ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

on . Posted in Διαδόσεις

Η ΕΥΘΥΝΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ κ. ΤΣΙΠΡΑ!
Προ ετών είχα την τύχη να επισκεφτώ την ξακουστή Πανεπιστημιούπολη του Καίμπριτζ. Περνώντας από τα διάφορα τμήματα μπαίναμε από τις εξώπορτες, όπου μόνο ένας φύλακας, κατάλληλα ενδεδυμένος, μας άφηνε μόνο να φωτογραφήσουμε τα περιποιημένα με γκαζόν και λουλούδια προαύλια και τίποτε παραπέρα. Δεν είχαν καμία δουλειά οι επισκέπτες να εισέλθουν στους Πανεπιστημιακούς χώρους, των οποίων η χρήση είναι γνωστή. Και εφόσον δεν ήταν μέλη κάποιας αποστολής. Δεν προτίθεμαι βέβαια να συγκρίνω το Καίμπριτζ με τα δικά μας Πανεπιστήμια, αλλά ο σκοπός όλων των Πανεπιστημίων σε όλα τα μέρη του κόσμου είναι ένας και γνωστός. Η εκπαίδευση των φοιτητών, είτε αυτά είναι ιδιωτικά είτε και δημόσια, πληρωμένα από τις φορολογίες των λαών και φυσικά, η επιστημονική έρευνα.
Αυτό που γίνεται στα Ελληνικά Πανεπιστήμια είναι πρωτοφανές. Το κάθε καρυδιάς καρύδι έχει το δικαίωμα να... «ασυλεύεται» μέσα στους χώρους των Πανεπιστημίων και να προβαίνουν σε παντός είδους σκύλευση όλων των χώρων, με αποκορύφωμα το κάψιμο του Μετσόβειου Πολυτεχνείου και μερικώτερα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Τα άλλα... ενδιάμεσα είναι επίσης γνωστά, όπως το... «χτίσιμο» πρυτάνεων και καθηγητών, οι καταστροφές βιβλιοθηκών και κειμηλίων. Η «αποκλειστική» χρήση χώρων του Πολυτεχνείου για παρασκευή «Μολότωφ» κ.λπ. Νόμοι υπάρχουν και υπήρχαν. Η τρομοκράτηση όμως των διοικούντων από τους παντός τύπου... «ασυλευομένους» και μη έχοντες καμία σχέση με τις σπουδές και τους φοιτητές δεν επιτρέπει (sic) την επέμβαση του Κράτους. Είναι αλήθεια ότι όλοι οι «προοδευτικοί» ήταν πάντα δίπλα σε αυτούς τους κατ’ επάγγελμα καταστροφείς των Ελληνικών Πανεπιστημίων, μηδέ και πολλών «πανεπιστημιακών» εξαιρουμένων. Αυτό όμως που γίνεται αυτές τις μέρες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης δεν έχει σχέση με κάθε τι προηγούμενο.
Μία διεθνής οργάνωση «αναρχικών» (;) από διάφορα μέρη του κόσμου, αποφάσισε να κατασκηνώσει στο προαύλιό του στήνοντας «κάμπινγκ»! Οι αρχές του Πανεπιστημίου ειδοποιούν απεγνωσμένα τις κρατικές υπηρεσίες, οι οποίες δεν επεμβαίνουν... αναμένοντες «έκνομες ενέργειες»! Οι διοργανωτές αυθαίρετοι καταληψίες του χώρου διαπιστώνουν ότι τους λείπουν και στεγασμένοι χώροι και χωρίς δισταγμό παραβιάζουν τις κλειδαιές, παρουσία των διαμαρτυρομένων φυλάκων και καταλαμβάνουν τους χώρους! Το Κράτος ειδοποιείται και σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο της «ΑΥΓΗΣ» υπουργοποιηθέντα πρόσφατα, ...εξακολουθεί να αναμένει έκνομες ενέργειες. Δεν έγινε και τίποτε είπε! Συμπολίτες: Κάποτε θα πρέπει και εμείς να υπενθυμίσουμε τα δικαιώματά μας ως φορολογούμενοι. Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπουμε στον κάθε Καραγκιόζη, υποδυόμενο τον... «προοδευτικό» να μας περιπαίζει κατ’ αυτόν τον τρόπο. Ο κ. Τσίπρας είναι υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει.

ΤΟ «ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ» ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ...
Με την ευκαιρία των επιδείξεων της δουλειάς των «μπαλέτων» του «Λυκείου Ελληνίδων» που έγιναν για μία ακόμα χρονιά στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλας» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, βρέθηκα θεατής, από τη μια μεριά της συστηματικής δουλειάς που γίνεται στο «Λύκειο Ελληνίδων» κι από την άλλη του απογοητευτικού θεάματος των καθισμάτων της αίθουσας αυτής.
Αξίζουν πολλοί έπαινοι τόσο στις κυρίες που διοικούν τον διαχρονικό αυτό θεσμό της πόλης μας, ξακουστό ανά το πανελλήνιο για τα Τμήματα Χορού του, όσο και στους γονείς πολίτες που τον στηρίζουν. Φυσικά και στα παιδιά που αφιερώνουν μέρος του πολύτιμου χρόνου τους και των δυνάμεών τους για τον σκοπό αυτό. Και τα ίδια βλέπουν πως αξίζει τον κόπο. Όσο για τα καθίσματα, έχω ξαναγράψει απευθυνόμενος στην καλαισθησία του Δημάρχου κ. Θ. Μπέγκα και των άλλων υπευθύνων του Πνευματικού Κέντρου. Δεν θα σταθώ εγώ στην ανάθεση της δουλειάς αυτής. Θεωρώ εκ προοιμίου ότι σ’ ένα τόσο σημαντικό και κεντρικό για την πόλη έργο δεν χωρούν ατασθαλίες. Προέχει η σωστή, καλή και επιμελημένη δουλειά. Κι αν τυχαίνει να συμμετέχει εκείνος που έκανε την προηγούμενη, θα πρέπει να του επισημανθούν τα... τραγικά αποτελέσματα της δουλειάς του προς αποφυγήν. Όσο για την αποφυγή της χρήσεως των αριθμημένων καθισμάτων, αναθυμήθηκα τα «ΔΩΔΩΝΑΙΑ» του αείμνηστου Κ. Φρόντζου, όπου εκείνος στο... «αρχαιολογικό ερείπιο» της Δωδώνης κατάφερνε, ο κάθε θεατής να έχει «αριθμημένη θέση»! Φρόντζος ήταν αυτός.
Γι - Πας