Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

«Ουρά» στα ραντεβού!

 Τελικά δεν είναι πολλοί οι «ψεκασμένοι», οι οποίοι λένε «όχι» στις νέες ταυτότητες επειδή φοβούνται μη τους τσιπάρουν και τους… παρακολουθούν! Πολύς κόσμος έσπευσε από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε η σχετική πλατφόρμα στο gov.gr να κλείσει ραντεβού. Κάπως έτσι έκανε και φίλος της στήλης. Ξέρετε πότε του έκλεισαν ραντεβού στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα. Σε δύο μήνες (!), πράγμα που σημαίνει ότι έχει ήδη δημιουργηθεί μεγάλη λίστα αναμονής. Όσοι λοιπόν το σκέφτονται, ας κλείσουν από τώρα ραντεβού για να πάρουν τη νέα ταυτότητά τους εκεί κάπου κοντά στα Χριστούγεννα!

Κ.Α.

Στον στενό κύκλο!

Ένας από τους πιο θερμούς υποστηρικτές του νεοεκλεγέντος Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. υπήρξε από την πρώτη στιγμή ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και νυν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Οικονόμου. Μάλιστα, είχε ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητάς του πριν από τον πρώτο γύρο, ενώ μετά τις πρώτες εκλογές τον υποστήριξε δημόσια και ο πρ. βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης. Μπορεί ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Στέφος , ο οποίος δεν είχε δει με καλό μάτι την υποψηφιότητα Κασσελάκη, να του ευχήθηκε καλή δύναμη, όπως του ευχήθηκε και η βουλευτής Μερόπη Τζούφη, ωστόσο ο Θανάσης Οικονόμου έχει το «προνόμιο» να βρίσκεται στο στενό κύκλο του νέου προέδρου όπως και άλλα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως, το ποιος θα αξιοποιηθεί και πού από τον Στ. Κασσελάκη θα φανεί προσεχώς!

Ν.Γ.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο…

 Απίστευτη κίνηση είχαν χθες από το πρωί και για αρκετές ώρες κεντρικοί δρόμοι της πόλης, με κυκλοφοριακό κομφούζιο να παρατηρείται κυρίως από τη διασταύρωση της 28ης Οκτωβρίου με τη Φ. Τζαβέλλα έως την έξοδο της Πουτέτση στη Χαρ. Τρικούπη. Να σημειωθεί πως λόγω εκτέλεσης απαραίτητων  εργασιών (καθαρισμός φρεατίου) από τη ΔΕΥΑΙ έξω από το Εθνικό Στάδιο, οι οδηγοί των οχημάτων έπρεπε να στρίψουν στη Πουτέτση αλλά τους περίμενε και εκεί μια έκπληξη μετά τις 9 το πρωί, μιας και μηχάνημα απομάκρυνε διάφορα πεταμένα αντικείμενα που ήταν δίπλα στους κάδους έξω από το παρκάκι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι οδηγοί να ταλαιπωρηθούν. Καλές και απαραίτητες οι εργασίες από την υπηρεσία καθαριότητας και από τη ΔΕΥΑΙ, ωστόσο γιατί να γίνουν ταυτόχρονα στην ίδια περιοχή και να μπλοκάρει η κυκλοφορία; Χαρά στην υπομονή χθες των οδηγών!

Ν.Γ.

Χάνουν μαθήματα…

 Aναβολές μαθημάτων λόγω απουσίας καθηγητών καταγγέλλει ο Φοιτητικός Σύλλογος του Χημικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Όπως αναφέρουν, το Γεωπονικό δεν έστειλε καθηγητή για το μάθημα της Αμπελουργίας, η διδάσκουσα του Εργαστηρίου Οινολογίας δεν αδειοδοτήθηκε και κάπως έτσι δεν γίνονται μαθήματα του τέταρτου έτους προαπαιτούμενα για την οινολογική επάρκεια. Λογικά ο φοιτητικός Σύλλογος δεν τα… επινόησε όλα αυτά, οπότε το Χημικό έχει ένα θέμα με το διδακτικό του προσωπικό που δεν περισσεύει. Δεν ξέρουμε γιατί προέκυψε αυτό, όμως κάτι πρέπει να γίνει. Οι φοιτητές δε φταίνε σε τίποτα…

Κ.Α.

Δεν ολοκληρώθηκε!

