Comp 1

Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Κόπηκε στα γραπτά!

Μας αποχαιρετά όπου να ‘ναι ο Γιάννης Καρβέλης, Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, στην οποία υπάγεται και η Ήπειρος. Ο κ. Καρβέλης συμμετείχε στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τους υποψήφιους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών, αλλά δεν τα πήγε καλά μένοντας εκτός της πρώτης 15άδας! Αυτό σημαίνει ότι δεν περνάει στην επόμενη φάση της διαδικασίας για να διεκδικήσει νέα θητεία στην 6η ΥΠΕ. Αξίζει να αναφερθεί ότι από τους επτά νυν Διοικητές ΥΠΕ, οι πέντε βρίσκονται στη λίστα των επιτυχόντων που περνούν στην επόμενη φάση. Δύο δεν τα κατάφεραν, μεταξύ των οποίων και ο κ. Καρβέλης. Τα έχει αυτά η ζωή…

Κ.Α.

Θαύμασε το έργο…

Κατά την παρουσία του στο Τίρανα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, που συμμετείχε στη 17η Σύνοδο των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) των Βαλκανικών Χωρών συναντήθηκε  και με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο. Συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, και αναφέρθηκαν στο σημαντικό ιεροκηρυκτικό, ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, ενώ ο Αρχηγός είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τον εμβληματικό Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως.

Η.Μ.

«Λαοθάλασσα»…

 Στους ρυθμούς των καλοκαιρινών συναυλιών, κινούνται και φέτος τα Γιάννενα, ενώ την τιμητική τους  έχουν περισσότερο οι γνωστοί ερμηνευτές που προσελκύουν στις συναυλίες τους πάρα πολύ κόσμο. Στη συναυλία δε του Κωνσταντίνου Αργυρού που έγινε προχθές βράδυ στο Πανηπειρωτικό Στάδιο δεν έπεφτε κυριολεκτικά καρφίτσα, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που πήγαν από νωρίς για να αποφύγουν την ταλαιπωρία. Δύσκολη υπόθεση ήταν και η ανεύρεση θέσης στάθμευσης για τους οδηγούς που έκαναν αρκετή ώρα για να παρκάρουν. Το αδιαχώρητο, πάντως, αναμένεται να συμβεί και στις συναυλίες άλλων καλλιτεχνών που θα γίνουν προσεχώς στην πόλη.

Ν.Γ.

Ελεγχόμενη στάθμευση…

«Πότε θα εφαρμόσει επιτέλους ξανά ο Δήμος το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο;». Την ερώτηση απηύθυνε φίλος αναγνώστης στη στήλη, απάντηση όμως δεν είμαστε σε θέση να του δώσουμε. Όπως μας είπε, με τη μεγάλη κίνηση εκατοντάδες μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία όταν επιστρέφουν σπίτι με το Ι.Χ. τους και προσπαθούν να βρουν χώρο να παρκάρουν. Η αλήθεια είναι ότι όσοι μένουν στο κέντρο, ειδικά οι πιο ηλικιωμένοι, πολλές φορές επιλέγουν να πάρουν ταξί για να πάνε κάπου, γιατί αν μετακινήσουν το αυτοκίνητό τους, ξέρουν ότι θα μαρτυρήσουν για να βρουν πάλι θέση στάθμευσης! Πρέπει κάποια στιγμή ο Δήμος να δει σοβαρά το θέμα…

Κ.Α

Στα όρια τρέλας…

 Τα τελευταία χρόνια η υπόθεση κατοικία στην χώρα μας αγγίζει τα όρια της τρέλας. Είτε αγορά, είτε ενοικίαση σπιτιού είναι ό,τι δυσκολότερο μπορεί να συμβεί στους Έλληνες αφού οι τιμές είναι πλέον απλησίαστες. Παράδειγμα, για ένα διαμέρισμα 60 τ.μ. και ηλικίας 50 ετών στην Αθήνα σε ημιυπόγειο ζητούν 700 ευρώ ενοίκιο και φυσικά από περιοχή σε περιοχή διαφέρουν οι τιμές. Και στα Γιάννενα δεν πάμε πίσω. Χιλιάδες Έλληνες ζουν δράματα με την ανεύρεση κατοικίας κι αυτό φέρνει μια γενικότερη αναστάτωση στις οικογένειες, στην οικονομία και στην κοινωνία γενικά. Με ένα δυαράκι ο ιδιοκτήτης προσπαθεί να πλουτίσει τη στιγμή που η ίδια η Πολιτεία θα μπορούσε να μεριμνήσει.

Τ.

Σωστή πρόταση!

 Σωστή πέρα για πέρα η τοποθέτηση στην Βουλή του Γιαννιώτη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Τσίμαρη, η οποία έχει να κάνει με την αξιοποίηση των εγκαταλειμμένων κτηρίων του Δημοσίου που είναι χιλιάδες και τα οποία μένουν έρημα εδώ και πολλά χρόνια. Η πρόταση του κ. Τσίμαρη είναι πολύ κοντά στον… Γολγοθά που περπατούν πολλές χιλιάδες Ελλήνων, ψάχνοντας για ένα διαμέρισμα να στεγάσουν τις οικογένειές τους!

Τ. 

Δεν τους τιμά…

 Η εικόνα αυτή με όλα αυτά τα σκουπίδια και τη σαβούρα φάτσα – κάρτα στο Νεκροταφείο του Αγίου Νικολάου Κοπάνων δεν τιμάει κανέναν. Πρώτα δεν τιμά τους υπαλλήλους του κοιμητηρίου που μπορούν να τα μεταφέρουν και να τα ρίξουν σε έναν κάδο αντί να τα αφήνουν στο σημείο αυτό. Επίσης, δεν τιμά την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου που κάνει την αποκομιδή. Δεν μπορεί να παρατούν επί μέρες τόσα σκουπίδια στη μέση του Νεκροταφείου. Κάδοι στον χώρο του δεν υπάρχουν;

Κ.

Ας κάνουν τεστ!

Μπορεί η πορεία του κορωνοϊού να είναι σε ύφεση εδώ και αρκετούς μήνες, ωστόσο όποιος θεωρεί ότι έχει εξαφανιστεί από τον επιδημιολογικό χάρτη είναι…γελασμένος! Μάλιστα, κατά την προηγούμενη εβδομάδα στη χώρα εντοπίστηκαν και τα νέα παραλλαγμένα στελέχη του ιού, ενώ αύξηση καταγράφει η θετικότητα για SARS-CoV-2 στην κοινότητα. Οπωσδήποτε υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού σε μια περίοδο όπου οι κοινωνικές συναθροίσεις πληθαίνουν και δημιουργείται συνωστισμός σε κάθε είδους εκδηλώσεις. Επειδή η πρόληψη είναι το παν, όποιοι έχουν το παραμικρό σύμπτωμα ας κάνουν μια βόλτα μέχρι την μονάδα του ΕΟΔΥ έξω από την Περιφέρεια ή στα φαρμακεία!

Γ.