Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Φουλ διαπλάτυνση!

 Μειώνονται οι θέσεις στάθμευσης και στη Νότη Μπότσαρη, όπου τις τελευταίες ημέρες είναι σε εξέλιξη εργασίες διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων. Αν η διαπλάτυνση γίνει με βάση τις μπλε γραμμές που έχουν τραβηχτεί στο οδόστρωμα (φωτό), που είναι σίγουρο, τότε οι πεζοί θα στήσουν… χορό και οι οδηγοί θα τραβούν τα μαλλιά τους! Θα μείνουν βέβαια κάποιες θέσεις για οχήματα, αλλά λιγότερες σε σχέση με τώρα. Μ’ αυτά και με τ’ άλλα το κυκλοφοριακό στα Γιάννενα όσο πάει και χειροτερεύει…

Κ.Α.

Μας χλευάζουν…

Μπορεί να βρεθήκαμε στη σωστή πλευρά της ιστορίας, αλλά δεν προσαρμοστήκαμε, διότι οι ηγέτες μας έχουν το σύμπλεγμα του σιορ Διονυσίου, του συμπαίκτη του Καραγκιόζη, αυτού που μέλημά του ήταν η οικογενειοκρατία. Άλλος ήταν ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο «Γέρος», άλλος ο Ανδρέας και άλλος ο Γιώργος που εν κινήσει του ποδηλάτου του προσπαθούσε να επανατοποθετήσει την αλυσίδα! Άλλος ήταν ο Πλαστήρας και άλλος ο Σημίτης, με αποτέλεσμα να μας κοροϊδεύουν ακόμα και οι Αλβανοί. Ναι μεν παραχωρήσαμε στον Ράμα το Ζάππειο για να προβάλλει τα καλλιτεχνικά του κατορθώματα, αλλά αυτός μας χλευάζει στην υπόθεση Μπελέρη!

Γ. Κιτς

Το κέφι του κάνει!

 Το κέφι του κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης με τον ΣΥΡΙΖΑ  κι αν του κάτσει, του έκατσε. Εκείνου, του Αλέξη, η υστεροφημία ήταν που λαβώθηκε και δεν θα έχει πρόσωπο να αντικρύσει τους πρώην συντρόφους του οι οποίοι πήραν στα σοβαρά την πρόταση διενέργειας εκλογών στο κόμμα. Ακόμη κι εκείνος ο Νίκος Παππάς έπαιξε τον… παπά και όλοι μαζί κρέμασαν την «Κλυταιμνήστρα» που ακούει στο όνομα Όλγα, με καταγωγή από την Άρτα! 

Γ.Γ.

Αθόρυβη προσφορά…

Ο νεαρός Θεόδωρος Ράπτης, ταχυδρομικός στη Βροσίνα, ο μοναδικός στην ευρύτερη περιοχή, που εξυπηρετεί ακούραστα δεκάδες χωριά των Δήμων Ζίτσας Ιωαννίνων και  Φιλιατών Θεσπρωτίας, είναι πολύ αγαπητός στους εναπομείναντες κατοίκους των χωριών. Δεν είναι μόνο ότι πηγαίνει τις συντάξεις στους ηλικιωμένους και μεταφέρει διάφορα πράγματα που χρειάζονται για να τους εξυπηρετήσει, είναι κυρίως ότι έχει πλουμιστό ήθος, από το οποίο ξεπηδούν ρυάκια καλοσύνης και καθρεφτίζουν ακέρια την ψυχή του.  Τιμήθηκε στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές με εκατοντάδες ψήφους στη Δημοτική Ενότητα Μολοσσών του Δήμου Ζίτσας. Μπορεί αυτές οι ψήφοι να μην τον οδήγησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, ωστόσο έδειξαν ότι είναι μέσα στις καρδιές των ανθρώπων.

Η.Μ.

Καλύτερα πεζόδρομος!

