Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Στους κερδισμένους!

 Ένα εκτενές αφιέρωμα στο πολιτικό «Χρηματιστήριο» του 2023 πραγματοποίησε η έγκυρη εφημερίδα «Καθημερινή» στη χθεσινή της έκδοση, αποτιμώντας την πορεία κάποιων δημοσίων προσώπων ως θετική ή ως αρνητική. Από τη Νέα Δημοκρατία, τοποθέτησε στους κερδισμένους τον Ηπειρώτη Πρόεδρο της Βουλής Κων. Τασούλα και τη νέα γραμματέα του κόμματος Μαρία Συρεγγέλα. Στο αφιέρωμα της Δώρας Αντωνίου, ο Κ. Τασούλας χαρακτηρίζεται ως ένα πρόσωπο που κλήθηκε να αναλάβει την ευθύνη διαχείρισης απαιτητικών καταστάσεων, όπως αυτή με την οκτακομματική Βουλή. Και όπως σωστά επισημαίνεται, ο Γιαννιώτης πολιτικός διαθέτει τη μεγάλη εμπειρία για την τήρηση ισορροπιών και κύρος για την τήρηση της πειθαρχίας απ’ όλους. Όλα αυτά τα στοιχεία εξάλλου, έχουν αναγνωριστεί στον Κ. Τασούλα ακόμη και από πολιτικούς αντιπάλους!

N.Γ.

Έψαλαν τα κάλαντα!

 Τα κάλαντα έψαλαν μέλη συλλόγων και φορέων στην Περιφέρεια Ηπείρου, αλλά και στο Δήμο Ιωαννιτών. Το Δημαρχείο των Ιωαννίνων γέμισε με μουσικές χθες το πρωί, καθώς έψαλλαν τα κάλαντα η Φιλαρμονική και μέλη πολιτιστικών συλλόγων, τα οποία ευχήθηκαν μελωδικά στον απερχόμενο Δήμαρχο Δημήτρη Παπαγεωργίου, στους αντιδημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η τελευταία φορά που ο Δ. Παπαγεωργίου και οι συνεργάτες του ακούν τα κάλαντα με τη θεσμική ιδιότητα που έχουν, καθώς από μεθαύριο αναλαμβάνει καθήκοντα η Δημοτική Αρχή Μπέγκα, η οποία εύχεται στη θητεία της οι πολίτες να της… ψάλλουν μόνο τα κάλαντα και όχι τα εξ’ αμάξης!

Ν.Γ.

Λατρεύτηκε και στα Γιάννενα!

 Στο πένθος βυθίστηκε αυτές τις μέρες όλος ο καλλιτεχνικός κόσμος με τον θάνατο του σπουδαίου λαϊκού τραγουδιστή Βασίλη Καρρά, ο οποίος υπήρξε ένας από τους δημοφιλέστερους ερμηνευτές των τελευταίων δεκαετιών στο ελληνικό τραγούδι. Ο Βασίλης Καρράς λατρεύτηκε στα Γιάννενα και στην Ήπειρο, καθώς σε κάθε του συναυλία το καλοκαίρι ή εμφάνιση σε νυχτερινά κέντρα γινόταν το αδιαχώρητο από κόσμο. Ποιος θα ξεχάσει άλλωστε τη συναυλία του στο Λυκόστομο το 1993 που δεν έπεφτε καρφίτσα ή σε συναυλία του πριν λίγα χρόνια που έβαλε κλαρίνο για να τιμήσει τους Γιαννιώτες. Ο Βασίλης Καρράς θα ζει μέσα από τα τραγούδια του!

Ν.Γ.

Να μην ξαναδούμε τέτοιες εικόνες!

