Comp 1

Άιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Παίζοντες εν ου παικτοίς!

Ο κ. Θόδωρας Σκυλακάκης προφανώς δεν χόρτασε τα παιχνίδια του όντας σε νηπιακή ή παιδική ηλικία και τώρα που απέκτησε εξουσιαστική δύναμη το βαλε να μας τρελάνει με τα καμώματά του, παίζοντας με την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και τονίζοντας ότι όταν έχει ήλιο το μεσημέρι η τιμή του θα είναι μηδενική. Αν όμως δεν έχει ήλιο, τότε θα είναι πανάκριβη, όπως πανάκριβη θα είναι αν δεν φυσά και δεν περιστρέφονται οι ανεμογεννήτριες και θα πληρώνουμε το ρεύμα σε πολλαπλάσια τιμή. Γιατί δεν προβαίνει ο πάροχος στις ανάλογες αριθμητικές πράξεις και να χρεώνει τους χρήστες με ό,τι προκύψει από τα δούναι και λαβείν, όπως γίνεται στις ιδιωτικές επιχειρήσεις αλλά απαιτείται φαιά ουσία που δυστυχώς είναι προφανώς εν ανεπαρκεία;

Ισότητα στον νόμο… 

 Αφουγκράσθηκα τον βουλευτή Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Παππά να λέει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έπρεπε να διαγράψει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη, διότι κατεψήφισε το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφιλοφύλων που καθιέρωνε την ισότητα έναντι του Νόμου. Ποιου Νόμου; Ο Γάμος των ετεροφύλων έχει καθιερωθεί από τον Γάμο στην Κανά της Γαλιλαίας που δεν αποδέχονται οι ΛΟΑΤΚΙ. Το νομοσχέδιο προέβλεπε αναγνώριση του «γάμου» τους που καμία σχέση δεν είχε με τον ορθόδοξο γάμο που είναι καθιερωμένος από το Σύνταγμα. Δεν μπορεί ετερόκλητα συστήματα να καλύπτονται από νόμους που δεν αποδέχονται.

 Επαρχιωτισμός…

Ό,τι δεν συμφωνεί με τα γούστα μας είναι είτε βλαχομπαρόκ είτε βλαχοδήμαρχος ή και επαρχιωτισμός. Ασχέτως αν είναι τόσο προκλητικοί που χρησιμοποιούν το δεύτερο πρόσωπο για να αποδώσουν ό,τι δεν τους κολακεύει, δεν τους περιποιεί τιμή και με μια μετατόπιση προς το δεύτερο πρόσωπο, όπως π.χ. «θα εύρισκες τρόπο να καπνίσεις» αντί του προκλητικού – Θα εύρισκα τρόπο να καπνίσω. Έτσι και σήμερα θα βρεις τρόπο να κάνεις χρήση του κινητού παρά τις απαγορεύσεις και φυσικά με την ανοχή κάποιου εκπαιδευτικού που και η αφεντιά του θα θέλει να τηλεφωνήσει είτε στο στεφάνι του είτε σε προσεχές στεφάνι, απαιτητικότερο του πρώτου.

 Κάηκε και ο πευκιάς!

Παρά τις πομφόλυγες του Βασίλη Κικίλια για αντιπυρικές ζώνες και δασικούς δρόμους, τσουρουφλιάστηκε και ο Πευκιάς, το πευκοδάσος που περιέβαλε και στόλιζε το Ξυλόκαστρο και όχι μόνο. Αποτέλεσμα αυτών των άοκνων προσπαθειών του Κικίλια που έπαθε και εξάρθρωση του αριστερού του χεριού έχουμε την απανθράκωση δυο συνανθρώπων μας που στην προσπάθειά τους να συμβάλλουν στην κατάσβεση της πυρκαϊάς που απειλούσε ποιμνιοστάσιο φίλου τους, περικυκλώθηκαν από τις αντιπυρικές ζώνες του Υπουργού και κατέστησαν θύματα της εμμονής τους να υπερβούν τα εσκαμμένα.