Comp 1

Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

«Βροχή» τα πρόστιμα!

 «Βροχή» πέφτουν τα πρόστιμα από την Πυροσβεστική σε πολίτες που καίνε ξερά χόρτα στα οικόπεδά τους, μια διαδικασία όμως που αυτή την περίοδο απαγορεύεται ρητώς! Ίσως πολλοί δεν το γνωρίζουν αυτό και στην προσπάθειά τους να καθαρίσουν τους υπαίθριους χώρους τους επιλέγουν τον τρόπο αυτό, που όμως τους καλοκαιρινούς μήνες εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για πρόκληση πυρκαγιάς. Μέσα σε δυο μέρες η Πυροσβεστική Υπηρεσία επέβαλε δυο τσουχτερά πρόστιμα: το ένα χθες, ύψους 1.171 ευρώ στην Τ.Κ. Δράμεσης Θεσπρωτίας για καύση ξερών χόρτων σε υπαίθριο χώρο σταυλικών εγκαταστάσεων και το άλλο ύψους 1.250 ευρώ την Κυριακή στην Τ.Κ. Καστρίτσας, λόγω καύσης ξερών χόρτων εντός οικοπεδικού χώρου. Οι πολίτες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, γιατί μια αβλεψία τους μπορεί να προκαλέσει μεγάλο κακό! Η Πυροσβεστική Υπηρεσία πάντως βρίσκεται σε εγρήγορση ενημερώνοντας τους πολίτες και επεμβαίνει όπου χρειαστεί!

Ε.Κ.

«Η Πίνδος» στο Forbes!

Με τον πιο επίσημο τρόπο, δηλαδή μέσω του έγκυρου Αμερικανικού περιοδικού Forbes, πιστοποιήθηκε αυτές τις ημέρες το μέγεθος και η οικονομική και επιχειρηματική σημασία του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα, «Η Πίνδος» συμπεριελήφθη στη λίστα των 100 μεγαλύτερων Ελληνικών Επιχειρήσεων του Forbes. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξιολόγηση των εταιρειών βασίστηκε σε κριτήρια που καλύπτουν τρεις πυλώνες, δηλαδή Περιβάλλον, Κοινωνία και Διακυβέρνηση. Σπουδαία λοιπόν τα νέα για τον Πτηνοτροφικό, ο οποίος συμπληρώνοντας 66 χρόνια λειτουργίας, αποτελεί ηγέτη του κλάδου στη χώρα μας, πρότυπο συνεταιριστικής επιχείρησης, ενώ πλέον εφαρμόζει μεθόδους κυκλικής οικονομίας και υλοποιεί ένα πλέγμα δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος…

Κ.Α.

Δίκαια η ονοματοδοσία!

Σε κλίμα συγκίνησης έγινε στο Ελληνικό η τελετή ονοματοδοσίας του γηπέδου Ελληνικού σε «Ανδρέας Φιλιππούσης», στη μνήμη του αθλητικογράφου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 36 ετών. Η ονοματοδοσία έγινε σε υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βορείων Τζουμέρκων, μετά από πρωτοβουλία της Αναγέννησης Ελληνικού και αίτημα της Κοινότητας. Αξίζει να σημειωθεί πως με την ανάληψη των καθηκόντων από τη νυν Δημοτική Αρχή, οι διαδικασίες επιταχύνθηκαν για την ονοματοδοσία και μέσα σε λίγους μήνες έγινε πράξη το αίτημα των ανθρώπων του χωριού. Εξάλλου, ο Δήμαρχος Νίκος Βαΐτσης είναι ένας άνθρωπος που έχει υπηρετήσει το ερασιτεχνικό με την ομάδα των Πραμάντων και γνώριζε με τι μεράκι πρόσφερε στο ποδόσφαιρο ο εκλιπών!

Ν.Γ.

Πεζογέφυρα στον Αχέροντα!

Υπό κατασκευή είναι, θα ολοκληρωθεί σύντομα, γέφυρα πεζών και ποδηλάτων στον Αχέροντα και συγκεκριμένα στη θέση Αμμουδιά. Πολύ καλή πρωτοβουλία από την Περιφέρεια Ηπείρου, που θα αποτελεί μια διέξοδο για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και θα δώσει ώθηση στον εγχώριο και ξένο τουρισμό. Ούτως ή άλλως ο Αχέροντας είναι Ευρωπαϊκός προορισμός αριστείας και αυτό, γιατί αναπτύσσεται τουριστικά σύμφωνα με τις αρχές της βιωσιμότητας και εκτός των ορίων του εκτυλίσσονται δραστηριότητες «υδάτινου τουρισμού». Έχει δε χαρακτηριστεί ως περιοχή ιδιαίτερου κάλλους και πηγή σημαντικών πληροφοριών και γνώσεων στον τομέα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Τόσο τα στενά και οι εκβολές του, όσο και η ευρύτερη περιοχή, ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων περιοχών φύση 2000 (Natura 2000).

