Comp 1

Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Επιδρομές…

 Aνεξέλεγχτη είναι πλέον η κατάσταση με τα αγριογούρουνα τα οποία έχουν γίνει αγέλες και εμφανίζονται συχνά σε κεντρικούς δρόμους και κατοικημένες περιοχές. Έχει παρατηρηθεί οι αγριόχοιροι να εισβάλλουν ακόμη και σε λαχανόκηπους σπιτιών και καλλιέργειες, προκαλώντας σοβαρές καταστροφές σε κηπευτικά αλλά και ολόκληρες σοδιές των αγροτών. 

Μεγάλος μπελάς έχουν εξελιχθεί, επίσης, τα αγριογούρουνα για τους οδηγούς τις νυχτερινές ώρες. 

Ν.Γ.

Αν ευαισθητοποιηθούμε…

Μια και σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, μία μικρή παραίνεση από τη στήλη προς τους αναγνώστες της: Να πηγαίνετε να δίνετε αίμα, οι ανάγκες είναι τεράστιες. Ακόμη και άνθρωποι που παίρνουν χάπια, μπορούν να αιμοδοτήσουν, ανάλογα φυσικά με την περίπτωση. Για παράδειγμα, όπως μας είπε χθες η Διευθύντρια Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ελευθερία Ζερβού, όσοι λαμβάνουν χάπι για πίεση δεν έχουν πρόβλημα να δώσουν αίμα. Το ίδιο και όσοι έχουν θυρεοδειδή, αρκεί να ρωτήσουν τον γιατρό τους. Υπάρχουν βέβαια σκευάσματα που δεν το επιτρέπουν αυτό. Λίγο όμως να ευαισθητοποιηθούμε όλοι μας, κάτι θα γίνει…

Κ.Α.

Και σε… νεκροταφεία!

Πέρα από τα παραπάνω, ανησυχία προκαλεί και η επιδρομή των αγριογούρουνων και σε άλλα κοινόχρηστα σημεία, ακόμη και στον εσωτερικό ή στον περιβάλλοντα χώρο των νεκροταφείων, οπότε Δήμοι και Κοινότητες θα πρέπει να λάβουν μέτρα. Πάντως, ο πληθυσμός τους δεν μειώνεται παρόλο που η κυνηγετική περίοδος τα τελευταία χρόνια διαρκεί ένα μήνα παραπάνω!

Ν.Γ.

Απίστευτη ταλαιπωρία!

 Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει τη φετινή αγωνιστική περίοδο στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της πόλης, καθώς το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας ολοκληρώνεται στις 16 Ιουνίου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το πρωτάθλημα διεξήχθη σε έναν όμιλο με 20 ομάδες και χρειάστηκε να γίνουν 38 αγωνιστικές. Πρόκειται για μια απίστευτη ταλαιπωρία των ανθρώπων που κάνουν το ποδόσφαιρο για χόμπι και αναγκάζονται να αγωνίζονται εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών αλλά και τις Τετάρτες. Η ΕΠΣ Ηπείρου οφείλει να μην ξανακάνει τέτοιο σφάλμα την επόμενη σεζόν ώστε να μην υποστούν πάλι τέτοια …βασανιστήρια οι άνθρωποι που ασχολούνται με το τοπικό!

Ν.Γ.

«Θα παραιτηθώ…»

 «Έχουμε μαζέψει μεγάλο μέρος της πόλης, το καθαρίσαμε. Του χρόνου τα Γιάννενα θα είναι μία άλλη πόλη από τη σημερινή. Αν δεν είναι, εγώ θα παραιτηθώ»! Τα παραπάνω μας τα είπε ο Μάκης Χρυσοστόμου και του είπαμε «Αντιδήμαρχε πρόσεχε τι λες, γιατί θα το κρατήσουμε». Επέμεινε, οπότε το καταγράφουμε και… αναμένουμε! Πάντως, κάτι έχει αλλάξει προς το καλύτερο και θα πρέπει να του το αναγνωρίσουμε. Ο ίδιος, δε, μαθαίνουμε ότι τρέχει τα βράδια, αξημέρωτα πολλές φορές, πίσω από τα απορριμματοφόρα του Δήμου που κάνουν αποκομιδή! Για να δούμε τι θα δούμε…

Κ.

Τηλεφωνικό κέντρο…

 Πάντως, ο Δήμος πρέπει να δει, άμεσα μάλιστα, τι θα κάνει με το τηλεφωνικό κέντρο στο οποίο καλούν οι πολίτες που έχουν ογκώδη για να ειδοποιήσουν να περάσει φορτηγάκι, γιατί είτε δεν σηκώνει κανείς το τηλέφωνο, είτε, όταν το σηκώνουν, υπάρχει πρόβλημα… επικοινωνίας! «Ψάχνουμε να βάλουμε δύο άτομα στο τηλεφωνικό κέντρο, να απαντούν στα τηλεφωνήματα και αμέσως να κλείνουν ραντεβού για να πηγαίνει όχημα να μαζεύει ογκώδη», μας είπε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας. Κατά την άποψη της στήλης, το τηλεφωνικό πρέπει να μπει σε πρώτη προτεραιότητα, γιατί και να θέλει να… αγιάσει ο πολίτης που έχει ογκώδη, δεν μπορεί!

Κ.

Από Δήμαρχος… Γραμματέας!

 Ο πρώην Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης αναμένεται να αναλάβει, τις επόμενες μέρες, τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Ηγουμενίτσας. Σύμφωνα, μάλιστα, με το «vdella.com», η απόφαση αυτή του Δημάρχου Παναγιώτη Νταή έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τον Δήμο Ηγουμενίτσας, καθώς πρόσφατα σημειώθηκε αναταραχή με την έκπτωση τριών αντιδημάρχων και την απόλυση του προηγούμενου Γενικού Γραμματέα. Πάντως, ο Π. Νταής δεν είναι ο μόνος δήμαρχος στην Ήπειρο που προτίμησε να εμπιστευτεί κάποιον με εμπειρία σε αυτή τη θέση, μιας και στο Δήμο Πρέβεζας Γενικός Γραμματέας παραμένει ο πρ. Υφυπουργός Αντώνης Μπέζας.

Γ.

Συνεχίζει…

 Συνεχίζει κανονικά τις εργασίες του ο ΦΟΔΣΑ, παρά τις ενστάσεις που υπέβαλλαν αιρετοί από Δήμους της Ηπείρου με αιτιολογία την παράνομη σύσταση και σύνθεση. Προχθές μάλιστα το ΔΣ του ΦΟΔΣΑ συνεδρίασε και ασχολήθηκε με ζητήματα που αφορούν την διαχείριση του φορέα και που έχουν να κάνουν με την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί, έτσι ώστε τα σκουπίδια να βρουν τον δικό τους… δρόμο, από την στιγμή που αυτά θα βγαίνουν από τα σπίτια των πολιτών της Ηπείρου.

Τ.