Comp 1

Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Οι πρώτοι καφέ κάδοι…

 Νέους καφέ κάδους απορριμμάτων τοποθέτησε ο Δήμος στο κέντρο των Ιωαννίνων και συγκεκριμένα έξω από τη ΛΑΦΙ, όπως ενημέρωσε τη στήλη φίλος αναγνώστης. Το θέμα είναι όμως ότι πρέπει η διαδικασία αυτή να συνοδευτεί και με καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για το τι μπορούν να αφήσουν στους συγκεκριμένους κάδους. Μέχρι να γίνει αυτό, να ενημερώσουμε εμείς ότι προορίζονται για βιοαπόβλητα, δηλαδή για υπολείμματα τροφών (αποφάγια), καφέ, φρούτων και λαχανικών, χαρτιού κουζίνας, φύλλων, μικρών κλαδιών, στάχτης από το τζάκι κλπ. Είναι σημαντική διαδικασία η ανακύκλωση βιοαποβλήτων. Μακάρι να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς, γιατί έχουμε μείνει πίσω ως πόλη...

Κ.Α.

Άλλοι δύο υποψήφιοι…

 Συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς η προεκλογική δραστηριότητα των υποψήφιων ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι εντείνουν το τελευταίο διάστημα τις επισκέψεις τους στην Ήπειρο. Μετά την περιοδεία του δημοσιογράφου Νίκου Στέφου, που συνάντησε Γιαννιώτες σε καφέ της πόλης τη Δευτέρα, σήμερα τη σκυτάλη παίρνουν ακόμη δυο «γαλάζιοι» υποψήφιοι. Ο λόγος για τον Μιχάλη Αγγελόπουλο, ο οποίος θα συναντήσει φίλους της παράταξης στις 2 το μεσημέρι στο καφε «Habbit» και τον ευρωβουλευτή και εκ νέου υποψήφιο Μανώλη Κεφαλογιάννη (φωτό) που θα βρεθεί στα γραφεία της ΔΕΕΠ στις 7 μ.μ.. Υποψήφιοι λοιπόν πάνε κι έρχονται στα Γιάννενα. Το ζήτημα όμως είναι ποιοι θα μείνουν ευχαριστημένοι το βράδυ των εκλογών!

Ν.Γ.

Με ελλιπή σύνθεση!

 Αναστάτωση επικρατεί τελευταία στον Δήμο Ηγουμενίτσας μετά την έκπτωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας των πέντε δημοτικών και εννέα τοπικών συμβούλων, στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν και τρεις αντιδήμαρχοι. Έτσι, η αυριανή συνεδρίασή του θα γίνει παρουσία 20 αντί 25 μελών του σώματος. Ο λόγος που κηρύχθηκαν έκπτωτοι ήταν οι οφειλές προς την ΔΕΥΑΗ και τον Δήμο, ωστόσο οι σύμβουλοι έχουν ήδη κινηθεί δικαστικά. Πάντως, ζητούμενο είναι να αναλάβουν καθήκοντα οι επιλαχόντες σύμβουλοι αν δεν δικαιωθούν οι έκπτωτοι, ώστε να επέλθει ξανά μια ισορροπία στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Ν.Γ.

Αυξάνονται οι τίτλοι…

Επίτιμος δημότης θα ανακηρυχθεί από τον Δήμο Αρταίων ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, όπως έγραψε χθες σχετικά ο «Π.Λ.». Υπενθυμίζεται ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα βρεθεί στην Άρτα το Σάββατο 29 Ιουνίου. Να σημειωθεί ότι κατά την επίσκεψή του στα Γιάννενα τον Ιούλιο του 2022 ο κ.κ. Βαρθολομαίος είχε ανακηρυχθεί τόσο επίτιμος δημότης της πόλης, όσο και επίτιμος καθηγητής των τμημάτων Φιλοσοφίας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έτσι, δυο χρόνια μετά, κατά την επιστροφή του στα ηπειρωτικά εδάφη, ο Πατριάρχης θα τύχει ακόμη μίας τιμής!

