Comp 1

Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Πέταξε το κόστος…

Πέταξε το κόστος ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας, πέταξε και το κόστος ανάπλασης της έκτασης των παλιών στρατιωτικών φυλακών δίπλα στο ΚΕΠΑΒΙ, ο προϋπολογισμός της οποίας έφτασε στα 8,5 εκατ. ευρώ, όπως έκανε γνωστό κατά τη συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Γκόγκος! Η αύξηση οφείλεται, όπως διαφάνηκε, σε συγκεκριμένα έργα της μελέτης εφαρμογής του έργου όπως πέντε λιμνούλες οι οποίες θα… επικοινωνούν μεταξύ τους με ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις!  

Δεν είμαστε… Ντουμπάι!

 Μη ρωτήσει κανείς τι χρειάζονται πέντε λιμνούλες σε ένα καλλιτεχνικό πάρκο δίπλα στην Παμβώτιδα. Πάντως, ακούει κανείς κάτι τέτοια… οράματα και αναρωτιέται: Μα καλά οι μελετητές πού νομίζουν ότι βρίσκονται, στο Νουμπάι; Δεν μπορούν να σχεδιάσουν έργα προσγειωμένα στην εδώ πραγματικότητα, η οποία είναι πολύ συγκεκριμένη; Με 2,5 – 3 εκατ. ευρώ δαπάνη δεν θα μπορούσε να γίνει στα 22 στρέμματα της συγκεκριμένης υπέροχης κατά τα άλλα έκτασης ένα ωραίο πάρκο; Και κάτι ακόμα: Η εν λόγω μελέτη δεν έχει καμία πρόβλεψη για θέσεις στάθμευσης στις παλιές φυλακές. Πραγματικά, εκτός τόπου και χρόνου…

Κ.Α.

Θα έρθει Πρέβεζα…

Στην Πρέβεζα θα βρεθεί στις 16 Ιουλίου η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, προκειμένου να συμμετέχει στην ημερίδα για την τελετή απονομής σήματος πιστοποίησης στα Αρχαιολογικά Μουσεία της Ηπείρου η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης. Υπενθυμίζεται πώς βασικό εργαλείο της διαδικασίας Πιστοποίησης είναι η αυτοαξιολόγηση κάθε μουσειακού οργανισμού, μέσα από τη συμπλήρωση ενός εντύπου που συνιστά ακτινογραφία του συνόλου των λειτουργιών του. Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια κάτι καλό έχει γίνει στο κομμάτι του πολιτισμού στην Ήπειρο!

Ν.Γ.

Χρειάζεται νέο δίκτυο…

 Το έχουμε ξαναγράψει στο παρελθόν, το γράφουμε ξανά μιας και ήρθε ως θέμα και πάλι στην επικαιρότητα λόγω της πρόσφατης λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων. Τα Γιάννενα έχουν ανάγκη από ένα καινούριο δίκτυο ύδρευσης γιατί το μεγαλύτερο μέρος της πόλης υδρεύεται σήμερα μέσω αγωγών που μετρούν 40, 50 και πλέον χρόνια! Το παμπάλαιο δίκτυο δημιουργεί διαρροές καθημερινά σχεδόν, όπως όλοι μας λίγο – πολύ έχουμε αντιληφθεί, με αποτέλεσμα να χάνονται τεράστιες ποσότητες νερού σε ετήσια βάση. Έχουμε τη γνώμη ότι, αν φτιαχτεί το δίκτυο, το νερό θα επαρκεί για όλους… 

Κ.Α.

Εκνευρισμός με τον πρώην!

 Πολύωρη και πολυθεματική ήταν η συζήτηση στην πρόσφατη λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής. Κατά τη συζήτηση του έργου του μεγάλου πεζόδρομου - ποδηλατόδρομου, απαντώντας στον επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα όμορφη πόλη» Παντελή Κολόκα, ο Δήμαρχος τον κατηγόρησε για λαϊκισμό και πως εμφανίζεται ως σωτήρας των αδυνάτων. Ήταν, ίσως, από τις ελάχιστες στιγμές που ο Θ. Μπέγκας εκνευρίστηκε με την αντιπολίτευση κατά τη διάρκεια της νέας δημαρχιακής του θητείας και μάλιστα ήρθε σε αντιπαράθεση με τον δικό του πρώην αντιδήμαρχο της περιόδου 2014-19. Πάντως και ο κ. Κολόκας με κάθε ευκαιρία στρέφει τα βέλη του εναντίον της Δημοτικής Αρχής. Πώς αλλάζουν οι καιροί!

Γ.

Οι… ακολασίες!

Σε… άντρο ακολασίας και διακίνησης κάθε είδους παρανομίας είχαν μετατραπεί οι φυλακές Σταυρακίου στα Γιάννενα. Εργαζόμενοι, αστυνομικοί και κρατούμενοι, σε αγαστή συνεργασία, είχαν βρει ένα τρόπο να… ενθυλακώνουν παραδάκι για να εξυπηρετεί ο ένας την ανάγκη του άλλου! Αποδοτική αυτή η σύμπραξη…

Τ. 

Τα κλιμάκια…

 Ήρθαν κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. από την Βόρεια Ελλάδα που σε συνεργασία με ντόπιους, κατάφεραν να διεισδύσουν στα ενδότερα των φυλακών ασφαλείας (;) του Σταυρακίου και να αποκαλύψουν την δράση όλων των… καλών παιδιών, που όλοι τους, οι μέσα και οι απ’ έξω, έκαναν χρυσές δουλειές! Μέχρι και ο υποδιευθυντής των φυλακών ήταν στα… άλλα κόλπα, χωρίς όμως να πάρει μυρωδιά ο διευθυντής! Τόσο ασφαλείς τελικά είναι οι χώροι των φυλακών σ’ όλη την χώρα, όπου η συνεργασία όλων των μερών βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα!

Τ. 

Εμπαιγμός από Μπέο…

Παρέλαση υποψηφίων προέδρων γίνεται στο ΠΑΣΟΚ ενόψει των εκλογών της 6ης Οκτωβρίου και ήδη έχουν δηλώσει επτά ότι θα διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος. Πάντως, τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ καυτηρίασε με το δικό του τρόπο ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, λέγοντας ειρωνικά πώς και ο ίδιος θα θέσει… υποψηφιότητα για να γίνουν οκτώ, εννιά και δέκα οι υποψήφιοι μπας και υπάρξει προκοπή στο κόμμα. Εφόσον η μάχη χαρακωμάτων καλά κρατεί στη «Χαριλάου Τρικούπη» και κάθε μέρα εμφανίζεται κι από ένας υποψήφιος, αναμενόμενο είναι να βρεθούν εκείνοι που θα θελήσουν να «τρολάρουν» τις εξελίξεις.

Γ.