Comp 1

Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Παρών στο πεδίο!

Δεν είναι τυπικός αξιωματικός… γραφείου ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου Κων/νος Τσιώπος. Δεν κάθεται στην άνεσή του και στη δροσιά του να δίνει διαταγές, αλλά αποδεικνύεται μάχιμος. Όπου έχει ξεσπάσει σημαντική πυρκαγιά μέχρι σήμερα ο κ. Τσιώπος είναι παρών να συντονίζει την επιχείρηση κατάσβεσής της και η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα μέχρι στιγμής έχουν πάει καλά! Του αξίζει λοιπόν ένας καλός λόγος, όπως ένα μπράβο αξίζει και σε όλο το προσωπικό της τοπικής Πυροσβεστικής για τις μάχες που δίνει καθημερινά από την αρχή του καλοκαιριού…

Κ.Α.

Έντονη ανησυχία…

Αγωνία επικρατεί στις τάξεις των απανταχού φιλάθλων του ΠΑΣ Γιάννινα για το μέλλον της ομάδας στη Super League 2, καθώς αυτό το διάστημα από τη γιαννιώτικη ομάδα υπάρχουν μόνο αποχωρήσεις παικτών από το έμψυχο δυναμικό αλλά καμία προσθήκη. Μέσα σε αυτά, παρελθόν αποτελεί και ο μέχρι πρότινος υπηρεσιακός προπονητής Γιώργος Γεωργουλόπουλος, κάτι που σημαίνει ότι ο ΠΑΣ πρέπει να ψάξει άμεσα προπονητή για να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για το νέο πρωτάθλημα. Πάντως, ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι από τα θέματα συζήτησης καθημερινά στα στέκια της πόλης, ενώ την ανησυχία τους για τη τύχη της ομάδας εκφράζουν και οι απόδημοι Ηπειρώτες που έρχονται στην περιοχή για τις καλοκαιρινές τους διακοπές!

N.Γ.

Ξεχώρισαν οι πίτες!

Από τις ενημερωτικές εκδηλώσεις που έγιναν προχθές στο Μέτσοβο σχετικά με την Περιφερειακή Πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και για τα έργα που υλοποιούνται στην Ήπειρο ξεχώρισαν, κατά τη γνώμη μας, τα εργαστήρια παραδοσιακής πίτας, τραχανά, χυλοπίτας και παραδοσιακού κεντήματος, που δεν είναι τυχαίο ότι προσέλκυσαν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων παρισταμένων. Έγινε φυσικά συζήτηση και για πιο σοβαρά πράγματα, αλλά το να βλέπει κανείς τις Μετσοβίτισσες να ανοίγουν φύλλο (φωτό) πάει το θέμα κυριολεκτικά σε… άλλο επίπεδο!

Κ.Α.

Ποιος ο διάδοχος;

 Παρελθόν θα αποτελέσει μετά από πέντε χρόνια ο Αχαιός Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος διορίστηκε από την κυβέρνηση το 2019 και παραμένει σε αυτή μέχρι και σήμερα. Στις εξετάσεις που έγιναν από το ΑΣΕΠ, όμως, δεν τα πήγε καλά, όπως έγραψε ήδη η στήλη. Ο νυν διοικητής δεν περιλαμβάνεται στους επιτυχόντες, κάτι που σημαίνει ότι σύντομα θα αναπληρωθεί από κάποιον από τους επτά που προκρίθηκαν. Θα έχει ενδιαφέρον πάντως το ποιος θα ηγηθεί αυτής της μεγάλης υγειονομικής περιφέρειας και το έργο του θα είναι δύσκολο.

Ν.Γ. 

«Προίκα» οι παραλίες!

 Μεταξύ των παραθαλάσσιων περιοχών, όπου στις παραλίες οργιάζουν οι παρανομίες και οι καταπατήσεις είναι και ο νομός Πρέβεζας, κάτι που έχει εντελώς αρνητικό πρόσημο πέρα για πέρα! Αυτές τις παρανομίες, λένε, θα τις καταπολεμήσουν οι αρμόδιοι, έτσι ώστε να συμμαζευτούν εκείνοι που είδαν τις παραλίες δικές τους προίκες και τις λυμαίνονται αυθαιρέτως!

Τ. 

Στο Καναλάκι…

 Κάπου εκεί, σε παραλία του νομού Πρεβέζης προς Καναλάκι μεριά, έχει στηθεί «μαγαζί» στο οποίο -τα βράδια κυρίως- οι θαμώνες βρίσκουν ευκαιρία να λύνουν τις διαφορές τους, αφού πρώτα έχουν γίνει… ντίρλα! Αλήθεια ή ψέματα, θα σας γελάσω… Οι καταγγελίες είναι δημόσιες, οπότε οι υπεύθυνοι έχουν το λόγο!

Τ.

Υπό το… μηδέν!

 Έντονο προβληματισμό και εκνευρισμό προκαλούν οι ανάρμοστες συμπεριφορές των αντιπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αρκετοί από τους οποίους προκαλούν με τη στάση τους. Η επίθεση του πρ. Υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη σε υπάλληλο του Αεροδρομίου Αθηνών προκάλεσε τα άμεσα αντανακλαστικά του Πρωθυπουργού και του Γιαννιώτη Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, δείγμα ότι δεν γίνονται δεκτές τέτοιες συμπεριφορές. Βέβαια, η βουλευτής της Ν. Αριστεράς Θεανώ Φωτίου που «διαολόστειλε» την Όλγα Κεφαλογιάννη δεν είχε καμία επίπτωση από το κόμμα της. Φαίνεται πώς και σε αυτή τη θητεία, ο Κ. Τασούλας θα έχει πολλή δουλειά ως προς τη συμμόρφωση των βουλευτών!

Γ.

Κάτι δεν πάει καλά…

Κάτι δεν πάει καλά τελευταία με συγκεκριμένο  δίκτυο ίντερνετ στο κέντρο των Ιωαννίνων. Είναι περίοδοι που οι διακοπές στο σήμα διαδέχονται η μία την άλλη. Πολλά ακούγονται για τα αίτια του φαινομένου αυτού. Για παράδειγμα, άνθρωπος που ασχολείται ακούστηκε να λέει ότι στις καμπίνες που ανήκουν σε γνωστή ιδιωτική εταιρία κινητής τηλεφωνίας έχουν βάλει εξαρτήματα (ρεγκλέτες) κακής ποιότητας εκεί όπου καρφώνουν τα καλώδια, με τη ζέστη ανοίγουν και αυτά δεν κάνουν καλή επαφή! Δεν ξέρουμε αν ισχύει... Αυτό που ξέρουμε είναι ότι κάθε μήνα όλοι μας καταθέτουμε τον… οβολό μας στις εταιρίες για να έχουμε ίντερνετ και είναι απαράδεκτο να μας κάνει τα νεύρα τσατάλια!

Κ.