Comp 1

Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Θα ήταν πολύ καλοί…

 Δεν λέμε ότι δεν είναι καλοί οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας που εξελέγησαν στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά επιβάλλεται να αναφερθούμε σε δύο πρόσωπα που δυστυχώς για μας έμειναν εκτός. Ο ένας είναι ο αξιόλογος Βασίλης Κοντοζαμάνης, με το βαρύ βιογραφικό και την πλούσια πολιτική θητεία. Θα ήταν ένας πολύ καλός ευρωβουλευτής κατά τη γνώμη μας. Η άλλη είναι η συνάδελφος δημοσιογράφος και συγγραφέας Βίκυ Φλέσσα. Καλλιεργημένη, με πάθος για την ελληνική γλώσσα και την χώρα, θα μπορούσε να μας εκπροσωπήσει επάξια στην Ε.Ε.. Πάντως, η Ν.Δ. έχει στον «πάγκο» της ικανά στελέχη που μπορούν να προσφέρουν αν τους δοθεί η ευκαιρία. Καιρός είναι να τα αξιοποιήσει…

Κ.Α.

Σύγχρονη παιδική χαρά!

 Πολύς λόγος γίνεται πάντα για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παιδικές χαρές στο Δήμο Ιωαννιτών, ειδικά για το χάλι που επικρατεί με αυτές στο κέντρο της πόλης. Αρκετές από αυτές είναι απεριποίητες και με σκουριασμένα παιχνίδια. Εξαίρεση στον κανόνα αποτελούν οι παιδικές χαρές που βρίσκονται σε αρκετά χωριά του Δήμου, όπως εκείνες που κατασκευτάστηκαν τα τελευταία χρόνια στη Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας. Για παράδειγμα, τα παιδιά στο Χαροκόπι Ιωαννίνων (φωτό) περνούν ευχάριστα την ώρα τους, παίζοντας σε μία σύγχρονη και προσεγμένη παιδική χαρά. Κάτι είναι και αυτό!

Ν.Γ.

Τους χρωστάμε…

Ηλίας Γκαρτζονίκας, Νίκος Νούσιας, Βασίλης Ράπτης. Τρεις χοροδιδάσκαλοι που επί 30 συναπτά έτη διδάσκουν με συνέπεια, μεράκι και πάθος τα μέλη κάθε ηλικίας του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Ιωαννιτών. Χωρίς αυτούς, Τμήμα πιθανώς να μην υπήρχε ή, αν υπήρχε, να μην είχε την πορεία και τις διακρίσεις που έχει καταγράψει τόσα χρόνια. Επομένως, δικαιολογημένα τιμήθηκαν στο πλαίσιο της πρόσφατης παράστασης του Τμήματος στα Λιθαρίτσια. Τα Γιάννενα τους χρωστούν πολλά…

Κ.Α.

Πρόβλημα η λειψυδρία…

 Απίστευτη ταλαιπωρία υφίστανται τους καλοκαιρινούς μήνες οι κάτοικοι αρκετών χωριών στη Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας λόγω του προβλήματος της λειψυδρίας. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Γ. Παπαδιώτης, απαντώντας σε ερώτηση του πρώην δημάρχου Δημήτρη Παπαγεωργίου για μια γεώτρηση για την περιοχή της Παμβώτιδας και του Δροσοχωρίου που παρέδωσε η προηγούμενη δημοτική αρχή χωρίς να έχει προχωρήσει ακόμα η λειτουργία της, δήλωσε πως το έργο θα λειτουργήσει άμεσα. Όπως και να έχει, οι τοπικοί φορείς πρέπει να είναι σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα της λειψυδρίας που θα οξυνθούν στην καρδιά του καλοκαιριού!

Ν.Γ.

Έπαιξαν ρόλο!

 Στην Άρτα καταγράφηκε το υψηλότερο ποσοστό που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές της Κυριακής, μιας και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης άγγιξε το 23% στο Νομό, ξεπερνώντας κατά πολύ το πανελλαδικό. Οπωσδήποτε σ’ αυτό συνετέλεσε η Όλγα Γεροβασίλη. Βέβαια, ρόλο έπαιξε και η υποψηφιότητα του Γιώργου Τσίπρα, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το Αθαμάνιο, όπως και ο συγγενής του, πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Πάντως, μπορεί στην Άρτα ο ΣΥΡΙΖΑ να τα πήγε καλά αλλά πρώτο κόμμα δεν κατάφερε να εκλεγεί σε καμία εκλογική περιφέρεια!

Γ. 

Να κοιτάξουν τη Θράκη!

 Αντί κάποιοι Υπουργοί και παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας να.. πανηγυρίζουν σε αναρτήσεις τους για το γεγονός ότι ο χάρτης της Ελλάδας βάφτηκε και πάλι μπλε, τους συνιστούμε να στρέψουν την προσοχή τους προς Θράκη μεριά. Στην οποία Θράκη δύο Νομοί, Ξάνθης και Ροδόπης, έβγαλαν πρώτο το μειονοτικό κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) με ποσοστά μάλιστα διπλάσια και βάλε της Ν.Δ.! Δεν είναι καλή εξέλιξη αυτή… Μάλιστα, διαβάζουμε ότι η επικεφαλής του κόμματος σε δήλωσή της χαρακτήρισε την εκεί μειονότητα ως «τουρκική» αντί «μουσουλμανική». Κάτι δεν κάνει καλά η Κυβέρνηση στη Θράκη και πρέπει να το διορθώσει…

Κ.

Eίχε φιλοδοξίες, αλλά…

Με τα… κυάλια είδε τελικά τις εκλόγιμες θέσεις για το ευρωκοινοβούλιο ο πρώην βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, ο οποίος κατέλαβε την 23η θέση μεταξύ των υποψήφιων ευρωβουλευτών του κόμματος. Μπορεί να βγήκε πρώτος στις προκριματικές εκλογές του κόμματος στην Ήπειρο και να ξεκίνησε με φιλοδοξίες τον προεκλογικό του αγώνα, αλλά τελικά οι Ηπειρώτες δεν τον στήριξαν. Πέραν της Θεσπρωτίας όπου βγήκε πρώτος, στα Γιάννενα ήρθε πέμπτος σε σταυρούς, στην Άρτα όγδοος και στη Πρέβεζα τέταρτος. Το μόνο τελικά που θα έχει να θυμάται από τις ευρωεκλογές είναι η επίθεση που εξαπέλυσε στη Ν.Δ. για την παρουσία του Παύλου Γλύξμπουργκ στις γιορτές Σουλίου!

Γ.

Κρίμα κι άδικο…

 Μετά το ρεύμα, νέες ανατιμήσεις έρχονται και σε άλλα καταναλωτικά αγαθά αποδεικνύοντας πως η ακρίβεια είναι εδώ και θα συνεχίσει να μας… αλλάζει τα φώτα! Καλά τα υπόλοιπα, αλλά να παίρνει «καπέλο» και το εμφιαλωμένο νερό, δεν είναι κρίμα κι άδικο; Θα πάει, λέει, στα 0,60 λεπτά το μισό λίτρο από 0,50 σήμερα, ενώ το ένα λίτρο θα ανέβει στα 1,15 ευρώ από ένα ευρώ σήμερα. Με τις… υγείες μας να ευχηθούμε. Πάντως, υπάρχει και η βρύση και με ένα φίλτρο μία χαρά είναι το νερό της!

Κ.