Ν.Γ.

Η τιμή της φέτας…

Βρήκε έναν πολύ σοβαρό λόγο να πολεμήσει την κυβέρνηση ο σύζυγος του Τάιλερ και λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές, βρήκε αφορμή να γίνει ακόμη λίγο μάγκας! Ο λόγος δεν ήταν άλλος από την τιμή της φέτας ΠΟΠ τα τελευταία δύο - τρία χρόνια, που δεν είναι στα καλύτερά της και που είναι κατά γενική ομολογία απλησίαστη απ’ όλα τα βαλάντια!

Τ.

Το μισό κιλό!

Μίλησε ο πρωθυπουργός στην Βουλή και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ακρίβεια στα τρόφιμα και έκανε αναφορά στην τιμή της φέτας που την συνέκρινε με αυτές ανάλογων χωρών. Το νούμερο 6,29 ευρώ που ανέφερε ήταν φυσικά για τις μισόκιλες συσκευασίες που κυκλοφορούν στα ράφια των σούπερ μάρκετ, κάτι που όμως έκανε τον Κασσελάκη να… κηρύξει πόλεμο επειδή δεν μπορούσε να κάνει λογαριασμό για το πόσο κοστίζει το κιλό! Αλλά πού να ξέρει το παλικάρι από φέτα κι άλλα τέτοια τυροκομικά προϊόντα, αφού στα μενού του τον κύριο λόγο έχουν τα χαβιάρια, τα μπλε καβούρια, τα μπρι και άλλα παρόμοια εδέσματα συνοδευόμενα από τερψιλαρύγγια! 

Τ. 

Διαφωνούν, αλλά…

 «Καταπέλτης» ήταν προχθές ο Δημήτρης Κουτσούμπας για την Ε.Ε.. Στην ομιλία του στο Άλσος (που είχε πολύ κόσμο) μίλησε για «μία ένωση των μονοπωλίων, των λόμπι της διαφθοράς, των πολέμων και των αντιλαϊκών κυβερνήσεων». Και αφού έριξε τα βέλη του, ζήτησε από τους πολίτες να στηρίξουν το ΚΚΕ στις επικείμενες ευρωεκλογές. Ναι, το ΚΚΕ καταφέρεται κατά της Ε.Ε., αλλά στα όργανά της (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) θέλει να έχει παρουσία! Εμείς πάντως ξέρουμε ότι συνήθως αποφεύγουμε ό,τι δεν μας αρέσει και δε συμμετέχουμε σε κάτι με το οποίο διαφωνούμε!

Κ. 

Αναπόφευκτη η σύγκριση!

 Δεν έχει τελειωμό το χάλι που επικρατεί εδώ και χρόνια στα Γιάννενα με τα πάρκα και τις παιδικές χαρές στο κέντρο της πόλης, χώροι που έχουν αφεθεί στην τύχη τους! Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα και στο Πάρκο Λιθαρίτσια όπου κανείς θα αντικρίσει άκοπα χόρτα, διαλυμένα παγκάκια, ενώ στο παρακείμενο πάρκινγκ δεν υπάρχουν ούτε καν διαγραμμίσεις για τα αυτοκίνητα. Όπως τονίζουν σε σχετική τους ανάρτηση οι «Σκεπτόμενοι Πολίτες», η κατάσταση αυτή δείχνει τον τρόπο που αντιμετωπίζει η Δημοτική Αρχή την πόλη. Πάντως, αναπόφευκτα μπορεί να γίνει η σύγκριση ανάμεσα στα πάρκα της πόλης μας με εκείνα άλλων επαρχιακών πόλεων, όπως η Λάρισα, η Καρδίτσα και η Δράμα που είναι πραγματικά κοσμήματα!

Γ.