Comp 1

Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Γαμπρός στη Θεσπρωτία!

Κανένας από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Ήπειρο δεν πήρε θέση στο νέο κυβερνητικό σχήμα, στο οποίο δεν έχουμε πλέον εκπροσώπηση μετά την αποχώρηση της Μαρίας Κεφάλα. Πάντως, στη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παρέμεινε ο Διονύσης Σταμενίτης. Ο βουλευτής Πέλλας είναι παντρεμένος με τη Γεωργία Γκίκα που κατάγεται από την Ηγουμενίτσα, οπότε κάτι θα ξέρει και από ζητήματα της Ηπείρου. Σε αυτόν εναπόκειται λοιπόν να έχει την απαραίτητη συνεργασία με τους δικούς μας βουλευτές και τους άλλους τοπικούς φορείς για θέματα που άπτονται του πρωτογενούς τομέα.

Ν.Γ.

Ένας εκσυγχρονισμός!

Φτάνει πια με τα πλωτά στην Παμβώτιδα. Αρκετά είναι αυτά που υπάρχουν συν τα πλωτά ταξί που αδειοδοτήθηκαν. Η λίμνη δεν μπορεί να «σηκώσει» άλλα, οπότε καλώς ξεκαθαρίστηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι δεν θα δοθούν άλλες άδειες. Το θέμα βέβαια είναι να υπάρξει κι ένας εκσυγχρονισμός στα υπάρχοντα καραβάκια. Και όταν λέμε εκσυγχρονισμό δεν εννοούμε μόνο την αλλαγή κινητήρα αλλά γενικότερο. Γιατί ορισμένα από αυτά εκτελούν δρομολόγια πάνω από 40 χρόνια. Δεν τα λες και… καινούρια!

Κ.Α. 

Απευθείας μεταδόσεις…

Πολύς λόγος είχε γίνει όλο το προηγούμενο διάστημα για το γεγονός ότι δεν μεταδίδονται απευθείας οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε οι Ηπειρώτες να έχουν τη δυνατότητα να τις παρακολουθούν. Σύμφωνα με το «epiruspost.gr», η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη για πρώτη φορά έκανε γνωστό ότι οι απευθείας μεταδόσεις θα γίνουν και μάλιστα αρχής γενομένης από την επόμενη ή μεθεπόμενη συνεδρίαση. Ενδιαφέρον λοιπόν θα έχει να παρακολουθεί κανείς τις συνεδριάσεις!

Ν.Γ.

Αν υπήρχε ΜΟΜΑ…

Με αφορμή κάτι τέτοια προβλήματα όπως αυτό που προέκυψε με τη μεγάλη κατολίσθηση στα Άρματα Κόνιτσας που έκοψε την οδική πρόσβαση προς Δίστρατο, σκέφτεται κανείς πόσο λείπουν στις μέρες μας οι ΜΟΜΑ. Για όσους δεν ξέρουν περί τίνος πρόκειται ή δεν θυμούνται, να τους πούμε ότι ήταν στρατιωτική μονάδα με βαριά μηχανήματα που αναλάμβανε κατασκευαστικά έργα όπως διανοίξεις επαρχιακών και εθνικών δρόμων κλπ. Αν δεν είχαν καταργηθεί, θα έβαζαν σήμερα ένα… χεράκι να αποκατασταθεί η επαρχιακή οδός προς Δίστρατο βοηθώντας την Περιφέρεια στο έργο της! Και σε πολλούς άλλους τομείς θα μπορούσαν να συμβάλλουν!

Κ.Α. 

Παπακώστα αντί Κεφάλα!

 Εκτός κυβερνητικού σχήματος τέθηκε μετά τον χθεσινό ανασχηματισμό η Μαρία Κεφάλα, η οποία πέρυσι τέτοιο καιρό είχε αναλάβει Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Αντικαταστάτριά της είναι η βουλευτής Τρικάλων Κατερίνα Παπακώστα, η οποία μάλιστα είχε εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα στις επετειακές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στα Γιάννενα, μιας και στην πόλη της ήταν ανεπιθύμητη από τους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη! Να λοιπόν που η αλλαγή σκυτάλης στο συγκεκριμένο Υπουργείο έγινε τελικά ανάμεσα στις δυο πολιτικούς των όμορων εκλογικών περιφερειών!

Γ.

Ούτε ένας…

Τρεις υποψήφιοι από την Ήπειρο και οι τρεις δεν τα κατάφεραν. Δεκόλης από ΝΔ, Κάτσης από ΣΥΡΙΖΑ και Σπυρόπουλος από ΠΑΣΟΚ. Η δοκιμή έγινε αλλά ο στόχος τους δεν επιτεύχθηκε. Οι πολίτες - ψηφοφόροι προτίμησαν τις παραλίες στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα ο καθένας όπου δει χωρίς να δίνουν λογαριασμό!

Τ. 

Τα πανηγύρια…

 Πανηγύριζε την περασμένη Κυριακή το βράδυ η Όλγα Γεροβασίλη για την μεγάλη επιτυχία στην Άρτα του ΣΥΡΙΖΑ! «Είχαμε το μεγαλύτερο ποσοστό και βγήκαμε δεύτερο κόμμα», έλεγε και ξανάλεγε και προσπαθούσε να διασκεδάσει το όλο ζήτημα. Ο πρώην πρωθυπουργός από Αθαμάνιο, ο ξάδερφος του Τσίπρα, υποψήφιος ευρωβουλευτής και η Όλγα πανηγύριζανε που ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε το ΠΑΣΟΚ! Το «γαρ πολύ της θλίψεως», βρήκε πιστή εφαρμογή…

Τ.

Βαρύς τραυματισμός…

Δεν ξέρουμε τι θα βγάλει η εισαγγελική έρευνα σχετικά με το πρόσφατο εργατικό ατύχημα στην Αρίστη που στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο, όμως το σίγουρο είναι ότι χάθηκε μία ζωή που δεν θα γυρίσει πίσω. Όσο για τον δεύτερο εργάτη που ενεπλάκη στο ατύχημα, μαθαίνουμε ότι υπέστη πολύ σοβαρό τραυματισμό που -αν αληθεύουν οι πληροφορίες- θα τον αφήσει ανάπηρο. Ένας άνθρωπος λοιπόν χάθηκε, ένας άλλος καταστράφηκε. Δυστυχώς…

Κ.