Comp 1

Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Δεν χαρίζει κάστανα!..

 Οι ανάρμοστες συμπεριφορές των βουλευτών που λαμβάνουν χώρα εντός και εκτός Κοινοβουλίου δεν μένουν ατιμώρητες, ούτε σε αυτή την κοινοβουλευτική θητεία από τον Κώστα Τασούλα. Ο απίθανος τραμπουκισμός του Λευτέρη Αυγενάκη εις βάρος του υπάλληλου του Αεροδρομίου Αθηνών έφερε, πέρα από τη διαγραφή του από την Κ.Ο. της Ν.Δ και τον αποκλεισμό του από τις συνεδριάσεις της Βουλής επί ένα δεκαπενθήμερο. Ο Πρόεδρος της Βουλής δεν έδωσε συγχωροχάρτι ούτε στη Θεανώ Φωτίου, που… διαολόστειλε την Όλγα Κεφαλογιάννη! Τα ίδια αντανακλαστικά έχει δείξει και σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις, αποδεικνύοντας συνεχώς πόσο σωστά έπραξε ο Κ. Μητσοτάκης που τον εμπιστεύτηκε για δεύτερη φορά στη συγκεκριμένη θέση.

Ν.Γ.

Πρόωρη κριτική…

 Πρόωρη ήταν η κριτική της Ελένης Ακονίδου, πρ. προέδρου του Πνευματικού Κέντρου, αναφορικά με περιορισμένες εκδηλώσεις στα Γιάννενα το φετινό καλοκαίρι κι αυτό επειδή ακόμα δεν είδαμε το πλήρες πρόγραμμα. Όταν κοινοποιηθεί, κάτι που θα γίνει πιθανώς σήμερα, όλοι μας θα το κρίνουμε. Πάντως και επί προηγούμενης δημοτικής αρχής δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι έγιναν… πολιτιστικά θαύματα στα Γιάννενα. Συγκεκριμένα πράγματα γίνονταν. Κάποια είχαν όντως ενδιαφέρον, κάποια άλλα πάλι αφορούσαν πολύ λίγο κόσμο. Εν αναμονή λοιπόν…

Κ.Α.

Γνωρίζουν τα χωριά…

 Ολοκληρώνεται την Κυριακή το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δικηγορικών Συλλόγων που γίνεται στα Γιάννενα. Καθ’ όλη τη διάρκειά του, τα μέλη των αποστολών των 16ομάδων έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ομορφιές του Νομού αλλά και να βρεθούν σε χωριά του λεκανοπεδίου, στα οποία οι περισσότεροι από αυτούς, αν όχι όλοι, δεν είχαν ξαναπάει. Υπενθυμίζεται πως αγώνες έχουν γίνει σε Ασβεστοχώρι, Πέραμα, Κρανούλα, Καστρίτσα, Δροσοχώρι και Λογγάδες, με αποτέλεσμα τα συγκεκριμένα χωριά να αποκτήσουν ζωντάνια αυτές τις μέρες. Το πιο σημαντικό βέβαια κι από την προβολή των χωριών πανελλαδικά, είναι ότι στηρίζουν οι ομάδες αυτές και τα καταστήματα εστίασης της ευρύτερης περιοχής!

Ν.Γ.

Μεγάλο πρόβλημα…

Μεγάλο πρόβλημα έχει προκύψει στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, καθώς εν μέσω θέρους και με χιλιάδες τουρίστες στην περιοχή, το νοσηλευτικό ίδρυμα δεν έχει την δυνατότητα να καλύψει επαρκώς τα ορθοπεδικά περιστατικά. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από την υπολειτουργία της Ορθοπεδικής Κλινικής στην Πρέβεζα, προβλέπεται τα επείγοντα περιστατικά να μεταφέρονται Τρίτη, Πέμπτη, Κυριακή στο Νοσοκομείο Λευκάδας και Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο στην Άρτα. Πρόκειται για μείζον ζήτημα που πρέπει να λυθεί, καθώς οι ασθενείς υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία με το να μετακινούνται σε όμορες περιοχές.

Ν.Γ. 

Κάποτε να γίνει!

Μάχη προανήγγειλε ο Θωμάς Μπέγκας για τη μελέτη εφαρμογής του έργου, που αφορά στην αναβάθμιση του οδοφωτισμού των Ιωαννίνων. «Έχουμε να υλοποιήσουμε μια πολύ δύσκολη σύμβαση, με πολλές ιδιαιτερότητες», είπε χαρακτηριστικά κατά την προχθεσινή συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπέγκας ως αντιπολίτευση είχε ταχθεί κατά του τρόπου που είχε επιλέξει η προηγούμενη δημοτική αρχή για την υλοποίηση του έργου, όμως πριν μερικούς μήνες αναγκάστηκε να κάνει πίσω λόγω δεσμεύσεων στη σύμβαση. Δεν ξέρουμε τι μάχη θα δοθεί, όμως κάποια στιγμή το συγκεκριμένο έργο πρέπει επιτέλους να υλοποιηθεί. Αρκετά καθυστέρησε… 

Κ.

Καλοτάξιδοι!

Όσοι περισσότεροι μνηστήρες για την αρχηγία ΠΑΣΟΚ, τόσο μεγαλύτερη η εδραίωση του Ν. Ανδρουλάκη. Ο κάθε πικραμένος ΠΑΣΟΚος… αυτοπροτείνεται για νέος αρχηγός και θα θέσει τον εαυτό του στην κρίση των ΠΑΣΟΚων στις εκλογές του επόμενου Οκτωβρίου. Επτά οι μνηστήρες, άνδρες - γυναίκες, μέχρι την στιγμή που γράφεται η στήλη και έχει ο θεός του «πράσινου» ήλιου μέχρι τον Οκτώβρη. Καλοτάξιδοι σύντροφοι!

Τ.

Τι δεν καταλαβαίνει;

Διαμαρτύρεται ο Μάκης Χρυσοστόμου ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων για την επαναφορά του ΦΠΑ στο 24% για τον καφέ που πίνει κανείς στην καφετέρια, μιας και ο καφές – πακέτο παραμένει στον χαμηλό φόρο. Δεν καταλαβαίνει ότι αυτό γίνεται για το… καλό όλων όσοι προτιμάμε να πίνουμε «επιτραπέζιο» καφέ αντί να τον πάρουμε στο χέρι. Σου λένε, αντί να κάθεστε δύο – τρεις ώρες στο μαγαζί και να χαζεύετε, πάρτε τον σε πλαστικό που είναι πιο φτηνός και περπατήστε να ασκηθείτε κιόλας! Δεν θέλει πολλή λογική να καταλάβει κανείς τη σκοπιμότητα πίσω από την αύξηση του ΦΠΑ. Επίσης, ο Μάκης πρέπει να αποκτήσει κάποια στιγμή και λίγο χιούμορ!

Κ.

Η απόλυση...

 «Δέκα χρόνια δούλευα στο λογιστήριο του ΣΥΡΙΖΑ και ήρθε ο νέος Πρόεδρος να με απολύσει. Τα χρήματα που κόβει από εμάς, θέλει να τα επενδύσει σε δικές του επιχειρήσεις», καταγγέλλει μεταξύ άλλων νεοαπολυθείσα από τον κυρ Στέφανο, αμέσως μετά το κλείσιμο της ΑΥΓΗΣ. Μια μικρή λεπτομέρεια! Η καταγγέλλουσα δεν είναι όποια κι όποια, αλλά η κουνιάδα του Παναγιώτη Σκουρλέτη…

Τ.