Comp 1

Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Ο Γ. Αυτιάς στον «Π.Λ.»!

 Σαν… σίφουνας πέρασε χθες από τα Γιάννενα ο Γιώργος Αυτιάς, ο οποίος κατεβαίνει στις ευρωεκλογές υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία. Επισκέφθηκε την Περιφέρεια, πήγε στα γραφεία της ΔΕΕΠ Ιωαννίνων, έκανε ένα πέρασμα και από τον «Π.Λ.» συνοδευόμενος από τον «Τολμηρό» Γιώργο Γιαννάκη. Ο κ. Αυτιάς ως δημοσιογράφος, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εφημερίδα και τους ανθρώπους της (φωτό). Δήλωσε χαρούμενος που βρέθηκε «σε μία από τις μεγαλύτερες περιφερειακές εφημερίδες της Ελλάδας» και πρόσθεσε: «Εδώ άκουσα για τα μεγάλα θέματα της Ηπείρου. Πράγματι, η Ήπειρος χρειάζεται ανάπτυξη γιατί έχει μια ιδιαιτερότητα και λόγω εδάφους. Ισχυρή αναπτυξιακή πολιτική στην Ήπειρο σημαίνει ισχυρή οικονομία στην περιοχή. Αυτός είναι ο στόχος, προς τα εκεί θα πάμε».

K.A.

Περίεργη η πραγματικότητα!

 «Ακριβή η βενζίνη» φωνάζουν οι πολίτες μέσω των ΜΜΕ! Περιέργως η κίνηση στους δρόμους διαψεύδει τις διαμαρτυρίες! Ρίξτε μια ματιά, όλο το 24ωρο στην οδική αρτηρία Σουλίου – Σπ. Λάμπρου – Μεγ. Αλεξάνδρου της πόλης μας και θα πεισθείτε για το αληθές της διαπίστωσης! Κάθε οικογένεια μπορεί να διαθέτει δύο ή και τρία οχήματα και όλα βρίσκονται σε κίνηση! Ποια τελικά είναι η πραγματικότητα; Λέτε το βιωτικό επίπεδο των Ελλήνων να ανέβηκε κατηγορία και οι διαμαρτυρίες γίνονται μόνο για αντιπολιτευτικούς λόγους; Αν υπολογίσεις την κίνηση σε όλους τους δρόμους της πόλης μας, θα βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα…

Θ.Β.

Πήραν την πρωτιά!

Μια σπουδαία διάκριση πέτυχαν οι μαθήτριες του 1ου και του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων Άννα Μαρία Ήλη, Νεφέλη Παρασκευή Ήλη, Χριστίνα Διώνη Ήλη και Ευαγγελία Τάτση, οι οποίες κέρδισαν την πρώτη θέση στην κατηγορία «Βιολογία» στο 10ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας ACSTAC του Anatolia College. Με την επιστημονική υποστήριξη της Δρ. Ξένιας Ι. Λοϊζίδου πραγματοποίησαν καινοτόμα έρευνα πεδίου με τίτλο «Μικροπλαστικά - Η αόρατη απειλή», η οποία ανιχνεύει μικροπλαστικά στην Παμβώτιδα. Αξίζουν συγχαρητήρια στα Γιαννωτόπουλα!

Ν.Γ.

Ζητείται Συμπαραστάτης…

Τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης προτίθεται να καλύψει ο Δήμος Ιωαννιτών και απευθύνει κάλεσμα σε όσους ενδιαφέρονται και διαθέτουν τα προσόντα για τη δουλειά να υποβάλλουν αναλυτικό βιογραφικό και αντίγραφα του τίτλου σπουδών τους στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου. Η επιλογή Συμπαραστάτη θα γίνει σε ειδική συνεδρίαση στις 5 Ιουνίου (ώρα 19.00) με μυστική ψηφοφορία. Όσοι πιστοί, προσέλθετε…

Κ.Α. 

«Φέρτε τίτλους»…

 «Φέρτε τους νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας για τις εκτάσεις που κατέχετε στις παρόχθιες περιοχές της λίμνης Παμβώτιδας κι εμείς θα σας τις νομιμοποιήσουμε»! Αυτό είναι το ρεζουμέ της πρόσφατης τηλεσύσκεψης που είχαν υπουργικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες με εκπροσώπους ιδιοκτητών γης στην παραλίμνιο περιοχή που παλεύουν την όλη υπόθεση εδώ και πολλές δεκαετίες!

Τ.

Τα καλά νέα…

 Τα καλά (;) αυτά νέα μας τα γνωστοποίησε η Γιαννιώτισσα Υφυπουργός Μαρία Κεφάλα, η οποία συντόνισε την όλη τηλεδιάσκεψη και έδειξε να παίρνει η ίδια το όλο ζήτημα πάνω της. Απομένει να δούμε πόσο σοβαρά παίρνει η Πολιτεία κυρίως το πρόβλημα που ταλανίζει εκατοντάδες ιδιοκτήτες περιμετρικά της λίμνης, που έχουν και δεν… έχουν ιδιοκτησίες και που δεν ξέρουν τι να τις πρωτοκάνουν!

Τ.

Σκληρό ροκ!

Το έριξε… έξω ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τα εγκαίνια του εκλογικού περιπτέρου του κόμματος στα Γιάννενα. Η ομιλία του ήταν σύντομη λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης, οπότε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον σύζυγό του, τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Μάριο Κάτση και άλλα κομματικά στελέχη βρήκαν την ευκαιρία να επισκεφτούν ροκ μαγαζί της πόλης. Εκεί έπαιξαν βελάκια υπό τους ήχους ροκ μουσικής, με τον Στ. Κασσελάκη να λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλους στόχους. Βέβαια, το πιο σκληρό ροκ αναμένεται να παιχθεί στις 9 Ιουνίου με αντίπαλο το ΠΑΣΟΚ για το ποιο κόμμα θα βγει δεύτερο. Μπορεί διά στόματος του Προέδρου του, στον ΣΥΡΙΖΑ να πιστεύουν ότι έχουν καλές προοπτικές, όμως οι μετρήσεις άλλα δείχνουν…

Γ.

Άσχημες εικόνες…

Η εικόνα που παρουσιάζουν στα Γιάννενα τα κτίρια του πρώην ΤΕΙ δεν είναι εφάμιλλη ενός ακαδημαϊκού χώρου, ειδικά αν κάνεις τη σύγκριση με άλλα πανεπιστήμια της χώρας, όπως της Κρήτης. Όπως επισημαίνουν σε ανάρτησή τους οι «Σκεπτόμενοι Πολίτες», στο πρώην ΤΕΙ μπορεί κανείς να αντικρίσει σπασμένα φωτιστικά, πεταμένα κλαδιά και σκουριασμένες μεταλλικές γέφυρες. Κακή εικόνα παρουσιάζουν και τα πεζοδρόμια που έχουν καλυφθεί από χώμα, ενώ χάλια είναι και οι στάσεις του Αστικού. Οι Πρυτανικές Αρχές σε συνεργασία με τον Δήμο και την Περιφέρεια ας φροντίσουν να βελτιώσουν το εσωτερικό και τον περιβάλλοντα χώρο των πανεπιστημιακών τμημάτων.

Γ.