Comp 1

Αιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Ο κατώτατος μισθός… 

Χαράς ευαγγέλια. Εν έτει 2025 μ.Χ. ο πρωθυπουργός μας, υπόσχεται ότι ο κατώτατος μισθός θα φθάσει αγκομαχώνταςστα 950 ευρώ. Και να το «χαίρ ολά», «χαίρ ολά» (ζήτω τουρκιστί). Όμως, από ότι παρατηρούμε τώρα, με τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, με τις αυξήσεις που δίνονται καλύπτουν λιγότερα προϊόντα για την οικογένεια. Δηλαδή, ο σημερινός κατώτατος μισθός είναι κατώτερος αυτού του 1999 που σημαίνει μικρότερη αγοραστική αξία. Αν προβλέπεται παρόμοια αύξηση σε μισθούς και συντάξεις, που να υπολείπονται σε αγοραστική αξία καλύτερα να λείπει το «βύσινο».

«Άσπρος γάτος…»

 «Άσπρος γάτος, μαύρος γάτος αρκεί να πιάνει ποντίκια». Κινέζικη παροιμία που θέλησε να την εφαρμόσει και ο πρωθυπουργός μας υπουργοποιώντας αράδα εξωκοινοβουλευτικούς, πιστεύοντας ότι θα αποδώσουν. Αλλά αποδεικνύονται αιθεροβάμονες, όπως αποδείχθηκε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, που ευρισκόμενος στην Ήπειρο, την ενέταξε στην Δυτική Μακεδονία και σε δηλώσεις του, τόνισε ότι επισκέφθηκε την Ήπειρο ο κ. Μάξιμος Σενετάκης και συζήτησε με τον περιφερειάρχη κ.Γεώργιο Αμανατίδη, διότι προφανώς ο δικός μας περιφερειάρχης ή δεν του είναι γνωστός ή δεν του συστήθηκε. Πώς περιμένει ο πρωθυπουργός να «πιάσουν» ποντίκια αυτοί οι άσχετοι;

«Επίταξη» των γιατρών!

Μας είχαν συνηθίσει οι παρουσιαστές και δημοσιογραφάκια να καραφλιάζουν ότι επιστρατεύτηκαν αστυνομικοί για την κατάσβεση της πυρκαϊάς. Μα οι αστυνομικοί είναι επιστρατευμένοι, διπλή επιστράτευση πώς να πραγματοποιηθεί; Έλα, ντε. Τώρα αφουγκρασθήκαμε ότι επιτάχθηκαν οι γιατροί για επάνδρωση των κενών των νοσοκομείων. Μέχρι το 2000 μ.Χ. υπήρχε υπηρεσία στο ΥΠΕΘΑ για την επίταξη των ημιόνων, των οχημάτων και άλλων υλικών. Δηλαδή, επιτάσσονται όλα τα υλικά, οι άνθρωποι επιστρατεύτονται. Η λεξιπενία στο φόρτε της.

 Των φρονίμων τα παιδιά…

…Πριν πεινάσουν μαγειρεύουν! Κάηκε η Βάρη, κάηκε η Βουλιαγμένη και τόσες άλλες περιοχές. Και γιατί κάηκαν, γιατί έμειναν ακαθάριστα τα οικόπεδα, τα αγροκτήματα, οι δενδρώνες, οπωρώνες κ.α. Θα μπορούσαν να καθαρισθούν από τους Δήμους, για αυτό άλλωστε και ψηφίζουμε τους δημάρχους, όχι για να θεωρούνται μόνον Πρώτοι Πολίτες, αλλά ως Πρώτοι Πολίτες να δίνουν και το καλό παράδειγμα. Θα μπορούσαν οι Δήμοι να προμηθευτούν μεγάλους γεωργικούς ελκυστήρες για τετράϋνα άροτρα και να πράττουν μια άρωση περιμετρικά σε κάθε οικόπεδο, έτσι τέσσερις αύλακες από την μια μεριά κάθε οικοπέδου και τέσσερις από την άλλη, θα ήτο αδύνατη η μετάδοση της φωτιάς από το ένα οικόπεδο στο άλλο. Άλλη παρατήρηση. Είδαμε και πολίτες και πυροσβέστες να καταβρέχουν με πλαστικούς σωλήνες που μόλις έφθανε το νερό 2 με 3 μέτρα. Γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις δεν επιστρατεύεται ο ΑΙΑΣ, ώστε με την πίεση που μπορεί να εκτοξεύεται το νερό στις παρόδιες περιπτώσεις, να σβήνεται η φωτιά εν τη γενέσει της; Ή ο ΑΙΑΣ επιστρατεύεται για να καταιωνίζονται με νερό οι διαδηλωτές; Είναι κι αυτή μια απορία, που χρήζει απαντήσεως από τους επικεφαλής των πυροσβεστικών σχηματισμών. Εκτός και αν ισχύει εισέτι η προτροπή του πρωθυπουργού μας την περσινή περίοδο: «Αφήστε τα να καούν, κόσμος να μην χαθεί».