα του εργοταξίου άσκησε η παράταξη «Γιάννενα- Νέα Εποχή», ζητώντας της να πράξει τα αυτονόητα για να καταλαγιάσει η ένταση που ξέσπασε τις προηγούμενες μέρες ανάμεσα στο Δήμο Ιωαννιτών και σε μερίδα εργαζομένων. Ανέφερε δε ότι η Δημοτική Αρχή παρέλαβε ένα εργοτάξιο πλήρως ευπρεπισμένο και σημαντικά ενισχυμένο με νέο εξοπλισμό και δεν μπόρεσε να διαχειριστεί ούτε αυτά. Αλήθεια, η πρ. Δημοτ. Αρχή Ελισάφ – Παπαγεωργίου, τι έκανε για τη μετεγκατάσταση του εργοταξίου από τον Άγιο Νικόλαο και έπειτα όλα ήταν ρόδινα στο συγκεκριμένο χώρο; Ώρες - ώρες η παράταξη Παπαγεωργίου φέρεται σαν μην έχει διοικήσει ποτέ το Δήμο Ιωαννιτών!

Γ. 

Κανονικές χωματερές!

 Κάτι συνηθισμένο είναι πια στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων η ύπαρξη μικρών ή μεγαλύτερων χωματερών, ακόμα και σε πολυσύχναστα σημεία στο κέντρο της πόλης. Όπως επισημαίνουν σχετικά οι «Σκεπτόμενοι Πολίτες» μια κανονική χωματερή υπάρχει στις Εργατικές της Ανθούπολης στο Κάτω Νεοχωρόπουλο. Μήνες στοιβάζονται εκεί τα ογκώδη -και όχι μόνο- αντικείμενα, ενώ λύση δεν έχει δώσει η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου. Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και δίπλα από το πάρκο κυκλοφοριακής Αγωγής και το ξενοδοχείο «Du Lac». Η αλήθεια είναι ότι η Δημοτική Αρχή έχει πολλή δουλειά μπροστά της στον καθαρισμό και τον ευτρεπισμό στις γειτονιές της πόλης, αρκεί να υπάρξει θέληση.

Γ.