Comp 1

Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Ας είναι και στη στεριά!

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα γράφαμε για τα «άφαντα» από τα Γιάννενα υδροπλάνα και να που χθες ήρθαν τα καλά νέα από τον Πρόεδρο της εταιρίας «Hellenic Seaplanes SA» Nικόλα Χαραλάμπους, ο οποίος έκανε γνωστό ότι οι πτήσεις θα ξεκινήσουν σύντομα, όχι από τη λίμνη αλλά από το Αεροδρόμιο προς Κέρκυρα και Παξούς. Είναι αμφίβια τα υδροπλάνα, οπότε μπορούν να κινούνται και στην ξηρά! Ας ελπίσουμε ότι και οι διαδικασίες για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου στη λίμνη θα προχωρήσουν πιο γρήγορα. Πάντως, τα υδροπλάνα θα δώσουν μία ώθηση στα Γιάννενα, επιβατική και τουριστική…

Κ.Α.

Αθλητικός τουρισμός…

 Αρκετές είναι οι αθλητικές διοργανώσεις που λαμβάνουν χώρα στα Γιάννενα το τελευταίο διάστημα και με αθλητές και ομάδες από όλη τη χώρα. Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 16 Πανελλήνια Συνάντηση Κωπηλασίας στην Παμβώτιδα με τη συμμετοχή 200 νεαρών κωπηλατών, ενώ πάνω από 1.000 παιδιά συμμετείχαν στο Τουρνουά ποδοσφαίρου «Γιώργος Χριστοβασίλης». Παράλληλα, την Κυριακή ολοκληρώνεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δικηγορικών Συλλόγων, στο πολύπαθο Κολυμβητήριο της Λιμνοπούλας πραγματοποιήθηκαν αγώνες το Σαββατοκύριακο, ενώ πρόσφατα το Νέο Κλειστό φιλοξένησε την Εθνική Ελλάδος Γυναικών. Οπωσδήποτε, ο αθλητικός τουρισμός είναι κάτι στο οποίο πρέπει να επενδύσουν τα Γιάννενα αλλά για να γίνει αυτό χρειάζονται υποδομές!

Ν.Γ.

Όχι στην αλλοίωση…

 Την τιμητική τους έχουν και αυτό το καλοκαίρι στα Γιάννενα τα πανηγύρια, οι συναυλίες και διάφορες εκδηλώσεις που προσελκύουν ντόπιους, επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους. Αναμφίβολα, το μεράκι για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων περισσεύει σε Πολιτιστικούς Συλλόγους, Αδελφότητες, Εκκλησιαστικές Επιτροπές και λοιπούς εθελοντικούς φορείς. Ωστόσο, κάποιοι από αυτούς στην προσπάθεια να προσελκύσουν πολύ κόσμο και να μην πηγαίνουν κόντρα στις συνήθειες της εποχής, καλούν καλλιτέχνες οι οποίοι, για να ξεσηκώσουν τη νεολαία, αλλοιώνουν τον χαρακτήρα της παραδοσιακής μουσικής. Οι πολιτιστικοί φορείς οφείλουν με κάθε τρόπο να προστατεύσουν τον αυθεντικό χαρακτήρα της παράδοσης!

Ν.Γ. 

Έσκισε το Λύκειο…

 Έσκισαν οι χορευτές όλων των ηλικιών του Λυκείου Ελληνίδων Ιωαννίνων, οι οποίοι επί διήμερο παρουσίασαν δύο εξαιρετικές παραστάσεις στο υπαίθριο Θέατρο της Ε.Η.Μ.. Η πρώτη (Σάββατο) είχε σύγχρονους χορούς και η δεύτερη (Κυριακή) παραδοσιακούς. Η προσέλευση κοινού μεγάλη και η επιτυχία των εκδηλώσεων έδειξε για μία ακόμη φορά πόσο σημαντικό πολιτιστικό έργο παράγει το Λύκειο Ελληνίδων στον τόπο μας… Καλή ξεκούραση να ευχηθούμε τώρα σε όλους ώστε να επιστρέψουν το φθινόπωρο με πολλή όρεξη και μεράκι!

Κ.Α. 

Άμα έχεις «μπάρμπα»…

 Τελικά, άμα έχεις «μπάρμπα στην Κορώνη» όλα τα καταφέρνεις και όλα γίνονται. Ακόμα και απόσπαση στο σπίτι σου μπορείς να εξασφαλίσεις, εφόσον είσαι εκπαιδευτικός, για να μην… τρέχεις εκεί όπου βρίσκεται η οργανική σου θέση και… κουράζεσαι! Δεν έχει σημασία αν δεν συντρέχουν λόγοι για να πάρεις την απόσπαση. Μία αιτία κουτσά – στραβά θα βρεθεί ώστε να σου τη δικαιολογήσει. Είπαμε, ας είναι καλά ο «μπάρμπας» να βάζει το… χεράκι του να σε εξυπηρετήσει!

Τα παρακολουθούμε…

 Τα παραπάνω για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ιωαννίνων που καταλαβαίνουμε ότι δέχεται πιέσεις όταν έρχεται η ώρα των αποσπάσεων. Όμως, δεν πρέπει να ξεχνούν ότι υπάρχουν και εκπαιδευτικοί που και τις χρειάζονται πραγματικά και πληρούν όλα τα κριτήρια για να τις πάρουν, αλλά μένουν… μπουκάλα πολλές φορές. Ας έχουν λοιπόν κατά νου ορισμένοι ότι εδώ είμαστε και παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα, διαπιστώνοντας ότι σ’ αυτήν εδώ τη χώρα δυστυχώς μερικά πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ. Θα επανέλθουμε!

Κ.

Να κλαδεύονται σωστά!

 Επί ποδός βρίσκονται τα συνεργεία Δήμων και Περιφέρειας σε επαρχιακό και εθνικό δίκτυο προκειμένου να κόψουν τα χόρτα που έχουν θεριέψει αλλά και να κλαδέψουν τα δέντρα και τους θάμνους για να μην εμποδίζουν την ορατότητα και την πορεία των οδηγών των αυτοκινήτων. Πάντως, στο μεγαλύτερο κομμάτι του δρόμου προς το Καλπάκι αλλά και μετά από αυτό, μπορεί να έχουν κοπεί τα χόρτα αλλά σωστό κλάδεμα των δένδρων δεν έχει γίνει, με την εικόνα που αντικρίζουν οι διερχόμενοι να είναι απογοητευτική. 

Γ.

Δεν τον… πήρε η μπάλα!

 Σε τροχιά εσωκομματικών εκλογών που θα γίνουν στις 6 Οκτωβρίου, βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με τους υποψήφιους για την προεδρία, μέχρι στιγμής, να είναι οι Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Παύλος Γερουλάνος, Μιλένα Αποστολάκη και Μιχ. Κατρίνης. Πάντως, στη θέση του Γραμματέα παραμένει ο Ηπειρώτης Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος από το βήμα της κυριακάτικης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής δήλωσε πως κινητήρια δύναμή του είναι η αγάπη για το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σπυρόπουλος -με καταγωγή από την Παραμυθιά- δεν πλήρωσε το μάρμαρο της εμφύλιας διαμάχης στο κόμμα αλλά και του αρνητικού αποτελέσματος στις ευρωεκλογές…

Γ.