Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Μία συνεννόηση…

 «Φωτιές» έχει ανάψει στο Καπέσοβο το θέμα αξιοποίησης της Πασχαλείου Σχολής. O Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού κατέθεσε πρόταση για τη μετατροπή της σε σύγχρονο μουσείο και ο Δήμος Ζαγορίου απάντησε ότι έχει ήδη υποβάλλει για χρηματοδότηση δική του πρόταση για την Πασχάλειο! Ο Σύλλογος διαβάζουμε ότι θα κάνει έκτακτη γενική συνέλευση παραμονές Χριστουγέννων για να αποφασίσουν τα μέλη του τι επιθυμούν να γίνει με το κτίριο. Μήπως οι δύο πλευρές θα πρέπει να έρθουν σε συνεννόηση και να βρουν τη χρυσή τομή; Οι αντιπαραθέσεις δεν οδηγούν κάπου…

Κ.Α.

Αφιέρωμα στη φάτνη…

Τα βλέμματα ντόπιων και επισκεπτών μαγνητίζει η φάτνη που βρίσκεται στην Καστρίτσα σε φυσικό σπήλαιο και κλέβει τις εντυπώσεις, ειδικά όταν νυχτώνει που είναι φωτισμένη. Η φυσική φάτνη αποτελεί σημείο αναφοράς των έντυπων, διαδικτυακών και τηλεοπτικών μέσων πανελλαδικής εμβέλειας, που την χαρακτηρίζουν επάξια ως την πιο ρεαλιστική και όμορφη της χώρας. Ένα σχετικό αφιέρωμα έκανε ο τηλεοπτικός σταθμός Action 24 σε πρωινή του εκπομπή, μιλώντας με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστρίτσας Σωτήρη Ζαρογιάννη, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει και για τα υπόλοιπα τοπόσημα της Καστρίτσας που αξίζει κάποιος να επισκεφτεί. Αν μη τι άλλο, σημαντική η προβολή του χωριού και της περιοχής γενικότερα!

Ν.Γ.

Κι ένα πουρνάρι!

 Πάντα έχει ωραίες ιδέες και αναλαμβάνει πρωτότυπες πρωτοβουλίες η Αδελφότητα Σκλιβανιτών Ιωαννίνων. Ανάμεσα σ’ αυτές ξεχωρίζει η απόφαση να στολίζουν κάθε χρόνο στην κεντρική πλατεία του χωριού ένα επιβλητικό πουρνάρι (φωτό)! Σου λέει, έλατα φωταγωγούν όλοι οι υπόλοιποι, εμείς θα κάνουμε τη διαφορά επιλέγοντας ένα χαρακτηριστικό δέντρο του τόπου μας. Και όντως την έκαναν τη διαφορά! Η επίσημη φωταγώγηση του πουρναριού θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο το απόγευμα (8 μ.μ.), για όσους ενδιαφέρονται να το θαυμάσουν από κοντά. Η εκδήλωση θα έχει και κεράσματα. Και του χρόνου να ευχηθούμε εμείς!

Κ.Α.

 

Σημείο αναφοράς…

= Δεν είναι μόνο ότι κατάφερε η Διοίκηση του Ιδρύματος Μελετών Ιονίου και Αδριατικού Χώρου, με επικεφαλής τον αεικίνητο καθηγητή Φιλοσοφίας Κων/νο Πέτσιο, να τρέξουν τις διαδικασίες ανακαίνισης της οικίας Κ. Φρόντζου -με χρηματοδότηση να θυμίσουμε από τη Βουλή, μέσω Κώστα Τασούλα. Έχουν βάλει στόχο και είναι ήδη σε πολύ καλό δρόμο, να ανοίξουν τις πόρτες του κτιρίου στο ευρύ κοινό, μετατρέποντάς το σε λειτουργικό χώρο πολιτισμού, πνεύματος και επιστήμης. Προς αυτή την κατεύθυνση βοηθάει πολύ η προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε ο κ. Πέτσιος με τον Δήμαρχο. Εξάλλου, χρειάζεται προσωπικό για να είναι ανοιχτή η οικία και αυτό είναι κάτι που μπορεί να παρέχει ο Δήμος. Κάτι μας λέει ότι το εντυπωσιακό αρχοντικό θα μεταβληθεί σε σημείο αναφοράς για τα Γιάννενα τα επόμενα χρόνια. Μακάρι…

Κ.Α.

