Comp 1

Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

«Θερμή υποδοχή»…

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησαν εκατοντάδες αστυνομικοί την Τετάρτη μπροστά από το Αστυνομικό Μέγαρο των Ιωαννίνων, αποδοκιμάζοντας τον Υφυπ. Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλο. Μάλιστα, με το που έφτασε στο σημείο ο υφυπουργός, οι αστυνομικοί διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων και μπλόκαραν την είσοδό του στο κτίριο. Να σημειωθεί πως ένας από τους λόγους της διαμαρτυρίας τους είναι η υποχρεωτική μετακίνηση αστυνομικών από την επαρχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα για διάστημα τριών μηνών, χωρίς να απαιτείται η σύμφωνη γνώμη τους! Επιπλέον, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη μείωση της ημερήσιας αποζημίωσης για τη διανυκτέρευση από το ύψος των 80-100 ευρώ που ίσχυε, στα 30 ευρώ. Ευχή όλων να βρεθεί μια λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί και στην Ήπειρο, οι οποίοι δίνουν καθημερινά τη μάχη για την ασφάλεια του πολίτη!

Ν.Γ.

Αθώος ο πρ. δήμαρχος Φιλιατών

 Αθωωτική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου στην Κέρκυρα, για τον πρώην δήμαρχο Φιλιατών Μηνά Ντουμάζιο, ο οποίος κατηγορούνταν για έλλειμμα στο δήμο 6 εκ. ευρώ, κατά τα έτη 2005-2007 και 2010. Είχε συνηγόρους υπεράσπισης δύο διακεκριμένους δικηγόρους, με αποδεδειγμένη εμπειρία, γνώση και μαχητικότητα, τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο και τον Φιλιαταίο Χρήστο Τσώνη. Στο δικαστήριο κατατέθηκε από μάρτυρες ότι επί θητείας του έγινε έργο στο Δήμο Φιλιατών, ότι ο ίδιος δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο και πως ως γιατρός, νοσοκομειακός αρχικά, ιδιώτης τώρα, βοηθά τους ασθενείς με όποιο τρόπο μπορεί. Μάλιστα, μάρτυρες ανέφεραν ότι με την ιδιότητα του ιδιώτη γιατρού εξετάζει ασθενείς, οι οποίοι είναι φτωχοί, χωρίς αμοιβή. Εκκρεμεί το Εφετείο για την υπόθεση της πρωτόδικης καταδίκης του σε 18 χρόνια κάθειρξη για υπεξαίρεση 1,7 εκ. ευρώ από το δήμο Φιλιατών κατά τα έτη 2008 και 2009. 

Η.Μ.

Παραμένει στα σχέδια!

 Στο πλαίσιο της παρουσίας του στα Γιάννενα, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος επισκέφτηκε και τις Φυλακές στο Σταυράκι. Εκεί παρουσίασε τον σχεδιασμό για ένα σύγχρονο Σωφρονιστικό Σύστημα και αναφέρθηκε στον στόχο της ανέγερσης του νέου Σωφρονιστικού Καταστήματος Ιωαννίνων που πρόκειται να γίνει στην Κόντσικα. Μπορεί ο υφυπουργός να δεσμεύτηκε ότι θα υλοποιηθεί η ανέγερση των νέων φυλακών, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν προχωρήσει άλλες ενέργειες πέραν της παραχώρησης έκτασης από τον Δήμο Ιωαννιτών στην Κόντσικα. Παρεμβάσεις και δηλώσεις από τους αρμόδιους πολλές για το συγκεκριμένο ζήτημα, ωστόσο οι νέες φυλακές παραμένουν μόνο στα σχέδια!

Ν.Γ.

Όνειρο θερινής νυκτός…

Κάθε φορά που ακούω φράσεις περί «προοδευτικού χώρου» βγάζω αναφυλαξία! Το να μας οδηγήσει στην «πρόοδο» Κασσελάκης ή Κουτσούμπας δείχνει όνειρο θερινής νυκτός! Όσο για την εκλογή της κυβέρνησης που την επιλέγει ο ελληνικός λαός με σαφή πλειοψηφία εμείς τι να υποθέσουμε; Έχει τέτοιο ρεύμα η «συντήρηση»; Περιμένουμε να αφήσουν οι πολιτικοί τις κοκορομαχίες και να συμπράξουν στην εφαρμογή τέτοιων πρακτικών που να διορθώνουν τα κακώς κείμενα ώστε να αναδιοργανωθεί πλήρως πρώτα ο δημόσιος τομέας πάνω σε σύγχρονες αντιλήψεις. Όσο για το κόστος των προνομίων των πολιτικών όλων των κομμάτων είναι καιρός να επαναπροσδιοριστούν. Οι ίδιοι να αναλάβουν τέτοιες πρωτοβουλίες…

Θ.Β.

