Comp 1

Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Επίθεση από αδέσποτο!

 Εκεί που περπατούσε συμπολίτης το πρωί της Δευτέρας στον Μόλο, μπροστά από τα καραβάκια, του επιτίθεται ένα αδέσποτο σκυλί και τον δαγκώνει στο μπράτσο τραυματίζοντάς τον (φωτό)! Αστυνομικοί που ήταν στο σημείο αυτό κάλεσαν το ΕΚΑΒ, τον πήγαν στο «Χατζηκώστα» του έδωσαν να κάνει ένεση, πήρε αντιβίωση και πήγε σπίτι του. Μήνυση δεν θα υποβάλει γιατί δεν θα βγει τίποτε! Αυτό που μας είπε όμως, καταγγέλλοντας το περιστατικό, είναι ότι θα ήθελε να τον πάρει ένα τηλέφωνο ο αρμόδιος για τα αδέσποτα αξιωματούχος του Δήμου. Το μεταφέρουμε και αναμένουμε…

Κ.Α.

Τι κάνουν τα χόρτα;

 Κόβει ένας ιδιοκτήτης οικοπέδου ή ένας επιχειρηματίας τα χόρτα όπως είναι υποχρεωμένος από τον Νόμο και πολύ καλά κάνει. Μετά όμως τι γίνεται; Ποιος θα τα πάρει να τα αποθέσει σε ειδικό χώρο για να ξεραθούν και να μην αποτελούν κίνδυνο; Έλα ντε… Στα Γιάννενα είναι δύσκολα τα πράγματα. Ιδού η απόδειξη: Έκοψαν εδώ και καιρό τα χόρτα στο Παραλίμνιο Πάρκο και αυτά είναι ακόμα εκεί. Πήραν δύο – τρεις φορές τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, άκρη όμως δεν έβγαλαν, καθώς άλλοτε δεν υπάρχει διαθέσιμο όχημα, άλλοτε λείπουν οι εργάτες! Έχει πρόβλημα ο Δήμος, δεν το συζητάμε, αλλά και οι πολίτες τι να κάνουν;

Κ.Α.

Ούτε που φαίνονται!

 Ουκ ολίγες φορές η στήλη έχει ασχοληθεί με τις διαβάσεις των πεζών σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και έχει επισημάνει πως πρέπει να γίνουν ξανά διαγραμμίσεις σε κάποιες απ’ αυτές για να φαίνονται, ωστόσο αντιλαμβανόμαστε πως το αυτί των αρμόδιων δεν ιδρώνει. Για παράδειγμα, μπροστά από την Όαση στην κεντρική πλατεία αλλά και στην πλευρά της  ΛΑΦΙ, οι διαγραμμίσεις στις διαβάσεις έχουν τελείως ξεθωριάσει, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν οι οδηγοί ότι πρέπει να σταματήσουν για να περάσουν οι πεζοί. Φυσικά αυτό είναι κάτι που συμβαίνει και σε άλλα σημεία στο κέντρο της πόλης, καθώς δεν έχουν γίνει παρεμβάσεις. Η Δημοτική Αρχή οφείλει να δει σοβαρά επιτέλους το ζήτημα!

Ν.Γ

Χάλι με τις αφίσες…

Όπου σταθεί και όπου βρεθεί κανείς στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, είναι σίγουρο ότι θα δει να επικρατεί παντού ένα χάλι με τις αφίσες. Αφίσες κολλημένες σε κολόνες σε κεντρικούς δρόμους, σε τοίχους πολυκατοικιών, δημόσιων ή ιδιωτικών κτιρίων, δέντρα, τζαμαρίες, κάδους ανακύκλωσης και ούτω καθεξής. Πριν τις ευρωεκλογές έβλεπε κανείς παντού αφίσες πολιτικών κομμάτων κι άλλων οργανώσεων, ενώ πλέον δεσπόζουν αυτές των συναυλιών, παραστάσεων κι άλλων εκδηλώσεων. Σε μια εποχή που υπάρχουν δεκάδες τρόποι ενημέρωσης του κοινού, παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις το φαινόμενο της αφισορρύπανσης!

