Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Στα Γιάννενα…

Στα Γιάννενα θα βρεθεί σήμερα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με αφορμή την αυλαία των εργασιών του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης με την συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης στο ξενοδοχείο «Du Lac». Ο Λευτέρης Αυγενάκης θα δώσει εκεί το «παρών», ενώ θα συναντηθεί και με τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη. Πέραν του Υπουργού, στα Γιάννενα θα είναι και ο Υφυπουργός Αγρ. Ανάπτυξης Σταύρος Κελέτσης ο οποίος μάλιστα επρόκειτο να μιλήσει χτες σε ημερίδα του Τμήματος Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Καλό θα ήταν η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να κάνει περισσότερες επισκέψεις σε μια περιοχή όπως η δική μας που έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα ο πρωτογενής τομέας!

Ν.Γ.

Τελευταίο δέντρο…

 Το τελευταίο τους Χριστουγεννιάτικο δέντρο στόλισαν οι εργαζόμενοι του ΟΚΠΑΠΑ υπό το σημερινό καθεστώς, καθώς, ως γνωστόν, ο Οργανισμός Κοινωνική Πρόνοιας του Δήμου καταργείται ως αυτόνομος φορέας και ενσωματώνεται στον Δήμο μαζί με το προσωπικό του. Το αν αυτό θα βγει σε καλό, θα φανεί στην πράξη. Πάντως, ο ΟΚΠΑΠΑ από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του πρόσφερε πολλές και καλές υπηρεσίες στη Γιαννιώτικη κοινωνία, οι οποίες πρέπει να συνεχιστούν. (Στη φωτό υπάλληλοι του ΟΚΠΑΠΑ μαζί με τον απερχόμενο Πρόεδρό του Δημήτρη Πάνου δίπλα στο στολισμένο δέντρο)…

Κ.Α.

Πολύτιμο μάθημα!

Το φιλανθρωπικό έργο του Make a wish στηρίζει στις φετινές γιορτές των Χριστουγέννων η Θύελλα Κατσικάς. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στα γραφεία της ομάδας στολίστηκε από τα παιδιά των ακαδημιών, τα οποίο είναι γεμάτο από ευχές των μικρών ποδοσφαιριστών. Οι γονείς της ακαδημίας και οι φίλαθλοι της ομάδας αποφάσισαν να συνδράμουν στο φιλανθρωπικό έργο του συγκεκριμένου οργανισμού και παράλληλα να δώσουν ένα πολύτιμο μάθημα αλληλεγγύης και προσφοράς σε παιδιά που το έχουν ανάγκη. Οπωσδήποτε αξιέπαινη και ξεχωριστή η πρωτοβουλία από τη Θύελλα!

Ν.Γ. 

«Μωβ» χάλι…

 Πανηγυρικό τόνο θέλησαν να δώσουν στον απολογισμό του ενάμιση χρόνου τοποθέτησης των μωβ κάδων ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων, οι ιθύνοντες του Δήμου Ιωαννιτών. 278.000 κιλά ρούχα και υποδήματα ανακυκλώθηκαν σύμφωνα με τον Βαγγέλη Πήχα που σημείωσε ότι το πρόγραμμα σημειώνει μεγάλη επιτυχία. Αυτό είναι κάτι που δεν το βλέπουμε πάντως στα περισσότερα τουλάχιστον σημεία που έχουν στηθεί οι μωβ κάδοι, καθώς όχι μόνο οι πολίτες δεν ανακυκλώνουν τόσο τακτικά αλλά οι κάδοι έχουν γεμίσει αφίσες και μουτζούρες από εκείνους που δεν σέβονται τίποτα. Καλά τα πανηγύρια, αλλά να κοιτάμε και τη γενική εικόνα!

N.Γ. 

Κόβουν, αλλά…

 Πεύκα κόβει και πάλι τις τελευταίες ημέρες το Δασαρχείο στο δάσος της Περιβλέπτου αλλά και στο περιαστικό δασύλλιο Ιωαννίνων στον λόφο του Φρόντζου. Καλά κάνουν, γιατί πρόκειται για γηρασμένα δέντρα, τα οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να πέσουν και να προκαλέσουν ζημιές ή να απειλήσουν πολίτες. Όμως, τόσο καιρό δεν βλέπουμε οι δασικές υπηρεσίες να προχωρούν και σε αναδάσωση, φυτεύοντας νέα δέντρα στη θέση εκείνων που κόβουν. Αν συνεχίσουν έτσι, σε λίγο θα μείνουμε… χωρίς δασύλλιο!

 Θέλει και φύτεμα!

 Φίλος αναγνώστης ανέφερε στη στήλη ότι κονδύλια για αναδάσωση έχουν οι δασικές υπηρεσίες, άρα το μόνο που χρειάζεται είναι ένα σχέδιο αναζωογόνησης του δασυλλίου και η υλοποίησή του με τη φύτευση νέων δέντρων στις ζώνες όπου κόβονται τα παλιά. Εννοείται ότι αυτά θα πρέπει να είναι πλατύφυλλα και όχι πάλι πεύκα που είναι πολύ εύφλεκτα, με τον εν λόγω φίλο να προτείνει, ως παράδειγμα, την αγριοκαστανιά ως κατάλληλη για την περιοχή μας. Εμείς το μεταφέρουμε και το Δασαρχείο ας πράξει όπως νομίζει. Πάντως, η εποχή που διανύουμε ενδείκνυται για φύτευση δέντρων…

Κ.

Θύμα χάκερ!

 Θύμα χάκερ έπεσε ένα προφίλ που διατηρεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Αλέξανδρος Καχριμάνης. Ο ίδιος ενημέρωσε τους διαδικτυακούς του φίλους ότι ο προσωπικός του λογαριασμός έχει παραβιαστεί και μέσω αυτού άγνωστοι προσπαθούν να πείσουν ανυποψίαστους πολίτες να στείλουν χρήματα στον –δήθεν σε ανάγκη– Περιφερειάρχη. Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι θα γίνουν όλες οι ενέργειες για να ανακτήσει τη διαχείριση του λογιαριασμού. Ο κ. Καχριμάνης είναι από τους πλέον ενεργούς χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα, αναρτώντας συνεχώς και σε καθημερινή βάση τα έργα και άλλα θέματα που αφορούν την Ήπειρο…

Γ. 

Λάθος τακτική…

 Η τακτική που ακολουθούν φορείς της Πρέβεζας, σχετικά με το ζήτημα του Τμήματος Λογιστικής δεν είναι ιδιαίτερα… έξυπνη. Το να τα βάζουν δηλαδή με τις εκάστοτε Πρυτανικές Αρχές, να εξαπολύουν μύδρους εναντίον τους, να τις κηρύσσουν ανεπιθύμητες κλπ. δεν θα βοηθήσει σε κάτι. Καλύτερα θα ήταν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και να δουν πώς μπορεί η Πρέβεζα να παραμείνει ενεργή ως πόλη στον ακαδημαϊκό χάρτη. Υπάρχουν προγράμματα που θα τρέξουν, ινστιτούτα, θερινά σχολεία. Πολλές ευκαιρίες θα δοθούν είτε φύγει από εκεί το Τμήμα είτε όχι. Το ίδιο ισχύει αντίστοιχα και για την Ηγουμενίτσα.

Κ.