Comp 1

Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Είχε έτοιμη ομιλία!

Oμιλία με ξεκάθαρα ενωτικό περιεχόμενο είχε ετοιμάσει ο Κώστας Τασούλας για τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ.. Τελικά, δεν χρειάστηκε να παρέμβει ο Πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος είναι γνωστό ότι χαίρει της εκτίμησης και του σεβασμού των συναδέλφων του. Όπως γράφει η «Καθημερινή», ο ίδιος ο κ. Τασούλας είπε ότι το κλίμα ουδέποτε ξέφυγε από το επιτρεπτό, με τους διαφωνούντες βουλευτές να κρατάνε ψηλά το επίπεδο. Πολύ θα θέλαμε να μάθουμε τι γράφει ο κ. Τασούλας στη συγκεκριμένη ομιλία. Θα είχε ενδιαφέρον…

Κ.Α.

Πρακτικές αλά Ελληνικά!

Πριν εγκατασταθούν οι Έλληνες φοιτητές στις εστίες θα’ πρεπε να είναι υποχρεωτικό να επισκεφθούν εστίες στην Πορτογαλία ή την Αγγλία! Η καθαριότητα που επικρατεί εκεί θα τους διδάξει πολλά! Ούτε «γραφήματα», ούτε αφίσες… Εμείς αποτελούμε παράδειγμα προς αποφυγήν!

Θ.Β.

Μία ενημέρωση…

Πολύ καλά έκανε η Περιφέρεια Ηπείρου και ανέλαβε την αποκατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μέσω προγραμματικής σύμβασης με το ίδρυμα. Πρόκειται για χώρους που αξίζει να αναδειχθούν και μπορούν να αξιοποιηθούν ποικιλοτρόπως από την πόλη. Αυτό δεν μπορεί να γίνει από το Πανεπιστήμιο επειδή δεν έχει τα μέσα και τους πόρους. Μακάρι λοιπόν οι διαδικασίες να προχωρήσουν απρόσκοπτα. Όσο για εκείνο το «αγκάθι» με τα υλικά του Κλειστού Ξιφασκίας, κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει από πλευράς της Περιφέρειας μία ξεκάθαρη ενημέρωση για το πού βρίσκεται το θέμα. Γιατί όσο τα σίδερα μένουν στοιβαγμένα στον Κατσικά, τόσο θα της ασκείται κριτική για απουσία σχεδιασμού κλπ. 

Κ.Α.

Στο επίκεντρο το Ξενία…

 Αντικείμενο της συζήτησης σε μια ακόμη Ειδική Λογοδοσία στο Δήμο Αρταίων ήταν το Ξενία, ενώ ο Δήμαρχος Χριστόφορος Σιαφάκας αποκάλυψε και επίσημα ότι θα επιδιώξει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό προκειμένου να συζητηθούν τα περιθώρια που υπάρχουν για την επαναλειτουργία του συγκεκριμένου χώρου. Μάλιστα, ο Δήμαρχος επανέλαβε ότι η πλειοψηφία των Αρτινών επιθυμεί την επαναλειτουργία του Ξενία ως ξενοδοχείου και δεσμεύτηκε ότι στη θητεία του θα ανοίξει το Κάστρο. Οπωσδήποτε καλή η πρωτοβουλία του κ. Σιαφάκα να θίξει το ζήτημα στον Πρωθυπουργό και ευχής έργο είναι να πάρει τις δεσμεύσεις που απαιτούνται για να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο.

Ν.Γ.

Επιτέλους ανανεώθηκε!

 Πλήρως ανανεωμένη και λειτουργική είναι η σελίδα του Δήμου Ιωαννιτών στο διαδίκτυο. Μπαίνοντας οι δημότες ή οι επισκέπτες της πόλης στο «ioannina.gr», μπορούν να ενημερωθούν για την επικαιρότητα, τον τουρισμό, το πράσινο, τον πολιτισμό, για τις υπηρεσίες του Δήμου κ.α.. Μάλιστα, μέσω της σελίδας οι πολίτες μπορούν να δουν σε ζωντανή ροή και την κίνηση που επικρατεί στους δρόμους της πόλης. Ανανεωμένο είναι και το πεδίο που αφορά τις Κοινότητες και πλέον ο δημότης μπορεί να δει ποιοι απαρτίζουν τα τοπικά συμβούλια. Καιρός ήταν να μπει ο Δήμος στην ψηφιακή εποχή και να μπορούν οι Δημότες να ενημερώνονται για ό,τι συμβαίνει στην πόλη.

Γ. 

Η… μούγκα!

 Γράφαμε χθες για την επίσκεψη του Χρ. Σταϊκούρα στην Πρέβεζα. Στην οποία επίσκεψη επικράτησε μία… μούγκα για την περιβόητη σύνδεση Πρέβεζας - Φιλιππιάδας και τσιμουδιά για την κατασκευή της συνδετήριας παραθαλάσσιας οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας. Μάλλον το έχει αναθέσει στον Ν. Ταχιάο ο Υπουργός, που γνωρίζει καλύτερα από λεφτόδεντρα! Και το πιο ωραία απ’ όλη την επίσκεψη του Χρ. Σταϊκούρα, είναι που δεν προσκλήθηκε ο Αλ. Καχριμάνης, ο οποίος μάλλον είχε φαγοπότι κάπου στην Σαμαρίνα με άλλους βλάχους!

Τ. 

Καμία απάντηση…

Ένας σωρός από σίδερα παραμένει το περίφημο Κλειστό της Ξιφασκίας κι ενώ έχουν περάσει δυο και πλέον χρόνια από τη μεταφορά του από το Ελληνικό στα Γιάννενα, δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την επανασυρμολόγησή του. Ο Περιφερειάρχης ρωτήθηκε για την τύχη του Κλειστού για να δώσει την αόριστη απάντηση: «Κάθε πράγμα στον καιρό του». Μόνο που ο καιρός του συγκεκριμένου ολυμπιακού ακίνητου που σκουριάζει στον Κατσικά έχει αργήσει εδώ και χρόνια και κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η τύχη του από τη στιγμή που δεν υπάρχει (;) κάποιο χρονοδιάγραμμα!

Γ.

Δεν διάβαζαν;

 Μπορεί να μην συμφωνεί κανείς με όσα γράφει, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δέχεται χωρίς προβληματισμό την απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για αναστολή της καθημερινής έκδοσης της εφημερίδας «Αυγή» επικαλούμενη οικονομικούς λόγους. Όταν κλείνει μία εφημερίδα, όποια και να είναι αυτή, πλήττεται η πολυφωνία και εν τέλει η ίδια η Δημοκρατία. Όλες οι φωνές είναι χρήσιμες και πρέπει να ακούγονται. Πάντως, έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι η «Αυγή», επίσημο έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ, είχε τόσο μικρό αριθμό συνδρομητών. Από πού ενημερώνονταν τα μέλη του σε όλη την Ελλάδα;

K.