Comp 1

Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Τον πρώτο λόγο…

«Όλοι μαζί, το Υπουργείο, η Διεπαγγελματική, η ιδιωτική πρωτοβουλία, οι συνεταιρισμοί, οι παραγωγοί πρέπει να δώσουμε στον τομέα της Αμπελουργίας την ώθηση που έχει ανάγκη», τόνισε χθες ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύσης Σταμενίτης στο πλαίσιο του συνεδρίου για την αμπελουργία που έγινε στα Γιάννενα. Συμφωνούμε και επαυξάνουμε. Όμως ο κ. Σταμενίτης δεν πρέπει να ξεχνάει ότι η Πολιτεία είναι αυτή που έχει τον πρώτο λόγο. Ακούει όλους τους εμπλεκόμενους και εφαρμόζει πολιτικές για να δώσει ώθηση στην αμπελουργία. Ιδού επομένως πεδίο δόξης λαμπρόν!

Κ.Α.

Διπλή εκλογή…

Από τους κερδισμένους της εκλογικής διαδικασίας στο τοπικό Τμήμα του ΤΕΕ είναι αναμφίβολα ο Θανάσης Μωρόγιαννης. Ο Γραμματέας της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών (ΔΚΜ) αναδείχτηκε πρώτος σε σταυρούς στους υποψήφιους της Ηπείρου για την Κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, ενώ βγήκε δεύτερος μετά τον πρόεδρο Γιάννη Τσίγκρο στην κάλπη για το Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου-Λευκάδας. Ο Θ. Μωρόγιαννης, χημικός μηχανικός στο επάγγελμα, έχει διατελέσει στο παρελθόν πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων, ενώ συμμετέχει εδώ και περίπου μια δεκαετία στα όργανα του Επιμελητηρίου. Το εάν μπει ξανά στον πολιτικό στίβο, θα φανεί στο μέλλον!

Ν.Γ.

Λιγότερα τμήματα…

 Λιγότερα εκλογικά τμήματα σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις θα λειτουργήσουν στο Νομό Ιωαννίνων στις επικείμενες ευρωεκλογές. Συγκεκριμένα, κάλπες θα στηθούν σε 459 εκλογικά τμήματα, τριάντα περίπου λιγότερα σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2023 και πενήντα λιγότερα από τις αυτοδιοικητικές του Οκτωβρίου. Εμφανής είναι η μείωση στο Δήμο Ιωαννιτών τόσο στο κέντρο όσο και στις Δημοτικές Ενότητες. Οι πολίτες θα πρέπει να μπουν στη σελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών να δουν πού ψηφίζουν. Πάντως, αναμένεται σημαντική αποχή στις ευρωεκλογές. Οψόμεθα…

Ν.Γ.

Γεμάτη σκουπίδια!

 Τα συνεργεία καθαρισμού του Δήμου μάλλον δεν φτάνουν στη λεωφόρο Δωδώνης, ειδικά στο τμήμα της από τη Ζ.Π.Α. και προς την έξοδο της πόλης. Δεν εξηγείται αλλιώς αυτό το σκουπιδομάνι που έχει μαζευτεί στην κεντρική νησίδα. Σακούλες, χαρτιά, πλαστικά, ό,τι θες βλέπεις! Απαράδεκτο γεγονός, γιατί μιλάμε για τον κεντρικότερο δρόμο της πόλης και την κύρια είσοδό της. Ακούει ο Μάκης Χρυσοστόμου; Ας δει τι θα κάνει το συντομότερο…

Κ.Α.

Επαναληπτική κάλπη…

Θα επαναληφθούν, λένε, οι εκλογές για την ανάδειξη διοικήσεως στον ΦΟΔΣΑ, λόγω της συμμετοχής στην προηγούμενη εκλογή «παράνομων» δημοτικών συμβούλων του Δήμου Ηγουμενίτσας. Το αίτημα έχει υποβληθεί από παρατάξεις του Δήμου Ιωαννιτών, που δεν είχαν δει με καλό μάτι την όλη διαδικασία της εκλογής και κυρίως της εκλογής της αντιπροέδρου Τατιάνας Καλογιάννη, η οποία ήταν «παραγγελία» του Θωμά Μπέγκα, που είχε την επιθυμία να βάλει δύο πρόσωπα στην διαδικασία, την Τατιάνα και τον Μάκη Χρυσοστόμου…

Τ.

Γιατί μεσίστια;

Εδώ και μήνες παραμένει μεσίστια μία σημαία στον χώρο του σχολικού συγκροτήματος της Ζωσιμαίας Ακαδημίας (φωτό), όπως επισήμανε στη στήλη φίλος αναγνώστης και έκανε λόγο για έλλειψη σεβασμού στο εθνικό μας σύμβολο. Η αλήθεια είναι ότι οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μόνο (κάποιες ημέρες) σε ένδειξη πένθους. Δεν μπορεί να… πενθούν για κάτι στη Ζ.Π.Α. και την άφησαν έτσι τόσον καιρό. Καλό είναι επομένως να ανεβάσουν και πάλι την έρμη τη σημαία στη θέση της!

Κ.

Ούτε που φαίνονται!

 Δεν έχει τελειωμό το χάλι με αφίσες, μουτζούρες και σκουπίδια σε κάθε σημείο του κέντρου της πόλης των Ιωαννίνων. Όπου σταθεί και όπου βρεθεί κανείς θα δει τοίχους μουτζουρωμένους, προσόψεις κτιρίων ακόμη και πινακίδες, ενώ πολλές από αυτές έχουν καλυφθεί με αυτοκόλλητα. Για παράδειγμα, η πινακίδα της φωτογραφίας στην οδό Αραβαντινού είναι καλυμμένη με ξεθωριασμένο αυτοκόλλητο με αποτέλεσμα να μη φαίνεται καθαρά στους περαστικούς. Βέβαια, σε άλλα σημεία του κέντρου υπάρχουν πινακίδες που είναι σε χειρότερη κατάσταση!

Γ.

Θέλει δουλειά…

 Μόνο ακαδημαϊκό χώρο δεν θυμίζουν αρκετές σχολές αλλά και ο περιβάλλων χώρος της Πανεπιστημιούπολης Ιωαννίνων. Κάνοντας μια βόλτα κανείς στο Πανεπιστήμιο θα δει παντού άκοπα χόρτα, διαλυμένα αντικείμενα και πεταμένα στα προαύλια των σχολών και φυσικά τα αδέσποτα σκυλιά να είναι μόνιμοι «θαμώνες» εντός των τμημάτων. Η Διοίκηση σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς θα πρέπει να δουλέψει εντατικά ώστε να αλλάξει την εικόνα καθώς η Πανεπιστημιούπολη είναι από τα πιο πολυσύχναστα σημεία των Ιωαννίνων σε καθημερινή βάση.

Γ.