«Αδιάβαστος και αγεωγράφητος»!..

Τι κι αν ο Υπουργός Ανάπτυξης Κ. Σκρέκας χαρακτήρισε τον Αλ. Καχριμάνη «Πρύτανη» της Αυτοδιοίκησης, πλέκοντάς του το εγκώμιο με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια; Ο Υφυπουργός Μάξιμος Σενετάκης, αν και συμμετείχε στην συνάντηση της Περιφέρειας Ηπείρου, μάλλον δεν κατάλαβε (!) με ποιον συνομιλούσε και που βρισκόταν! Κι αυτό γιατί σε ανάρτησή του έγραψε χαρακτηριστικά: «Κατά την επίσκεψή μας στα Ιωάννινα συνοδεύοντας τον Υπουργό Ανάπτυξης, επισκεφθήκαμε την Περιφέρεια Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας και το Δημαρχείο Ιωαννίνων. Με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Αμανατίδη και το Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα συζητήσαμε για όλα τα τρέχοντα ζητήματα και φυσικά για την Καινοτομία…»! Αν όμως φρόντιζε να ενημερωθεί από τα... στελεχάτα του πριν την επίσκεψη στην περιοχή μας ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει έδρα την Κοζάνη και ότι στα Γιάννενα συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη (και όχι με τον Γ. Αμανατίδη), τότε δεν θα έκανε τέτοιου μεγέθους γκάφα! Στην περιοχή μας ήρθε αδιάβαστος και αγεωγράφητος. Κρίμα…

Ε.  

Πώς αλλάζουν οι καιροί!..

 Πριν λίγους μήνες, εκεί περί τα τέλη Δεκεμβρίου, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου… διερρήγνυε τα ιμάτιά του κατά της ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης επειδή απένταξε από το Ταμείο Ανάκαμψης το Πάρκο Υψηλής Έρευνας και Τεχνολογίας! Και μάλιστα… μάλωνε τον Υπουργό Κ. Σκρέκα γιατί θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το συγκεκριμένο έργο είχε ανακοινωθεί και χαρακτηριστεί ως εμβληματικό από τον πολιτικό του προϊστάμενο, τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη! Οι μήνες πέρασαν (το έργο βέβαια δεν έχει καν προχωρήσει!) και οι δυο άνδρες όχι μόνο παραμέρισαν τις διαφορές τους, αλλά ο υπουργός προχθές μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τον Αλ. Καχριμάνη, οι παρεμβάσεις του οποίου, για το Υπουργείο αποτελούν, όπως τόνισε, παράδειγμα προς μίμηση και για την υπόλοιπη Ελλάδα! Τι να πει κανείς; Εξάλλου, για τον Κ. Σκρέκα η ανάπτυξη στην Ήπειρο έχει ήδη έρθει!.. Αλλά και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης αποχαιρέτισε τον υπουργό με δώρα (φωτό). Βρε, πώς τόσο γρήγορα, αλλάζουν οι καιροί!..

Ε. 

Να αντικατασταθεί!

 Όπου βρεθεί και όπου σταθεί κανείς στο κέντρο των Ιωαννίνων θα δει ένα απέραντο χάλι με σκουπίδια, αφίσες αλλά και τοίχους, πινακίδες που έχουν μουτζουρωθεί. Ένα από αυτά τα σημεία είναι η πινακίδα μπροστά από το Λαογραφικό Μουσείο «Κώστας Φρόντζος», η οποία έχει μουτζουρωθεί και δεν μπορεί κάποιος να διαβάσει τι γράφει. Καλό θα ήταν η πινακίδα αυτή είτε να αντικατασταθεί, είτε να απομακρυνθεί. Και η όψη πάντως του κτιρίου μόνο Μουσείο δεν θυμίζει, καθώς «δεσπόζουν» συνθήματα για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Δυστυχώς, κάποιοι συνεχίζουν να βανδαλίζουν κάθε σημείο στα Γιάννενα!..

Γ. 

Προκαλούν θλίψη…

Θλίψη προκαλούν οι εικόνες βανδαλισμών που σημειώθηκαν από αγνώστους μέσα στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πρέβεζας. Σύμφωνα με το prevezanews.gr κάποιοι μουτζούρωσαν με μπογιές τις κερκίδες και το δάπεδο, ενώ στο ταρτάν του γηπέδου μπάσκετ ασυνείδητοι έβαλαν φωτιά, η οποία μάλιστα θα μπορούσε να είχε εξαπλωθεί στις εγκαταστάσεις. Δυστυχώς ορισμένοι δεν σέβονται τους αθλητικούς χώρους ή άλλα κοινόχρηστα σημεία στην πόλη που κατοικούν ή επισκέπτονται. Καλό θα ήταν σε όλους αυτούς τους χώρους να τοποθετηθούν κάμερες ώστε οι δράστες να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν!

Γ.