Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Η απόφαση…

Με απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων την προηγούμενη Παρασκευή, παρέχεται το δικαίωμα στους φοιτητές να συμμετάσχουν στις εξετάσεις ψηφιακά, όσο το ίδρυμα θα βρίσκεται υπό κατάληψη. «Έχει υποχρέωση το πανεπιστήμιό μας να διαφυλάξει την απρόσκοπτη λειτουργία των ακαδημαϊκών διαδικασιών με κάθε πρόσφορο τρόπο», γράφει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που εξέδωσε η Σύγκλητος και φαίνεται να το εννοεί σε σχέση με άλλα πανεπιστήμια της χώρας, όπου τα κουμάντα και τα πάνω χέρια έχουν οι αναρχικοί, φτύνοντας ολόκληρη κοινωνία και τους κόπους όλων εκείνων που έβαλαν σκοπό της ζωής τους να γίνουν κοινωνοί της εκπαίδευσης…

Γ.Γ.

Τραγική κατάσταση!

 Τραγική είναι η κατάσταση σε σημείο ανάμεσα στην Καστρίτσα και στο Δροσοχώρι λόγω ασυνείδητων πολιτών που μεταβαίνουν στην περιοχή και πετούν πάσης φύσεως σκουπίδια. Όπως μετέφερε κάτοικος της Καστρίτσας στη στήλη, ασυνείδητοι πολίτες πηγαίνουν στην περιοχή με φορτηγά τις νυχτερινές ώρες και πετούν κοπριές από στάβλους, μπάζα, σκουπίδια μέχρι και σάπια οπωροκηπευτικά. Αποτέλεσμα όλων αυτών να δημιουργείται μία απέραντη εστία μόλυνσης, ενώ οι ασυνείδητοι αγνοούν επιδεικτικά ακόμη και τις ενημερωτικές πινακίδες για την απαγόρευση ρίψης σκουπιδιών. Οπωσδήποτε θα πρέπει να παρθούν δραστικά μέτρα από τη Δημοτική Αρχή κι άλλους φορείς για το ζήτημα αυτό, μιας και έχει αρνητικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην περιοχή!

Ν.Γ.

Ενδιαφέρον για ΦΟΔΣΑ!

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία του ΦΟΔΣΑ Ηπείρου εξέφρασε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ART TV, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο οποίος έθεσε ως προτεραιότητα τη συνεργασία εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων, Δήμων και Περιφέρειας για να βρεθούν λύσεις για τη διαχείριση. Ο ίδιος πάντως τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει και ένα καλό Δ.Σ., κάτι που θα δώσει άλλη δυναμική στον φορέα. Με δεδομένη την επιθυμία του Νίκου Γεωργάκου για την προεδρία του ΦΟΔΣΑ, θα έχουν ζωηρό ενδιαφέρον οι διεργασίες τις επόμενες ημέρες και φυσικά θα φανεί αν υπάρξει κι άλλος ενδιαφερόμενος ή ενδιαφερόμενη για τη θέση αυτή!

Ν.Γ. 

Συντελεστές ακρίβειας…

 Με μεγάλη έκπληξη είδαμε ρεπόρτερς να μας επιδεικνύουν διάφορα καταναλωτικά αγαθά από πολυκαταστήματα σε γειτονικές χώρες: Σκόπια, Βουλγαρία, Τουρκία κλπ., που οι τιμές τους είναι πολύ φθηνότερες από τη χώρα της Φαιδράς Πορτοκαλέας! Η διαφορά στις τιμές οφείλεται και στο μειωμένο ΕΦΚ που επιβάλλουν οι γειτονικές χώρες στα καύσιμα, οπότε αυτά έχουν μια διαφορά 0,60 ευρώ απ’ ότι στη χώρα μας. Και μεταβαίνοντες οι ακρίτες μας, Φλωρινιώτες, Καστοριανοί, Εδεσσαίοι, Σερραίοι για καύσιμα, προμηθεύονται και οδοντόπαστες, μωρομάντηλα και ντομάτες, ακόμη και ντομάτες Ολλανδίας! Αν λοιπόν ο υπουργός επί της Ενέργειας Θ. Σκυλακάκης μειώσει τον ΕΦΚ κατά 30 λεπτά, τότε θα μειωθούν και οι επισκέπτες σε Σκόπια, Βουλγαρία, Τουρκία και φυσικά οι τιμές των καταναλωτικών αγαθών! Αλλά είναι δύσκολη η… διανομή σανού σε δυο όνους!