 Πού το θυμήθηκε η Τατιάνα Καλογιάννη το περίφημο «Open Mall», σχετικά με το οποίο εξέφρασε τον προβληματισμό της έτσι όπως υλοποιήθηκε για το αν ανταποκρίθηκε τελικά στις προσδοκίες των καταστηματαρχών και των κατοίκων του ιστορικού κέντρου. Μα, νομίζουμε ότι δεν ολοκληρώθηκε ποτέ το «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου». Πέρα από το οδόστρωμα της Ανεξαρτησίας και τον παλιό Ανθόκηπο απέναντι από το ΕΚΑΒ τι άλλο έγινε; Αναβαθμίστηκαν οι υπόλοιπες οδοί; Φυτεύτηκε πράσινο; Μπήκαν βυθιζόμενοι κάδοι; Τοποθετήθηκε εξοπλισμός πρόσβασης στο διαδίκτυο; Εξωραΐστηκαν οι προσόψεις παλιών καταστημάτων; Τι να πουν λοιπόν και τι να μολογήσουν οι έμποροι του ιστορικού κέντρου…

Κ.Α.

Θέλουν να μας «σώσουν»!

Παρακολουθούμε τα δελτία τύπου σχετικά με την προεκλογική κίνηση, εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών,  υποψηφίων στην Ήπειρο και μένουμε έκπληκτοι. Θέλουν να μας «σώσουν»! Και οι παλαιοί, που δεν μας «έσωσαν» μέχρι τώρα, και οι καινούργιοι, που υπόσχονται ότι θα μας «σώσουν» από τούδε και στο εξής. Και αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν ο τόπος αυτός να έχει τόσους «σωτήρες» και να βρίσκεται στην κατάσταση, που βρίσκεται. Εκλογές είναι, θα περάσουν... Μόνο τα προβλήματα θα μείνουν!

Η. 

Στο φουλ οι μηχανές!

Στο φουλ είναι αυτή την περίοδο οι προεκλογικές εξορμήσεις στην Ήπειρο. Λίγες ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, γίνεται προσπάθεια να πεισθούν οι ψηφοφόροι... Οι υποψήφιοι τα δίνουν όλα για όλα... Ακόμη και μικρά και εγκαταλελειμμένα χωριά δέχονται επισκέψεις υποψηφίων, κάτι, που σπανίζει στη διάρκεια της μη προεκλογικής περιόδου...

Η.

Ασαφής η εικόνα...

 Παρότι βρισκόμαστε μικρό χρονικό διάστημα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου και στους τρεις δήμους της Θεσπρωτίας, σύμφωνα με τα όσα λένε πολλοί πολίτες, είναι ασαφής η εικόνα για το πώς θα εξελιχθούν στην κάλπη τα πράγματα... Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, ανεξάρτητα από το τι διαδίδουν τα επιτελεία των παρατάξεων, ποιες θα είναι οι νέες Δημοτικές Αρχές. Άλλες φορές υπήρχε ένα κλίμα. Τώρα, είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τι θα συμβεί...

H.

 Σμίξανε τ’ αηδόνια!

 Την ώρα που στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν κοπάσει τα «συντροφικά μαχαιρώματα» μετά τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, ο άλλοτε κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Καμμένος, έσπευσε να φωτογραφηθεί με τον Ευάγγελο Αποστολάκη, έναν εκ των στενότερων συνεργατών του Στέφανου Κασσελάκη.

Σε σχόλιο του in.gr, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «…Ουδείς μπορεί να προβλέψει αν ο κ. Καμμένος αναπολεί την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα που άλλαξε ο αρχηγός στο κόμμα. Ωστόσο στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον Ant1 τον Ιούλιο, είχε βάλει φρένο στο ενδεχόμενο να επιστρέψει ο ίδιος στην πολιτική….

»…Για να φτάσουμε στο σήμερα, ο κ. Καμμένος επέλεξε να ανεβάσει μία σέλφι που έβγαλε με τον στενό συνεργάτη του Στέφανου Κασσελάκη Ευάγγελο Αποστολάκη, χωρίς να όμως να γράψει κάποιο σχόλιο. Το αν θέλει να στείλει κάποιο μήνυμα, μετά και τη νέα σελίδα που γύρισε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον εκλογή Κασσελάκη μένει να φανεί».

Από τον «Π.Λ.» έτερο σχόλιο ουδέν!