Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Έμπρακτη στήριξη…

 Για μία ακόμη χρονιά λειτουργεί το «καλάθι του πτωχού» από την Ενοριακή Μέριμνα της Κοιμήσεως Θεοτόκου Περιβλέπτου και τα μέλη του Εικαστικού Εργαστηρίου Περιβλέπτου, οι οποίοι καλούν τον κόσμο να αγοράσει το χριστουγεννιάτικο δώρο του από το εκθεσιακό περίπτερο της Ενορίας. Αγοράζοντας κανείς  ένα καλάθι, ένα ρόδι, ένα διακοσμητικό χριστουγεννιάτικο δεντράκι από το περίπτερο που είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 4 έως τις 7 το απόγευμα βοηθάει να γίνει πράξη η προσφορά των απαραίτητων αγαθών σε συνολικά 941 συνανθρώπους μας. Για μία ακόμη φορά η Ενορία Περιβλέπτου βρίσκεται κοντά στους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη και το έργο που επιτελούν είναι εδώ και χρόνια πολύτιμο!

Ν.Γ.

Δεν ξεχνά τους φίλους του!

Ούτε ώρα δεν αφήνει αναξιοποίητη ο Πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, κάθε φορά που έρχεται στα Γιάννενα με αφορμή κάποια επίσημη παρουσία του. 

Έτσι και αυτό το Σαββατοκύριακο αφού εγκαινίασε την έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής για την Μικρά Ασία στην Πινακοθήκη του Δήμου, δέχτηκε στο γραφείο του πλήθος φίλων και ψηφοφόρων του, επισκέφτηκε χωριά και ενημερώθηκε για τοπικά προβλήματα. Το δε μεσημέρι της Κυριακής παρακάθησε σε γεύμα στο σπίτι του γνωστού επιχειρηματία Δημήτρη Παππά. (Στη φωτό διακρίνονται από αριστερά: Ελεάννα Βιρβιδάκη, Νεκταρία Γκόντα, Κώστας Τασούλας, Δημήτρης και Στέλλα Παππά, Βασ. Κουτσολιόντος, Νίκος Γκόντας και Μαρία Κουτσολιόντου).

Ε.

Διάκριση… αγροτική!

 Ένας κτηνοτρόφος από τη Θεσσαλονίκη, ένας αγρότης από την Πέλλα και ένας Οινοποιητικός Συνεταιρισμός από τη Σάμο βραβεύτηκαν στο πλαίσιο του φετινού θεσμού «Αγρότης της Χρονιάς 2022», που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από την εφημερίδα «Agrenda». Μαζί τους τιμητική διάκριση απονεμήθηκε και στον Αλέκο Καχριμάνη, για το γεγονός ότι «σε όλη τη διαδρομή του Περιφερειάρχη Ηπείρου τα θέματα της πρωτογενούς παραγωγής ήταν στον πυρήνα της πολιτικής του δράσης», όπως τονίστηκε σε σχετικό βίντεο που πρόβαλαν οι διοργανωτές. Ευχαριστώντας για την τιμή, ο Αλ. Καχριμάνης διευκρίνισε πως ο ίδιος δεν είναι αγρότης, είναι όμως τα παιδιά του. Πάντως, έχουν δίκιο οι διοργανωτές της εκδήλωσης. Ο Περιφερειάρχης έχει όντως στο επίκεντρο της δράσης του τον πρωτογενή τομέα κι αυτό το ξέρουμε καλά οι Ηπειρώτες!

Κ.Α.

Θέλει διαγραμμίσεις…

 Καλές οι πινακίδες που τοποθετήθηκαν στην οδό Πυρσινέλλα δείχνοντας πως υπάρχει διάβαση πεζών (φωτό), όμως πρέπει να γίνουν και οι απαραίτητες διαγραμμίσεις για να γίνεται με ασφάλεια η διάσχιση του δρόμου από τους πεζούς, αλλά και τα οχήματα να ξέρουν πού πρέπει να σταματήσουν. Τα παραπάνω επισημαίνει στη στήλη φίλος αναγνώστης κι έχει δίκιο. Η αλήθεια είναι ότι οι διαγραμμίσεις σε σημεία όπως η Πυρσινέλλα έπρεπε να έχουν γίνει ήδη, αφού τα έργα σ’ αυτήν ολοκληρώθηκαν εδώ και κάποιες εβδομάδες. Ας το φροντίσουν λοιπόν το γρηγορότερο ο Δήμος και ο εργολάβος του έργου μη συμβεί κάνα ατύχημα…

Κ.Α.

