Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Σε μία ακόμα μάχη!

Ο Γιάννης Στέφος θα αναλάβει τελικά τη μάχη από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Ηπείρου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου. Μετά τα σχετικά δημοσιεύματα, το επιβεβαίωσε και ο ίδιος ρητά χθες μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και τον Γιώργο Γκόντζο. Όπως είπε, αποδέχθηκε αβίαστα την πρόταση να κατέβει υποψήφιος περιφερειάρχης, τονίζοντας πως τον τιμά το κόμμα του, ενώ ανέφερε ότι θα συζητήσει -χωρίς να απαιτήσει- με τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απ’ όλη την Ήπειρο τους τρόπους στήριξής του. Αληθινός στρατιώτης ο κ. Στέφος, ο οποίος ως πρώην βουλευτής και ως αρκετές φορές υποψήφιος έχει μεγάλη εμπειρία από εκλογές. Εδώ όμως είναι δύσκολα τα πράγματα, καθώς καλείται να αναμετρηθεί με τον «οδοστρωτήρα» Αλέκο, που, εδώ που τα λέμε, λίγοι θα το τολμούσαν!

Κ.Α.

Κατεβαίνει Θεσπρωτία…

 Στη μάχη των περιφερειακών εκλογών του ερχόμενου Οκτωβρίου θα μπει ο άλλοτε αντιπεριφερειάρχης και νυν Πρόεδρος της 5ης Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου Νίκος Παπαγρηγορίου στο πλευρό του Αλ. Καχριμάνη. Η υποψηφιότητά του δεν αποτελεί έκπληξη, ωστόσο ο ίδιος θα κατέβει αυτή τη φορά σε διαφορετική εκλογική περιφέρεια. Από την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων «μετακομίζει» σε αυτή της Θεσπρωτίας. Την υποψηφιότητα του κ. Παπαγρηγορίου έκανε γνωστή με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Περιφερειάρχης. Άλλωστε, είναι της μόδας πια η ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Ν.Γ.

Επιτελούν έργο… 

Mε επιτυχία και από άποψη συμμετοχής κόσμου έγινε στα Γιάννινα και το Μέτσοβο το Πανελλήνιο Αντάμωμα των Βλάχων. Ήταν το 37ο Αντάμωμα, όπου υπήρξε, όπως συνέβη και με τα προηγούμενα, μια συμβολική αναβίωση της παλιάς βλάχικης ζωής και ανάδειξης της ενότητας των Βλάχων, κάτι, που επισφράγισε η παρουσία Βλαχόφωνων από τα Βαλκάνια. Οργανωτής η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, που με Πρόεδρο τον Μιχάλη Μαγειρία επιτελεί ένα σημαντικό έργο, κυρίως ως προς την ανάδειξη της ελληνικότητας των Βλάχων και την επιστημονική τεκμηρίωση της προέλευσης και της χρήσης της βλάχικης γλώσσας. Διάφορα δρώμενα έλαβαν χώρα στο Aντάμωμα και οι βλάχικοι χοροί έδωσαν και πήραν...

Η.Μ.

Το πλεονέκτημα…

Η Αριστερά είχε στο παρελθόν εκτός από το ηθικό πλεονέκτημα και το πλεονέκτημα της καλλιέργειας και της μόρφωσης. Αυτό το έχασε με την έλευση του Τσίπρα… Τσίπρας και διάβασμα λένε ότι είναι ασυμβίβαστες έννοιες. Και αυτό δημιούργησε πρόβλημα στο χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς. Εκείνοι που ξέρουν λένε ότι έχει πει και έχει γράψει ασυναρτησίες οι οποίες είναι γεμάτες από οικονομικές, πολιτικές και ιστορικές ανακρίβειες. Μέχρι και Λέσβος και Μυτιλήνη νόμιζε ότι είναι δύο νησιά…

ΜΑΤ

Φτώχυνε τόσο;

 Ακούσαμε ότι υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι οι Παππάς και Πολάκης! Τόσο φτώχυνε αυτή η παράταξη από στελέχη που θα καταλήξουν σε αυτές τις επιλογές; Ο ένας έχει στην πλάτη του μία καταδίκη ειδικού δικαστηρίου με ψήφους 13/0 και ο άλλος είναι γνωστός για την πορεία του στην πολιτική… Για να δούμε!

Θ.

Άμεσα το ασθενοφόρο…

Άμεσα αντέδρασε το ΕΚΑΒ δίνοντας διευκρινίσεις σχετικά με το τραγικό περιστατικό στην Πρέβεζα κατά το οποίο 55χρονος ξεψύχησε μεταφερόμενος σε καρότσα αγροτικού στο Κέντρο Υγείας Καναλακίου. Όπως ξεκαθάρισε, το ασθενοφόρο από το Καναλάκι, στελεχωμένο με γιατρό και διασώστη, έφτασε μέσα σε πέντε λεπτά από την κλήση για το επείγον περιστατικό και συνάντησε το αγροτικό με τον ασθενή, στον οποίο έγινε άμεσα ΚΑΡΠΑ με απινιδωτή. Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας πάνω στο αγροτικό με το ασθενοφόρο να συνοδεύει και το προσωπικό του ΕΚΑΒ να δίνει διαρκώς μάχη για την επαναφορά του. Η προσπάθεια συνεχίστηκε στο Κέντρο Υγείας αλλά χωρίς αποτέλεσμα. «Τέτοιου είδους δημοσιεύματα βάλλουν ευθέως τον επαγγελματισμό και την αυταπάρνηση όλου του υγειονομικού προσωπικού, που με υπεράνθρωπες προσπάθειες προασπίζονται 24 ώρες το 24ωρο το κοινωνικό αγαθό της δημόσιας υγείας», τονίζει το ΕΚΑΒ.

