Comp 1

Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

«Ανάποδοι» σε κόμβους!

 Από την Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων του Δήμου έχει ληφθεί απόφαση εδώ και αρκετό καιρό με βάση την οποία σε ΟΛΟΥΣ τους κυκλικούς κόμβους της πόλης ισχύει η προτεραιότητα για τα οχήματα που κινούνται εντός τους. Άρα όσα εισέρχονται θα πρέπει να σταματούν να περάσουν εκείνα που είναι ήδη μέσα στον κόμβο. Ε, δεν εφαρμόζεται παντού αυτό. Στον κόμβο της Πλατείας Ομήρου ισχύει ακόμα η προτεραιότητα αυτού που κινείται από δεξιά, οπότε προηγούνται όσοι ανεβαίνουν από Σουλίου. Και σε εκείνον μετά το «Χατζηκώστα» διαβάσαμε ότι ισχύει το ίδιο, δεν το έχουμε δει όμως στην πράξη. Πάντως, πρέπει να επιλυθεί κάπως το θέμα αυτό, γιατί δεν θα τα γλιτώσουμε τα ατυχήματα. Καλό είναι ο Δήμος να ξαναενημερώσει τους πολίτες σχετικά…

Κ.Α.

Γνωρίζει το αντικείμενο…

 Στην Επιτροπή Παιδείας και Αθλητισμού της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) μπαίνει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Δωδώνης Γιάννης Καραμπίνας. Αντικείμενο της επιτροπής είναι να εισηγείται προς το Δ.Σ και τη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, θέματα παιδείας και αθλητισμού, η οποία με τη σειρά της κάνει τις προτάσεις της στα αρμόδια Υπουργεία. Πάντως, η επιλογή του προέδρου της ΚΕΔΕ Λάζαρου Κυρίζογλου να εντάξει στη συγκεκριμένη επιτροπή τον Γ. Καραμπίνα, πρόεδρο και του Αθλητικού Ομίλου Ιωαννίνων στο Χάντμπολ είναι εύστοχη, μιας και γνωρίζει καλά τα ζητήματα του αθλητισμού!

Ν.Γ

Μπήκε στα νερά! 

 Μπήκε στα νερά του Αχέροντα, στη Γλυκή, ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος επισκέφθηκε τη Θεσπρωτία την περασμένη Παρασκευή και τον κατέγραψε ο φακός της έμπειρης φωτορεπόρτερ Τατιάνας Στοΐτσεβα. Φανταζόμαστε ότι το ευχαριστήθηκε, για τα νερά του ποταμού είναι πολύ δροσερά. Οι πηγές και τα στενά του ποταμού Αχέροντα στη Γλυκή, αποτελούν διεθνή τουριστικό προορισμό. Κατά τα λοιπά, ο κ. Θεοχάρης επισκέφθηκε την υπηρεσία της ΑΑΔΕ ΝΑΡΚ Control, το Τελωνείο και την ΔOY Ηγουμενίτσας και συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη, τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Παναγιώτη Νταή και τον Δήμαρχο Σουλίου Θανάση Ντάνη. Ειδήσεις, πάντως, δεν βγήκαν...

Η.Μ.

Δεν αλλάζει κάτι...

Λόγος έγινε, που φέτος παραλίες της Θεσπρωτίας δεν πήραν γαλάζιες σημαίες. Εμείς δεν θα σταθούμε στο γιατί δεν πήραν, αλλά στο ότι δεν αλλάζει και τίποτα... Αυτοί, που είναι να έρθουν, θα έρθουν. Θα πάει ο άλλος για μπάνιο σε μια παραλία και θα ρωτήσει αν έχει ή δεν έχει γαλάζια σημαία; Ή δεν κολυμπούν πολλοί σε παραλίες, που δεν έχουν γαλάζιες σημαίες. Το μόνο, που χρειάζεται είναι να φροντίζουν οι αρμόδιοι όλες οι παραλίες να είναι καθαρές και να διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές. Μπάνιο να κάνουμε, να μην... πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό!   

Η.Μ.

Ούτε καν διαχωριστική!

