Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Πετούν το... μπαλάκι!

 «Ξεσηκώθηκε» η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας. Απέχουν αυτές από τις πραγματικές αιτίες που γεννούν τον εκφοβισμό, ισχυρίζεται και κάνει λόγο για την ανάγκη πρόληψης του φαινομένου. Για τον ρόλο της οικογένειας… κουβέντα η Ομοσπονδία των Γονέων. Ρίχνουν το βάρος αποκλειστικά στο σχολείο ζητώντας σχολικούς ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς. Οι ίδιοι οι γονείς ούτε ξέρουν ούτε… εμπλέκονται στο όλο θέμα! Προβληματίζονται μεν, αλλά πετούν αλλού την ευθύνη για την αντιμετώπιση του προβλήματος!

Κ.Α.

Κρατούν Θερμοπύλες…

Εντείνεται όσο περνούν τα χρόνια το φαινόμενο της ερημοποίησης της υπαίθρου, με πολλά σχολεία στο Νομό Ιωαννίνων να έχουν κλείσει λόγω έλλειψης μαθητών. Εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα αποτελούν κάποια χωριά στα οποία παραμένουν ακόμη  σε λειτουργία τα δημοτικά σχολεία ή τα νηπιαγωγεία και έτσι υπάρχει ζωντάνια σε αυτά. Ένα τέτοιο είναι το Δημοτικό Σχολείο Ανήλιου που λειτουργεί με περίπου τριάντα παιδιά. Είναι πολύ σημαντικό να δοθούν κίνητρα σε νέους ανθρώπους να παραμείνουν ή να επιστρέψουν στα χωριά ώστε σε λίγα χρόνια να ανοίξουν και άλλα κλειστά σήμερα σχολεία!

Άφησαν εποχή…

 Περνώντας από την οδό Δομπόλη αυτή την εποχή σε εκπλήσσουν ευχάριστα οι ανθισμένες κουτσουπιές και σου ‘ρχεται στη μνήμη το όνομα «Μητσολουλούδας»! Πράγματι, ο Δημήτρης Μακρής «πρασίνισε» αυτή την πόλη βάζοντας δένδρα σε όλα τα πεζοδρόμια… Από την πόλη μας πέρασαν συμπολίτες μας που άφησαν εποχή όπως είναι και ο Κώστας Φρόντζος. Μακάρι και οι νεότεροι να αφήσουν θετικό δείγμα γραφής…

Θ.Β.

 Μία καλή επιλογή…

Επισκέψεις όπως αυτές που κάνουν σχολεία στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων είναι εξαιρετικά χρήσιμες στις μέρες μας, καθώς οι μαθητές βλέπουν στη πράξη ότι υπάρχουν πολλές επιλογές επαγγελματικής απασχόλησης στη ζωή πέρα από εκείνες για τις οποίες συνήθως συζητάμε όλοι μας. Η Γαλακτοκομική είναι ένας κλάδος που προσφέρει άμεση αποκατάσταση και καλά λεφτά. Οι απόφοιτοι της τοπικής Σχολής είναι περιζήτητοι. Ταξιδεύουν και εργάζονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας! Χρήσιμο λοιπόν αυτό ως μάθημα επαγγελματικού προσανατολισμού. (Η φωτό από επίσκεψη και ξενάγηση της Β' Τάξης του 20ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων στους χώρους της Γαλακτοκομικής).

Κ.Α. 

...Καινοτομικά Γιάννενα!

Έχουν όλες τις προϋποθέσεις να γίνουν τα Γιάννινα… καινοτομικά και να αποτελέσουν έδρα ψηφιακής οικονομίας. Αυτό ήταν το συμπέρασμα συνεδρίου που έγινε τις περασμένες μέρες στην πόλη μας. Αυτό το «μαντάτο» μας το ενίσχυσε με την παρουσία του ο αρμόδιος Υπουργός Δ. Παπαστεργίου, που ως πρώην δήμαρχος Τρικκαίων είχε καταφέρει να βάλει σε ανάλογη πρωτοπορία τον Δήμο του, κάτι που ήταν αξιοζήλευτο από όλους τους Δήμους της χώρας. Αυτά όλα ακούγονται πολύ ευχάριστα, αρκεί οι προϋποθέσεις να γίνουν πράξεις από το κεντρικό κράτος σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση, αν αποφασίσουν να έχουν ανοιχτά μάτια, αυτιά και κυρίως μυαλά! Η διαπίστωση είναι η διάγνωση, η βοήθεια είναι η θεραπεία…

Τ.

Η… μονταζιέρα!

 Στον τηλεοπτικό σταθμό «Ήπειρος Tv1» και τη Γιώτα Σταύρου μίλησε η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Βίκυ Φλέσσα και έκανε χρήση των στίχων «Τούτη γη που την πατούμε, όλοι μέσα θε να μπούμε» στην αναφορά της για την διαφορετική ιδιοσυγκρασία από τους Βόρειους στην Ευρώπη. Στον ΣΥΡΙΖΑ έκαναν μοντάζ το συγκεκριμένο κομμάτι για να αποδοθεί ως σχόλιό της για την τραγωδία στα Τέμπη!  Η κ. Φλέσσα έκανε λόγο για μονταζιέρα και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αναρτήσει το πλήρες βίντεο της συνέντευξης. Να λοιπόν που μια συνέντευξη σε γιαννιώτικο μέσο ενημέρωσης «άναψε» φωτιές στα κόμματα δύο μήνες πριν τις ευρωεκλογές!

Γ.

Να υπάρξει συνέχεια!

 Δεν λέμε, σημαντική πράξη οι ασφαλτοστρώσεις σε δύο κεντρικούς δρόμους της πόλης των Ιωαννίνων (Βάρναλη - Β. Ηπείρου), αλλά υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι που περιμένουν καρτερικά εδώ και πολλά χρόνια το μαύρισμά τους. Παράδειγμα η Σουλίου - Σπ. Λάμπρου και Μ. Αλεξάνδρου που εξακολουθούν να παραμένουν στην ίδια κατάσταση απ’ όταν κατασκευάστηκαν. Από εκεί δεν περνά κανένας αξιωματούχος για να συγκινηθεί και να εντάξει κι αυτούς σε ανάλογο πρόγραμμα εξυγίανσης;

Τ.

Ένας ο σίγουρος…

 Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τις εκλογές του Φορέα Διαχείρισης Απορριμάτων Ηπείρου που θα διεξαχθούν στις 15 Απριλίου. Ο μόνος σίγουρος ότι θα διεκδικήσει την προεδρία του Φορέα είναι μέχρι στιγμής ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο οποίος το έχει δηλώσει εδώ και καιρό. Πολύ πιθανό πάντως, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «Epiruspost», να ανακοινωθεί σύντομα και δεύτερη υποψηφιότητα για την προεδρία, η οποία θα προέρχεται από τον μεγαλύτερο παραγωγό απορριμμάτων που είναι ο Δήμος Ιωαννιτών. Αυτό όμως μένει να φανεί προσεχώς!

Γ.