Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Κοντεύει να ξεχαστεί!

 Σε ένα μήνα περίπου θα ξεκινήσουν οι πτήσεις τσάρτερ από τις Σκανδιναβικές χώρες στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων και έτσι θα έχουν τη δυνατότητα οι Ηπειρώτες απόδημοι αλλά και οι ξένοι επισκέπτες να έρθουν στην περιοχή με τα οφέλη για αυτήν να είναι πολλαπλά. Βέβαια, δεν ισχύει το ίδιο για την πτήση Ιωαννίνων - Ηρακλείου, μιας και ο πρώτος διαγωνισμός ήταν άγονος και από τότε δεν έχει κινηθεί τίποτα στο συγκεκριμένο θέμα. Το πότε θα γίνει νέος διαγωνισμός παραμένει άγνωστο, ωστόσο αποτελεί πλήγμα και για τις δυο περιοχές το γεγονός ότι δεν θα υπάρχει αεροπορική σύνδεση!

Ν.Γ.

Με Γιαννιώτικο «άρωμα»!

 Έντονο Γιαννιώτικο «άρωμα» είχε η προχθεσινή τελετή βράβευσης των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών του 2023 από την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία. Μεταξύ των αθλητών που βραβεύθηκαν και πολλά Γιαννιωτόπουλα, με πρώτον και καλύτερο τον χρυσό Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο, ο οποίος θα δώσει τη μάχη για ένα ακόμη Ολυμπιακό μετάλλιο και στο Παρίσι. Παράλληλα, ο νέος Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Νίκος Εξάρχου παρέλαβε τα κύπελλα του πρωταθλητή και πολυνίκη Ελλάδος για την περσινή χρονιά. Εμείς να ευχηθούμε στη Γιαννιώτικη Κωπηλασία αντίστοιχες και ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες και το 2024!

Κ.Α.

Αναγκαίος ο κόμβος…

 Δεν ξέρουμε αν είναι απαραίτητοι όλοι οι κυκλικοί κόμβοι που γίνονται στην περιοχή μας, εκείνος όμως στην Εθνική Οδό Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, στη διασταύρωση για τη Λούτσα είναι ένα έργο που έπρεπε να έχει γίνει από καιρό. Η κίνηση το καλοκαίρι είναι μεγάλη και η είσοδος στην Εθνική για οχήματα που ανεβαίνουν από τις παραλίες ήταν πάντα επικίνδυνη υπόθεση. Πλέον η κίνηση στο σημείο αυτό θα γίνεται με περισσότερη ασφάλεια και για τους ντόπιους και για τους τουρίστες και αυτό είναι που έχει τη μεγαλύτερη σημασία!

Κ.Α.

Κάνουν δουλειά…

Κάνει καλή δουλειά το Τμήμα Αιμοδοσίας του «Χατζηκώστα». Γι’ αυτό και το Γιαννιώτικο Νοσοκομείο ήταν πέρυσι ένα από εκείνα με τη μεγαλύτερη συλλογή εθελοντικού αίματος στη χώρα, καταλαμβάνοντας τη 12η θέση! Φυσικά, τίποτε δεν γίνεται χωρίς τους εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι προσφέρουν ουσιαστικά το πιο πολύτιμο δώρο για όσους πάσχουν από κάποια ασθένεια. Πάντως, ανεβαίνει η αιμοδοσία στην περιοχή μας και αυτό είναι σπουδαία υπόθεση!

Κ.Α. 

Πολλά εγκώμια!

 «Κάθε ψήφος παραπάνω στις ευρωεκλογές με κάνει πιο ισχυρό και έτσι θα πάω στην Ευρώπη να διεκδικήσω περισσότερους πόρους», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ζάππειο και φάνηκε να το πιστεύει! Στο σκεπτικό Κυριάκου ο Μ. Σχοινάς και η Φον ντερ Λάιεν, οι οποίοι έπλεξαν το εγκώμιο στον Έλληνα πρωθυπουργό που έβαλε την χώρα σε δρόμους ανάπτυξης.

Τ.

STOP πάλι η Ρώμα!

 Ξεκίνησαν πριν λίγο καιρό οι εργασίες διάνοιξης της οδού Ρώμα, η οποία ξεκινάει κάτω από την Κεντρική Πλατεία και προβλέπεται να φτάσει κάποια στιγμή πίσω από το Βελισσάριο Στρατόπεδο, αποτελώντας μία εναλλακτική έξοδο για την πόλη  παράλληλα της ΚΑ Φεβρουαρίου. Ωστόσο, δεν πρόλαβαν να χαρούν οι περίοικοι, καθώς εδώ και καμιά δεκαριά ημέρες σταμάτησε πάλι το συνεργείο! Ρώτησαν κάποιοι τι συνέβη και τους είπαν ότι έπρεπε να πάει αλλού για δουλειά! Δεν είναι κρίμα να μην ολοκληρώνεται το έργο στη Ρώμα; Και να πεις ότι είναι μεγάλο. Καμιά πενηνταριά μέτρα έμειναν για την πλήρη διάνοιξη… Τόσα χρόνια πια!

Κ.

Αρτινιά υποψήφια…

 Την κάθοδό της στις επικείμενες ευρωεκλογές στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε η γνωστή δικηγόρος της Άρτας, Κατερίνα Ρίζου. Η υποψήφια ευρωβουλευτής χαρακτήρισε «ύψιστη τιμή» τη συμμετοχή της στη μάχη της Ευρώπης. Να σημειωθεί πως η κ. Ρίζου ήταν και υποψήφια βουλευτής Άρτας στις περσινές εκλογές και έτσι για ακόμη μια εκλογική χρονιά θα μπει στη μάχη του σταυρού, πιο δύσκολη αυτή τη φορά μιας και θα χρειαστεί να «τρέξει» σε όλη την επικράτεια!

Γ. 

Μην αποθαρρύνει…

 Στα 2,50 από 2 ευρώ που είναι μέχρι σήμερα  πάει το κόστος της μονής μετάβασης προς το Νησάκι των Ιωαννίνων, με βάση την πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου. Αυτό σημαίνει ότι όποιος θέλει να κάνει μια βόλτα στο Νησί θα πρέπει να πληρώσει πέντε ευρώ συνολικά στα καραβάκια το πήγαινε – έλα, ενώ μια οικογένεια θα χρειαστεί να βάλει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η αύξηση δεν θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για κάποιους να πάνε στο Νησάκι, επιλέγοντας μια άλλη βόλτα σε κοντινό προορισμό…

Γ.