Η.Μ.

Σποτ για το Ζαγόρι!

Αφιερωμένο στο Ζαγόρι και τις προσπάθειες που έκανε η κυβέρνηση για να ενταχθεί και επίσημα στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, είναι το 10λεπτο βίντεο που κυκλοφόρησε η Νέα Δημοκρατία ενόψει των ευρωεκλογών της Κυριακής. Στο βίντεο δεσπόζουν εντυπωσιακά πλάνα από τα πετρόχτιστα σπίτια του Ζαγορίου, ενώ πρωταγωνιστής είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο οποίος περιγράφει τις ομορφιές του τόπου και υπογραμμίζει ότι ακόμα μια δέσμευση της ΝΔ που δόθηκε το 2019, έγινε πράξη. Πολύ σημαντικό γεγονός η ένταξη του Ζαγορίου στην UNESCO, ωστόσο οι Ηπειρώτες περιμένουν κι άλλα έργα από την κυβέρνηση.

Γ.

Ζητούν τον εορτασμό!

 Αίτημα για την καθιέρωση επίσημου εορτασμού της Επετείου του ΟΧΙ στο Καλπάκι και τα Γιάννενα καταθέτει ο Δήμος Πωγωνίου σύμφωνα με σχετική απόφαση που έλαβε το  Δημοτικό του Συμβούλιο. Χρόνια κρατάει η σχετική συζήτηση… Μιλώντας χθες στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και τον Χάρη Δάφλο, ο Δήμαρχος Κώστας Καψάλης χαρακτήρισε δίκαια την πρόταση. Υπενθύμισε, δε, ότι στην περιοχή μας διαδραματίστηκαν τα σημαντικότερα γεγονότα του Πολέμου του ‘40 και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το αίτημα του Δήμου θα γίνει δεκτό. Όσο για τη Θεσσαλονίκη όπου γίνεται σήμερα ο επίσημος εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου, ο κ. Καψάλης, είπε πως δεν έχει σχέση η πόλη με το Έπος του ‘40, απλά τον πήρε ως συμπρωτεύουσα. Παράλληλα, πρόσθεσε πως ο Δήμος ζητάει οι επίσημες εκδηλώσεις να γίνονται όχι αποκλειστικά στο Καλπάκι αλλά και στα Γιάννενα! Σωστός ο Δήμαρχος!

Κ.

Σε ρυθμούς εκλογών…

 Κορυφώνεται η προεκλογική περίοδος ενόψει των ευρωεκλογών της ερχόμενης Κυριακής. Τον προεκλογικό παλμό μπορεί να αφουγκρασθεί κανείς, περνώντας μπροστά ή πίσω από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου όπου υπάρχουν τα περίπτερα των κομμάτων, με τα τοπικά στελέχη να προμηθεύουν με εκλογικό υλικό τους περαστικούς. Τοποθετημένοι είναι και οι πίνακες με τα εκλογικά τμήματα (φωτό) όπου οι ηλικιωμένοι, κυρίως, σταματούν για να δουν πού θα ψηφίσουν, μιας και οι υπόλοιποι ενημερώνονται από τη σελίδα «Μάθε που ψηφίζεις» του Υπουργείου Εσωτερικών. Κάθε γενιά, άλλωστε, έχει τις δικές της συνήθειες!

Γ.

Δεν είναι μόνο η Υγεία!

Στα Νοσοκομεία εστιάζουν αυτή την εβδομάδα οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές και τα πολιτικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέπτονται τα Γιάννενα. Στο Πανεπιστημιακό βρέθηκε χθες η Έφη Αχτσιόγλου, σε Π.Γ.Ν.Ι., «Χατζηκώστα», Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων θα περιοδεύσει σήμερα ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο οποίος είναι και τομεάρχης Υγείας. Τη… διαφορά θα κάνει η Έλενα Ακρίτα, η οποία θα πάει σε ΚΕΘΕΑ και ΕΛΕΠΑΠ. Πάλι όμως εκεί επιμένουν, σε Υγεία και Πρόνοια. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι τομείς που αξίζει να τους δίνεται «φωνή»…

Κ.