Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Δεν θα διαψεύσουν;

Kαλά, εκ μέρους του υπουργείου Υποδομών μπορεί να εκληφθεί ως αντίδραση στις δηλώσεις του Αλέκου Καχριμάνη το γεγονός ότι ο Υφυπουργός Νίκος Ταχιάος θα έρθει αυτές τις ημέρες να δει τη «διάσημη» σήραγγα στο Μαλακάσι. Εκείνη η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» όμως πού είναι να διαψεύσει τον Περιφερειάρχη και να καθησυχάσει τους πολίτες; Αυτή έχει την ευθύνη συντήρησής της από την πρώτη στιγμή. Άφαντη αυτές τις μέρες! Δεν ξέρουμε αν όντως κινδυνεύει με κατάρρευση η σήραγγα, αυτό θα το πουν οι ειδικοί. Πάντως, όποιος τη διασχίζει διαπιστώνει ότι τουλάχιστον το οδόστρωμά της έχει τα… θεματάκια του!

Κ.Α.

Εστία αφισορύπανσης…

Έχει ασχοληθεί ξανά η στήλη με τους μωβ κάδους που είναι τοποθετημένοι σε διάφορα σημεία στο κέντρο της πόλης, ωστόσο αυτοί παραμένουν σε χάλι όχι απλά μωβ αλλά… μαύρο! Οι συγκεκριμένοι κάδοι που είναι για την ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων έχουν γίνει το πιο ιδανικό σημείο για να κολλάνε αφίσες διάφορα κόμματα και οργανώσεις, ενώ πολλοί από αυτούς είναι μουτζουρωμένοι με συνθήματα. Κάποιοι δυστυχώς δεν έχουν καταλάβει τη χρησιμότητα ορισμένων πραγμάτων και συνεχίζουν τους βανδαλισμούς!

N.Γ.

Λίγη προσοχή!

Ανακοίνωση με την οποία έκανε γνωστό ότι θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδούς Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και Γαριβάλδη έκανε χθες ο Δήμος Ιωαννιτών. Βέβαια, στην ανακοίνωση έγραψαν από τον Δήμο οδός Γαριβάλδι και όχι Γαριβάλδη που είναι το σωστό, μιας και πήρε το όνομά της από τον ομώνυμο Στρατηγό στη μάχη του Δρίσκου. Φυσικά το πιο σημαντικό είναι να κάνει ο Δήμος τις παρεμβάσεις που απαιτούνται στο οδόστρωμα και όχι τι γράφει στην ανακοίνωση, αλλά οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά!

Ν.Γ.

Λείπει ο πελαργός!

«Κάθε μέρα κοιτάω, αλλά πελαργό πάνω στο Τζαμί της Καλούτσιανης δεν έχω δει μέχρι στιγμής», ανέφερε στη στήλη φίλη αναγνώστρια. Της απαντήσαμε ότι η φωλιά είχε καθαριστεί από Πυροσβεστική και Δήμο, αλλά όντως είναι ένα ερωτηματικό αυτό για τον πελαργό. Μήπως λόγω εργασιών αναστήλωσης του Τζαμιού που είναι σε εξέλιξη ενοχλείται και δεν έκατσε στη φωλιά; Δεν ξέρουμε, απλά αναρωτιόμαστε. Είναι εμβληματικός ο πελαργός της Καλούτσιανης. Καλό θα ήταν να το ψάξουν πιο ειδικοί από μας!

Κ.Α.

Να καθαρίσει ο Δήμος!

Οι υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών είχαν ως αποτέλεσμα το πράσινο να φουντώσει στα Γιάννενα. Αυτό σημαίνει ότι φορείς και πολίτες πρέπει να ξεκινήσουν εγκαίρως καθαρισμούς στα οικόπεδά τους ώστε να μην αποτελούν πιθανές εστίες φωτιάς. Ο Δήμος Ιωαννιτών κάλεσε τους πολίτες να προβούν στον καθαρισμό των χώρων τους μέχρι τις 30 Απριλίου και σωστά έπραξε. Ωστόσο, είναι σειρά του Δήμου να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε τα συνεργεία του να καθαρίσουν τα χόρτα, σε νησίδες στους δρόμους, σε παιδικές χαρές, σχολεία και άλλους κοινόχρηστους χώρους. Ας δώσει το καλό παράδειγμα στους δημότες!

Γ.

Θα διευκόλυνε…

Tη ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου και των Επιτροπών της Περιφέρειας ζήτησαν τρεις Γιαννιώτικες ιστοσελίδες, οι οποίες υπέβαλαν αίτημα προς τους προέδρους των σωμάτων. Η αλήθεια είναι ότι η διαδικτυακή μετάδοση των συνεδριάσεων των οργάνων της Περιφέρειας θα μας εξυπηρετούσε όλους όπως συμβαίνει με τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων. Συνήθως αυτές κρατούν ώρες και δεν είναι εύκολο για έναν δημοσιογράφο να αφιερώνει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα σε εργάσιμη ημέρα παρακολουθώντας από κοντά μία συνεδρίαση, ενώ θα μπορούσε να το κάνει από το σπίτι ή το γραφείο του… Άρα, η Περιφέρεια πρέπει να δει σοβαρά το θέμα…

Κ.

Μία… αγωνία!

Είχαμε μια… αγωνία να μάθουμε τα καθέκαστα για την παρακολούθηση του Ανδρουλάκη και από τη Δευτέρα μέχρι σήμερα μείναμε στα σκοτάδια! Ο ίδιος είχε ζωηρή επιθυμία να μάθει το μυστικό που του έκρυβαν οι μυστικές υπηρεσίες, αλλά αυτό δεν έγινε και θα χρειαστεί να κάνουμε υπομονή για άγνωστο καιρό ακόμη. Η αγωνία θα μας φάει…

Τ.

Η πρόβλεψη…

Μακάρι να διαψευστούμε όλοι εμείς, που διαβλέπουμε το πολιτικό τέλος του Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Αν στις ευρωεκλογές έλθει πιο πίσω από τον κυρ Στέφανο, κλάψτε και μοιρολογήστε τον Νικόλα, που θα μείνει με τον καημό που και θα έχει χάσει και δεν θα έχει μάθει για τον λόγο της παρακολούθησής του…

Τ.