Ι.Κιτς 

Βιάζεται!..

 Αποφασισμένος να διεκδικήσει ισχυρούς -θεσμικά και οικονομικά- Δήμους, δημιουργώντας ένα ενωτικό αυτοδιοικητικό κίνημα, εμφανίστηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, κατά την ομιλία του στα Γιάννενα το απόγευμα της Δευτέρας. Αν και πρόκειται για ένα νέο πρόσωπο στα αυτοδιοικητικά πράγματα, φαίνεται πως… βιάζεται να ηγηθεί του κεντροαριστερού χώρου, με πολλούς μάλιστα να βλέπουν το μέλλον του και εκτός αυτοδιοίκησης! Βέβαια, δεν έχει την εμπειρία άλλων αιρετών, καθώς δεν έχει να επιδείξει πρότερο αυτοδιοικητικό βίο, όμως δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς ότι φαίνεται αποφασισμένος να πέσει στα βαθιά! Τώρα εάν θα καταφέρει να κολυμπήσει, αυτό θα φανεί πολύ σύντομα, με πρώτο σταθμό τις εκλογές στην ΚΕΔΕ. Ίδωμεν...

Ε.  

Πήγε στον Δούκα!

Από… χωρίου εις χωρίον περιοδεύει ανά την Ελλάδα ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο οποίος διεκδικεί την προεδρία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Στην ομιλία του προχθές στα Γιάννενα το «παρών» έδωσαν αυτοδιοικητικοί απ’ όλη την Ήπειρο, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από το ΠΑΣΟΚ και τον κεντροαριστερό χώρο. Αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν η παρουσία εκεί του «γαλάζιου» δημάρχου Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκου, ο οποίος πιθανό θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου για την προεδρία της ΠΕΔ Ηπείρου. Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να στηρίζει για την προεδρία της ΚΕΔΕ τον δήμαρχο Αμπελοκήπων - Μενεμένης Θεσσαλονίκης Λάζαρο Κυρίζογλου, ωστόσο δεν είναι κακό ένας δήμαρχος της περιοχής να ακούει και την άλλη άποψη! Όπως φαίνεται η αυτοδιοίκηση ενώνει!

Γ 

Ο… σεβασμός

 Εδώ που τα λέμε όλο το προηγούμενο διάστημα οι ξεσηκωμένοι σε όλη την Ελλάδα αγρότες, ενώ απαιτούν από την πολιτεία να ενσκήψει στα προβλήματά τους, εν τούτοις σέβονται τους υπόλοιπους Έλληνες και δεν τους ταλαιπωρούν κυρίως στις μετακινήσεις τους. Βγαίνουν στις Εθνικές οδούς, αλλά χωρίς να δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα…

Τ.

Έντονη κινητικότητα!

 Σε ρυθμούς προετοιμασίας για την εκδήλωση της κοπής της πίτας που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο στο CEZARIA, κινούνται στην τοπική Νέα Δημοκρατία. Επίσημοι προσκεκλημένοι είναι η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη και ο Γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος Στέλιος Κονταδάκης. Για την εκδήλωση του Σαββάτου υπάρχει έντονη κινητοποίηση από τη ΔΕΕΠ, με στόχο τα μέλη και οι φίλοι της παράταξης να κατακλύσουν την αίθουσα. Πάντως, η εκδήλωση θα γίνει παραμονές της ψήφισης του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια και μένει να φανεί αν μερίδα των πικραμένων ψηφοφόρων δώσει το παρών ή όχι!

Γ.