Κ.Α.

Πήρε πάλι προβάδισμα!

Οι πολίτες τους άκουσαν όλους, αλλά έδωσαν πάλι το προβάδισμα στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Έκανε προσπάθεια η αντιπολίτευση για να τον μειώσει, ακόμη και να τον συκοφαντήσει, αλλά οι πολίτες έκαναν άλλου είδους αξιολόγηση και τον εμπιστεύθηκαν ξανά. Στο τέλος της θητείας θα κριθεί η κυβέρνηση εκ του αποτελέσματος. Αυτή θα σηκώσει το βάρος των εκσυγχρονιστικών πρακτικών και υπό την ηγεσία ενός δυναμικού πρωθυπουργού που δεν φοβάται τη δουλειά και δεν επαναπαύεται στις δόξες του θα μας οδηγήσει σε μία δημιουργική και εκσυγχρονιστική θητεία. Οι στόχοι του για την περίοδο 2023-2027 είναι συγκεκριμένοι. Δεν βαδίζει στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα… Έχει σχέδιο. Αν έχουμε μία πιθανότητα να γίνουν όλα καλύτερα, αυτό θα γίνει τώρα! 

Καιρός ήταν…

Μπαίνει επιτέλους θέμα συνταγματικής αναθεώρησης. Δεν ξέρω ποια συμφέροντα στην Ελλάδα εμποδίζουν την ίδρυση και ιδιωτικών ΑΕΙ στη χώρα μας. Δεν θέλω να πιστέψω ότι οι αντιδράσεις προέρχονται από ένα βαθύ ακαδημαϊκό και καθηγητικό κατεστημένο που βρίσκεται στα δημόσια ΑΕΙ! Πάντως και εδώ κάποια συμφέροντα κρύβονται. Γιατί, δεν μπορεί να έχουμε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, ιδιωτικά νηπιαγωγεία και δημοτικά, ιδιωτικά γυμνάσια και λύκεια, αλλά να υπάρχει τόση αντίδραση για ιδιωτικά ΑΕΙ. Τα δημόσια ΑΕΙ θα λειτουργούν απρόσκοπτα. Αν προστεθούν και τα ιδιωτικά σε τι θα βλάψουν την κοινωνία; Τόσοι φοιτητές ταλαιπωρούνται σπουδάζοντας και ξοδεύοντας σε άλλες χώρες. Γιατί να μη μπορούν να σπουδάσουν στη χώρα τους;

Κάποιοι χαίρονται;

Το ακούσαμε και αυτό… Όταν ξεκινάει μία φωτιά κάποιοι χαίρονται! Να υποθέσουμε ότι είναι οι ίδιοι που τις βάζουν με σκοπό να δυσκολέψουν τις κρατικές υπηρεσίες πυρόσβεσης αλλά να φέρουν και σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση; Και όσο αυτή αγωνίζεται για το καλύτερο στον τόπο τόσο οι φωτιές θα πληθαίνουν; Λέτε κάποιοι να έπεσαν τόσο χαμηλά και να αποφάσισαν να κάνουν πολιτική με τις στάχτες; Μια τέτοια διαπίστωση είναι τρομακτική. Πιο τρομακτική και από τα αποτελέσματα μιας πυρκαγιάς. Αλλά δυστυχώς είναι τέτοια τα πολιτικά πάθη που δεν ξέρω πια τι να σκεφθώ και πώς να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα. Αν δεν καταφέρουμε να λειτουργήσουμε συλλογικά και υπεύθυνα, άσπρη μέρα δεν θα δούμε… Όλα θα πηγαίνουν προς το χειρότερο.

Άλλοι σχεδιάζουν το κακό…

 …και άλλοι αγωνίζονται για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και παιδείας! Το πλήρως ψηφιοποιημένο κράτος είναι στις επιλογές τους. Επίσης, η επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης αλλά και η αναβάθμιση του γεωστρατηγικού ρόλου της χώρας στην ευρύτερη περιοχή είναι μερικά από τα σχέδιά τους. Όλα αυτά μαζί και άλλα ακόμη είναι οι ευθύνες που έβγαλε από τη ναφθαλίνη αυτή η κυβέρνηση και προσπαθεί να τις διαχειριστεί κατά τον καλύτερο τρόπο. Το ταλέντο ενός πολιτικού μπορεί να τον εκτινάξει πολύ ψηλά, αλλά για να μείνει εκεί και να μη πέσει απότομα χρειάζονται και άλλες ιδιότητες… Πρωτίστως χρειάζεται να έχει υπευθυνότητα, προγραμματισμό και μια στοιχειώδη έστω παιδεία. Και ο πρωθυπουργός που οι Έλληνες τον εμπιστεύθηκαν έχει απ’ όλα… Για να δούμε!

Θεανώ Βλάχου