Οι απαράδεκτες εικόνες με τους σωρούς απορριμμάτων γύρω από τους κάδους, ακόμη και σε πολύ κεντρικά σημεία της πόλης των Ιωαννίνων (όπως έξω από τα τείχη του Κάστρου), τις ημέρες των Χριστουγέννων, ακόμη δεν μπορούν να σβηστούν από το μυαλό ντόπιων και επισκεπτών! Ας ελπίσουμε ότι η δέσμευση του νέου δημάρχου Θ. Μπέγκα ότι δεν θα επαναληφθούν Πρωτοχρονιά και Θεοφάνεια αυτές οι τραγικές εικόνες με τα σκουπίδια να ξεχειλίζουν από τους κάδους και να καλύπτουν ολόκληρα πεζοδρόμια, θα τηρηθεί στο ακέραιο! Το σίγουρο πάντως είναι ότι η νέα Δημοτική Αρχή έχει δύσκολο έργο στον τομέα της καθαριότητας και της νοικοκυροσύνης της πόλης και θα πρέπει να δουλέψει εντατικά για ν’ αλλάξει η εικόνα!

Ε. 

Διαθέτει όλα τα εχέγγυα!

 Ζήλο, εμπειρία, αλλά και «κληρονομιά», έχει η νέα δήμαρχος Μετσόβου Μαρία-Χριστίνα Αβέρωφ. Έχει ασχοληθεί, από άλλες θέσεις, και  τα προηγούμενα χρόνια με την αυτοδιοίκηση, άρα ξέρει τα τρωτά της σημεία και που πρέπει να στοχεύσει. Αναμειγνύεται με τον τουρισμό, άρα κατέχει, και μάλιστα καλά, τον υπ' αριθμόν ένα για το Μέτσοβο τομέα, τον τουριστικό. Και φέρει... στο αίμα της την πολιτική και αυτοδιοικητική κληρονομιά του Γιάννη Αβέρωφ, πρώην δημάρχου Μετσόβου, βουλευτή και ευρωβουλευτή. Διαθέτει όλα εκείνα τα εχέγγυα όχι μόνο για μια επιτυχημένη δημαρχία, αλλά για να βοηθήσει να πάει το Μέτσοβο ακόμη ψηλότερα. Και πολλοί πιστεύουν ότι θα τα καταφέρει...

Η. 

Η μάσκα στο προσκήνιο!

 Σε έξαρση βρίσκονται τις τελευταίες μέρες ιώσεις και κορωνοϊός, με τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και τους υπερήλικες να είναι περισσότερο εκτεθειμένοι στον κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά. Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και αρκετοί είναι οι πολίτες που μετά από μια πολύμηνη περίοδο ανεμελιάς, παίρνουν ξανά τα μέτρα τους για να προφυλαχθούν από τη μετάδοση διάφορων ιώσεων. Όπως εύκολα μπορεί να παρατηρήσει κανείς και στα Γιάννενα αρκετοί είναι οι πολίτες διάφορων ηλικιών που φορούν μάσκα όχι μόνο σε κλειστούς χώρους που επικρατεί συνωστισμός, αλλά ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους. Με δεδομένο ότι αυτές τις μέρες θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις, οι πολίτες που θα παραστούν σε αυτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να κάνουν ένα τεστ πριν συναντήσουν τουλάχιστον άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες!

Γ.

Παράδειγμα για τους κυβερνώντες!

 Τόσο η Αθηνά Παπαχρήστου στο Μεσολόγγι, όσο και οι Αραμπατζήδες στην Ορεστιάδα, έγιναν η αφορμή με τις δωρεές τους στα νοσοκομεία η μεν πρώτη με το ασθενοφόρο που δώρισε και οι δεύτεροι με τις 100.000 ευρώ από το υστέρημά τους ν’ ανοίξει το πουγκί του και ο Πρωθυπουργός και να δώσει γενναίες αυξήσεις στους Διοικητές και υποδιοικητές των νοσοκομείων! Και ο κόσμος αναρωτήθηκε: Πώς βρέθηκαν ξαφνικά τόσα χρήματα, ώστε να διπλασιασθούν οι αμοιβές διοικητών και υποδιοικητών και τόσο καιρό δεν βρίσκονταν χρήματα έστω και για το 10% ή 20%... άιντες 25%; Γιατί τους αρέσει να αγανακτεί ο κόσμος, να κατέρχεται σε απεργίες με όλες τις συνέπειες; Τι να φταίει γι’ αυτή την αλλοπρόσαλλη τακτική και όλοι μας είχαμε πιστέψει στο επιτελικό Κράτος ότι θα βελτιώσει την κατάσταση, αλλά την έκανε χειρότερη; Τις πταίει;

Ι.Κιτς