 Ποιος «εγκέφαλος» - συγκοινωνιολόγος ρύθμισε τα φανάρια στη διασταύρωση Χαρ. Τρικούπη και 28ης Οκτωβρίου, που εδώ κι αρκετές ημέρες και μετά τον εξωραϊσμό της Χαρ. Τρικούπη, θέλεις δύο - τρία μεροκάματα περιμένοντας πράσινο; Καλύτερα να γίνει και η Χαρ. Τρικούπη πεζόδρομος, έτσι ώστε οι εποχούμενοι να αλλάζουν δρομολόγια και να μην εγκλωβίζονται σ’ αυτή την οδό, που, άμα μπεις, είναι άγνωστο τι ώρα θα απεγκλωβιστείς, διότι δεν υπάρχουν άλλες επιλογές!

Τ.

Zητούν και… ρέστα!

«Πονοκέφαλος» είναι για τη νέα Δημοτική Αρχή η πιστοποίηση των παιδικών χαρών της πόλης. Αρχές Ιανουαρίου που ανέλαβε δεν βρήκε καμία πιστοποιημένη! Ούτε μία… Και τι έκανε ο Γ. Αϊβατίδης, αντιδήμαρχος στην προηγούμενη δημοτική αρχή, η οποία ουσιαστικά τις παράτησε όλες έτσι; Έστειλε, ως πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Παιδικών Χαρών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, έγγραφο (16/2/2024) στον νέο Αντιδήμαρχο Π. Παλάσχα με απόφαση για διακοπή λειτουργίας των παιδικών χαρών που δεν διαθέτουν βεβαίωση καταλληλότητας, δηλαδή και των 65! Ζητάει λοιπόν τα ρέστα ο κ. Αϊβατίδης, αλλά δεν… πρόσεξε ότι η σχετική απόφαση είχε πάνω ημερομηνία έκδοσης 19/12/23 (φωτό), δηλαδή αφορούσε στη θητεία της δικής του δημοτικής αρχής! Και για να προλάβουμε δικαιολογίες, η διοίκηση δεν λήγει με τις εκλογές, αλλά στα τέλη του ημερολογιακού έτους.

K.

Καλά ξεμπερδέματα!

 Απάντηση σκληρή έδωσαν οι εργαζόμενοι στο Εργοτάξιο και στην καθαριότητα του Δήμου Ιωαννιτών στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Χρυσοστόμου, σχετικά με τις κατηγορίες που ο ίδιος είχε εξαπολύσει εναντίον τους και που είχαν να κάνουν με κακοδιαχείριση. «Τα κάνει αυτά ο κ. Χρυσοστόμου διότι θέλει να βάλει εργολάβο στον συγκεκριμένο χώρο», λένε και απειλούν με κινητοποιήσεις. Καλά ξεμπερδέματα παιδιά...

Τ.

Τι εισπράττει ο Δήμος;

Μιας και έγινε γνωστό ότι ετοιμάζεται νέα κανονιστική για τα τραπεζοκαθίσματα στα Γιάννενα, καλό θα ήταν στην επόμενη συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου να ζητηθεί και να δοθούν στοιχεία για τα ποσά που εισπράττει (;) ο Δήμος από τους επαγγελματίες στους οποίους παραχωρείται δημοτικός χώρος σε πεζόδρομους, πλατείες και πεζοδρόμια, ποιοι πληρώνουν και πόσα, καθώς και για το πού διατίθενται τα χρήματα αυτά. Δεν είναι μόνο το πόσο χώρο πρέπει να καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα. Είναι και το τι πληρώνουν όσοι τα εγκαθιστούν. Γι’ αυτό το θέμα δεν ακούσαμε τίποτα. Η νέα Δημοτική Αρχή πρέπει να το δει σοβαρά. Μιλάμε για σοβαρά ποσά που, αν εισπράττονται στο σύνολό τους, μπορούν να καλύψουν τρύπες που σήμερα ζητάνε να τις πληρώσουν οι δημότες μέσω τελών…

Κ.