 Γιατί τόση ταλαιπωρία;

 Με μεγάλη τη συμμετοχή των μελών της ΟΝΝΕΔ πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Ν.Ε. Ιωαννίνων αλλά και των Τοπικών Οργανώσεων. Οι κάλπες στήθηκαν στα γραφεία της ΔΕΕΠ Ιωαννίνων  όπου ψήφισαν συνολικά 517 μέλη! Μάλιστα, η μεγάλη προσέλευση οδήγησε τη ΝΕΦΕ να δώσει παράταση μίας και πλέον ώρας, ενώ η αναμονή στο διάδρομο έξω από τις κάλπες ξεπερνούσε κάποια στιγμή τη μιάμιση ώρα με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των μελών. Το ζήτημα είναι γιατί δεν υπήρξε ηλεκτρονική ψηφοφορία γιατί δεν βρέθηκε άλλος χώρος να στηθούν οι κάλπες. Θυμίζουμε πως πέρυσι οι εκλογές για τη ΔΕΕΠ και τις ΔΗΜΤΟ είχαν δώσει τη δυνατότητα στα μέλη να ψηφίσουν και ηλεκτρονικά. Στην ΟΝΝΕΔ γιατί δεν ακολούθησαν αυτό το παράδειγμα;

Ν

Το εμπόδισαν…

Τελικά η ψήφος των ομογενών θα ήταν ένα βήμα προς την αναβάθμιση των σχέσεων της ομογένειας με την πατρίδα! Αλλά, άλλες οι βουλές των απανταχού Ελλήνων και άλλες οι σκέψεις και οι αποφάσεις της εν Ελλάδι αντιπολίτευσης… Τόση μιζέρια κάτι κρύβει! Δεν είναι δυνατό να ένιωθαν τα αντιπολιτευόμενα κόμματα ότι θα είχαν κομματικό όφελος και να αντιδρούσαν αρνητικά. Κάτι φοβούνται και αντιστέκονται πεισματικά. Όλοι οι Έλληνες που βρέθηκαν σε μεγάλους οργανισμούς του εξωτερικού, ή διδάσκουν σε ξένα πανεπιστήμια ή προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες σε ερευνητικά κέντρα και διακρίνονται για τις γνώσεις και την προσφορά τους κάτι περισσότερο θα είχαν να προσφέρουν και στην πατρίδα τους αν τους δινόταν η ευκαιρία… Αλλά εδώ υπάρχει φοβικό σύνδρομο για κάθε καινοτομία!

Κατώτεροι των περιστάσεων!

 Τα ελληνικά κόμματα είναι δύσκολο να σταθούν πάνω από τη μικροκομματική τους μιζέρια και προσπαθούν να σταθούν εμπόδιο σε κάθε μεταρρύθμιση που σχεδιάζει και υλοποιεί αυτή η κυβέρνηση. Δεν ξέρω πώς αξιολόγησαν τα τόσα εμπόδια που αντιμετώπισε αρχίζοντας από τα προβλήματα στον Έβρο για να ρίξει μετά όλες της τις δυνάμεις της στην αντιμετώπιση της πανδημίας… Και κατά γενική ομολογία τα κατάφερε πολύ καλύτερα από άλλες ισχυρότερες χώρες δημιουργώντας και παρακαταθήκη για μελλοντικά προβλήματα τέτοιου μεγέθους. Και καθημερινά διαπιστώνουμε ότι υπάρχει σοβαρό σχέδιο σε όλους τους τομείς που ξετυλίγεται κατά περίπτωση και κάνει καλύτερη την καθημερινότητά μας. Πόσο διαφορετικά θα γίνουν τα πράγματα αν ολοκληρωθούν τα σημερινά προγράμματα;

 Θα τα καταφέρουν;

 Οι διεργασίες που γίνονται μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ ακούμε ότι έχουν στόχο να περάσουν από την ιδεολογική αλλά και την προγραμματική αναβάθμιση προτού διεκδικήσουν πάλι την εξουσία! Ξυπόλυτοι στ’ αγκάθια δεν τους παίρνει να βαδίσουν για μια φορά ακόμη. Και ευτυχώς που υπάρχει ο πυρήνας των 53 στον οποίο συμπράττουν σοβαρά στελέχη όπως ο Ανδρέας Ξανθός που εχθροί και φίλοι τον αποδέχονται ως σοβαρό και υπεύθυνο πολιτικό και στον οποίο προσχώρησε και ο Παπαδημούλης! Ακούσαμε ότι είναι πολύ δυσαρεστημένοι με τα καμώματα του Πολάκη και ξέρουν ότι χωρίς δομική αντιπολίτευση δεν θα τους πάρει σοβαρά ο λαός και γι’ αυτό απορρίπτουν την επιφανειακή αντιπολίτευση την οποία επέλεξε ο αρχηγός τους που τον οδηγεί απ’ το κακό στο χειρότερο… 

Περί αναβάθμισης…

Οι πρακτικές που εφάρμοσαν στο παρελθόν απέτυχαν και τώρα ήρθε η ώρα να προχωρήσουν στην ιδεολογική και προγραμματική αναβάθμιση προτού ρίξουν όλη τους την ενέργεια στην διεκδίκηση της εξουσίας. Βλέπεις, ο τόσο οργανωτικός σημερινός πρωθυπουργός άνοιξε νέους δρόμους στην πολιτική και όσο κι αν αυτό ενοχλεί τους «μουχλιασμένους» υπάρχουν ανάμεσά τους στελέχη που κρίνουν και συγκρίνουν και ξέρουν ότι δεν μπορούν να διεκδικήσουν την εξουσία αν δεν είναι έτοιμοι… Οι προχειρότητες, η υποσχεσεολογία, οι ανούσιες ιδεολογικές κορώνες πάλιωσαν και δεν είναι θελκτικές για το λαό. Τώρα, μόνο με συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο σχέδιο αλλά και με πολλή δουλειά θα επιλέξει ο λαός το κόμμα που θα του αναθέσει την τύχη του… Ας το έχουν όλοι υπόψη τους.

Θεανώ Βλάχου