Υπουργική  επίσκεψη!

 Λογικά δεν θα περίμεναν επίσκεψη από τον Υπουργό Υγείας οι καρδιολόγοι απ’ όλη τη χώρα οι οποίοι βρέθηκαν για ένα διήμερο στο Μέτσοβο, προκειμένου να συμμετάσχουν σε πιλοτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης. Κι όμως, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο πλαίσιο του ερχομού του στα Γιάννενα, πρόλαβε να πάει μία βόλτα από εκεί, να χαιρετίσει τις εργασίες του συνεδρίου και να τα πει με τους κορυφαίους επιστήμονες του κλάδου και φυσικά με τον εμπνευστή της καινοτόμου αυτής δράσης, τον καθηγητή Καρδιολογίας Λάμπρο Μιχάλη, ο οποίος, όπως γράψαμε ήδη, είναι και Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Ειδικών Καρδιολόγων. (Η φωτό από σχετική δημοσίευση της ιστοσελίδας «Epiruspost.gr»).

Β. 

Πληρώνουν τη… νύφη!

 Δύο όψεις έχει το νόμισμα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, με βασικότερο τη διεξαγωγή αγώνων στη Super League 1 κεκλεισμένων των θυρών μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου. Σκληρό μέτρο αλλά δεν αρκεί, μιας και τα φαινόμενα βίας λαμβάνουν χώρα και εκτός γηπέδων, με την αστυνομία να δίνει καθημερινά μάχη για την εξάλειψή της. Όσον αφορά το μέτρο με τους κεκλεισμένων των θυρών αγώνες, αυτοί που επιβαρύνονται είναι οι αγνοί φίλαθλοι των ομάδων που πλήρωσαν κάρτα διαρκείας σε δύσκολες οικονομικά συνθήκες αλλά και οι ομάδες που θα χάσουν αρκετά έσοδα από τα εισιτήρια. Δυστυχώς πλήρωσαν όλοι τη… νύφη!

Γ.

Πρόβλημα η μετάβαση…

 Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το τεχνικό πρόγραμμα που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων. Πάντως, είναι περίεργο άλλη δημοτική αρχή να καταθέτει το εν λόγω πρόγραμμα και άλλη να κληθεί να το εφαρμόσει από την Πρωτοχρονιά και μετά, μιας και η δημοτική αρχή Μπέγκα θα θελήσει να εφαρμόσει τις δικές της ιδέες και στρατηγικές. Μήπως τελικά θα πρέπει κάποια στιγμή το Υπουργείο Εσωτερικών να κοιτάξει την επίσπευση στην αλλαγή φρουράς σε δημοτικές και περιφερειακές αρχές στη χώρα; Γιατί να χρειάζεται μια δημοτική αρχή να περιμένει τρεις περίπου μήνες μετά τις εκλογές να αναλάβει τη διοίκηση;

Γ.

Κάποιος την πίεση!

Μέχρι πρότινος ο Στέφανος Κασσελάκης είχε στο μυαλό του επιστροφή στο 17% και πάλευε αυτός, ο Τάιλερ και το σκυλάκι του για την επίτευξη του στόχου. Από προχθές έφτιαξε νέο παραμύθι. Στόχος του είναι στις ευρωεκλογές να κερδίσει τον Μητσοτάκη και να τον στείλει στα τάρταρα! Ας του πάρει ένας γιατρός την πίεση ρε παιδιά!

Τ.