Ν.Γ

Τέτοιες… χαρές!

 Την Πρέβεζα επισκέφτηκε ο Υπουργός Υποδομών Σταϊκούρας και λίγο έλειψε να… λιποθυμήσουν από την χαρά τους όσοι τον υποδέχτηκαν. Όπως ο Δήμαρχος Πρεβέζης Ν. Γεωργάκος και ο κυβερνητικός βουλευτής του Νομού, που το μόνο που πέτυχαν ήταν να βγάλουν φωτογραφίες για να έχουν στα αρχεία τους, διότι όλα τ’ άλλα τα… έγραψαν! Συγνώμη για την ελευθεροστομία, αλλά ήμουν και εγώ από αυτούς που παραλίγο να πάθω λιποθυμία!

Τ. 

Η γνωριμία…

 Κάπου έκοβε βόλτες καλοκαιρινές ο Υπουργός και είπε να γνωρίσει και την πόλη που έβαλε τέλος στη ζωή του ο Κ. Καρυωτάκης από την απραξία, την μελαγχολία και την ανυπαρξία γενικώς. Έτσι αποφάσισε να γνωρίσει από κοντά εκείνους που... απειλούν να σώσουν την Πρέβεζα και την Ήπειρο και γι’ αυτό το έριξε στις φωτογραφίσεις. Για έργα και άλλες τέτοιες υποδομές… κάποτε στο μέλλον! Ο… μπαγάσας ούτε 10.000 ευρώ δεν υποσχέθηκε για τον Νομό, για να δώσει αφορμή στον ντόπιο βουλευτή να το κάνει βούκινο με το γνωστό σλόγκαν: «κατόπιν ενεργειών μου»!

Τ. 

Τέτοιο σκουπιδομάνι…

 Έκοψαν τα χόρτα στις δύο πλευρές της Εθνικής Οδού προς Καλπάκι και Κακαβιά και το τι ήρθε στην επιφάνεια δεν λέγεται! Τέτοιο σκουπιδομάνι και να στο περιγράφουν δεν το πιστεύεις ότι υπάρχει, αν δεν το δεις με τα μάτια σου. Από τη στροφή προς Νεγράδες ως το Καλπάκι και από εκεί ως το Χάνι Δελβινάκι γίνεται ένας χαμός! Χαρτιά, σακούλες, πλαστικά, κουτάκια αναψυκτικών, ό,τι θέλεις βλέπεις. Για να μαζευτούν όλα αυτά θα χρειαστεί πολλή δουλειά. Πάντως και έτσι δεν θα καθαρίσει οριστικά η περιοχή. Μόνο με κάμερες που θα επιτηρούν διάφορα σημεία του δρόμου μπορεί να υπάρξει κάποια συμμόρφωση των διερχόμενων. Ή αν ο Δήμος Πωγωνίου βάλει τη δημοτική αστυνομία να παρακολουθεί και να κόβει πρόστιμα επιτόπου, σ’ όσους πετούν έξω ό,τι δεν χρειάζονται!

Κ.

Είναι επικίνδυνο…

 Ένα βουνό από σκουπίδια συγκεντρώνεται συχνά δίπλα από τους κάδους σε πολλά σημεία του κέντρου. Οι πολίτες αφήνουν δίπλα τους αχρείαστα αντικείμενα, μπάζα μέχρι κλαδιά δέντρων και μάλιστα σε μια περίοδο με υψηλές θερμοκρασίες. Δυστυχώς, κανείς δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί ότι αν πετάξει ένα τσιγάρο σε χώρο που είναι συγκεντρωμένα κλαδιά ή ξύλα  θα εκδηλωθεί φωτιά. Γι’ αυτό, τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και οι δημότες, θα πρέπει να αλλάξουν τροπάρι στη διαχείριση της καθημερινότητας πριν γίνει… το κακό!

Γ.