 «Γενέθλια» έχει αυτές τις ημέρες το… νέο οδόστρωμα της κάτω Πλατείας και της οδού Αβέρωφ, το οποίο έπεσε πριν ακριβώς από έναν χρόνο, τέτοιες μέρες. Παρόλα αυτά, ούτε η προηγούμενη δημοτική αρχή ούτε η σημερινή φρόντισαν να κάνουν διαγραμμίσεις σ’ αυτό. Ούτε καν μία διαχωριστική γραμμή στη μέση δεν έχει γίνει. Και μιλάμε για τον κεντρικότερο και πιο τουριστικό δρόμο της πρωτεύουσας της Ηπείρου! Δεν είναι κρίμα; Πάντως, αν ο Δήμος δεν μπορεί, ας μας το πει να πάρουμε τις βούρτσες οι πολίτες και να πάμε να κάνουμε εμείς τις διαγραμμίσεις. Θα μας αφαιρέσει όμως κάτι από τα δημοτικά τέλη, γιατί για τέτοιες δουλειές τα πληρώνουμε! Τι; Όχι;

Κ. 

Αιχμές για Κουραμπά!

 Σε κακό χάλι βρίσκεται το πάρκο Κουραμπά τα τελευταία χρόνια, ενώ η παιδική χαρά που βρίσκεται παραμένει κλειστή λόγω του παλιότερου ατυχήματος που είχε συμβεί εκεί. Πάντως, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Θωμάς Μπέγκας δεσμεύτηκε για την μερική αποκατάσταση του Πάρκου στο αμέσως επόμενο διάστημα, απαντώντας σε παρέμβαση πολιτών για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ο Δήμαρχος πέταξε και ένα «καρφί» στην προηγούμενη δημοτική αρχή για το ότι δεν έκανε τίποτα για να γίνει λειτουργική η παιδική χαρά. Τους πολίτες πάντως τους ενδιαφέρει η αποκατάσταση του πάρκου στο κέντρο της πόλης και όχι ποιος ευθύνεται περισσότερο για το σημερινό χάλι.

Γ.

Αμετανόητος…

 Εκδήλωση στα Γιάννενα έκανε το ΜέΡΑ25 με παρόντα τον Γιάνη Βαρουφάκη και υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος. «Αμετανόητος» εμφανίστηκε ο πάλαι ποτέ υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεσμευόμαστε για δύο πράγματα. Ότι θα πάμε εκεί (στην Ευρώπη) και θα αποκαλύψουμε το τι σχεδιάζουν εναντίον σας και ότι θα σταθούμε όρθιοι απέναντι σε όλους εκεί, στο διευθυντήριο της Ευρώπης, που είναι εκεί για τις θεσούλες», είπε, μεταξύ άλλων στην ομιλία του. Αν δε μας… απατάει η μνήμη, ο ίδιος επιχείρησε και άλλη φορά στο πρόσφατο παρελθόν να το παίξει μάγκας στους Ευρωπαίους. Δεν χρειάζεται να θυμίσουμε τι τραβήξαμε όλοι μας. Δεν πέρασε τόσο πολύς καιρός από τότε! Πάντως, είχε έναν κόσμο η εκδήλωση του ΜέΡΑ25. 

Κ.

Μετά ερημώνουν…

 Σε μια ακόμη προεκλογική περίοδο τα χωριά της Ηπείρου έχουν την τιμητική τους, καθώς εντείνονται οι επισκέψεις των κλιμακίων των κομμάτων, οπότε γεμίζουν κόσμο τα καφενεία, οι ιδιοκτήτες των οποίων παίρνουν μια μικρή οικονομική ανάσα. Ωστόσο, με το που ολοκληρώνονται οι εκλογές, κάθε… κατεργάρης επιστρέφει στον πάγκο του και η ύπαιθρος ξανά ερημώνει μέχρι να αποκτήσει ζωντάνια ξανά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο από τον ερχομό των αποδήμων. Όσο για τα κυβερνητικά στελέχη ή τους παράγοντες κάθε κόμματος, ας στηρίξουν στην πράξη τα χωριά και μετά τις εκλογές, διότι σε πολλά από αυτά οι κάτοικοι φυλάνε Θερμοπύλες!

Γ.