Comp 1

Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Αυξημένο ενδιαφέρον…

 Σε προεκλογική περίοδο έχει μπει το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, καθώς θα γίνουν εκλογές στο διάστημα από 15 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου. Έντονο αναμένεται να είναι το ενδιαφέρον για τη διεκδίκηση της προεδρίας μιας και τόσο ο επικεφαλής της παράταξης «Ισχυρό Επιμελητήριο» Γρηγόρης Γκίκας όσο και ο α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μήτσης θα είναι υποψήφιοι. Τη βούληση να είναι εκ νέου υποψήφιος έχει εκφράσει και ο νυν Πρόεδρος Μάκης Χρυσοστόμου, ενώ ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει στο παρελθόν οι Σπύρος Μπέκας και Βασίλης Βασιλείου. Πάντως, όσοι συνδυασμοί και αν κατέλθουν στις εκλογές, αναμένεται να γίνει μεγάλη μάχη!

Ν.Γ.

Δίκαιες οι διακρίσεις!

Tην τιμητική του έχει αυτές τις ημέρες ο διακεκριμένος Καθηγητής Ορθοπαιδικής Παναγιώτης Σουκάκος. Σήμερα θα ανοίξει με ομιλία του το 10ο Συνέδριο Αρθροσκόπησης στα Γιάννενα ενώ θα ανακηρυχθεί και επίτιμο μέλος της Εταιρείας Αρθροσκόπησης, Χειρουργικής Γόνατος και Τραύματος για την πολυετή προσφορά του στον κλάδο. Στο μεταξύ, μόλις πριν λίγες ημέρες, ο κ. Σουκάκος, ο οποίος υπήρξε πρωτεργάτης για την ίδρυση της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων και πρωτοστάτησε στην ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία της Πανεπιστημιακής κλινικής του Π.Γ.Ν.Ι., ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Όποια διάκριση και να λάβει ο κορυφαίος αυτός επιστήμονας είναι απολύτως δικαιολογημένη! 

Κ.Α.

Πάνω και από Μύκονο;

Κάνει δουλειά η πλατφόρμα «myCoast», στην οποία πολίτες υποβάλλουν καταγγελίες για αυθαιρεσίες στον αιγιαλό της χώρας. Έκπληξη πάντως προκαλεί το γεγονός ότι για τον Νομό Πρέβεζας έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής περισσότερες καταγγελίες απ’ ότι για δημοφιλή νησιά του Αιγαίου όπως η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Πάρος. Είναι δυνατόν οι επαγγελματίες στον γειτονικό Νομό να ξεπερνούν ακόμα και τους Μυκονιάτες σε παραβιάσεις της νομοθεσίας στις ακτές; Συγνώμη, αλλά κάτι δεν πάει καλά…

Κ.Α.

Το όνομά του σε Πλατεία!

Πυρετωδώς προετοιμάζονται στην Άρτα για την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου το διήμερο 28 και 29 Ιουνίου. Μάλιστα, ο Δήμος Αρταίων θα τιμήσει τον Πατριάρχη όχι μόνο με την ανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη αλλά και δίνοντας το όνομά του σε πλατεία της πόλης και συγκεκριμένα στην Μάξιμου Γραικού. Για μια ακόμη φορά σε επίσκεψή του στην Ήπειρο, ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας θα λάβει τιμές. Υπενθυμίζεται ότι κατέχει τον τίτλο του επίτιμου δημότη Ιωαννίνων αλλά και εκείνον του Επίτιμου Καθηγητή των τμημάτων Φιλοσοφίας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ν.Γ.

 «Πατήστε γκάζι…» 

«Πατήστε γκάζι και όχι φρένο», ήταν η εντολή - διαταγή που έδωσε ο Πρωθυπουργός στους νέους Υπουργούς. Καλή η εντολή του, αλλά ρωτάει αν πολλοί απ’ αυτούς γνωρίζουν τι δουλειά κάνουν τα τρία πεντάλ του οχήματος που τους χάρισε και με ποια σειρά πρέπει να τα πατήσουν; Εκτός και αν βάλουν τα «οχήματα» στους αυτόματους πιλότους, οπότε όποιον πάρει ο Χάρος!

Τ. 

Η αποτελεσματικότητα…

Ζήτησε και αποτελεσματικότητα με… ταχύτητες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και φαίνεται ότι κάτι δεν του αρέσει από τους «οδηγούς», που όρισε ο ίδιος πριν από ένα χρόνο. Όμως γίνονται αγώνες ταχύτητας με σαραβαλάκια; Αλλά είπαμε… Τον πρώτο και τελευταίο λόγο τον έχει ο τελετάρχης. Έτσι κι αλλιώς οι «γάμοι» είναι της μόδας, οπότε όλα ανοιχτά…

Τ.

 Την βανδάλισαν…

Εικόνες ντροπής αντικρίζουν αυτές τις μέρες όσοι περνούν από την παιδική χαρά στην κεντρική πλατεία του Κατσικά ή πηγαίνουν εκεί τα παιδιά τους για να παίξουν. Άγνωστοι εδώ και μέρες έβαλαν φωτιά σε κάδους εντός της παιδικής χαράς, με αποτέλεσμα να καούν κομμάτια του πλαστικού τάπητα, ενώ ζημιές έχει υποστεί και η είσοδος. Αδιαφορία υπάρχει και από την πλευρά του Δήμου, καθώς μέχρι και χθες κανείς δεν φρόντισε να καθαριστεί ο χώρος. Όσο για τους ασυνείδητους βάνδαλους, θα έπρεπε να ντρέπονται επιπλέον για το γεγονός ότι μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά τα παιδιά δεν θα παίζουν κάτω από ασφαλείς συνθήκες.

Γ.

Αυτά έχει το ΕΚΙ!

 Δεν περιορίζεται μόνο στα της περιοχής μας το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, αλλά απλώνει τις παρεμβάσεις και τη δράση του σε πανελλήνιο καθώς και σε… διεθνές επίπεδο! Ιδού η απόδειξη: Χθες εξέδωσε ανακοίνωση καταγγέλλοντας την Κυβέρνηση ότι προσπαθεί με τροπολογία να πετάξει στον δρόμο τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, κλείνοντας οριστικά το εργοστάσιό της. Από την άλλη, με πανό στην πρόσοψη του κτιρίου του (φωτό) ζητάει την απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Αυτό το τελευταίο, το «free Palestine», δεν λείπει εξάλλου τελευταία από τα συλλαλητήριά του! Αυτά έχει το ΕΚΙ!

Κ.