Comp 1

Αιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Ούτε σανό σε δύο όνους! 

Είδαμε από τους τηλεδέκτες στη Σέριφο μία απέραντη έκταση, «Λειβάδια» την αποκαλούσαν να λαμπαδιάζει βοηθούντων και των ανέμων. Ούτε ένας δεν είχε την πρόνοια, προτού ξεσπάσει η πυρκαγιά, να προβεί σε αυλακιές με τρίυνο άροτρο ανά 100 μ., ώστε σε περίπτωση πυρκαγιάς να ανακοπεί η μετάδοσή της. Όλη η έκταση ήταν καλυμμένη από χαμηλή βλάστηση, προφανώς από έλλειψη ποιμνίων προβάτων και αιγών, τα οποία έτρωγαν τα χόρτα προτού αυτά αναπτυχθούν επικίνδυνα και καταστούν προσάναμμα για τυχόν πυρκαγιά, όπως και έγινε! Αναγκάστηκαν λοιπόν να ζητήσουν βοήθεια πυροσβεστικών οχημάτων και πυροσβεστών από την Μακεδονία και την Ήπειρο, δεδομένου ότι η πυρκαγιά αντιμετωπίζεται στα πρώτα 5 με δέκα λεπτά και όχι με καθυστέρηση 12 και πλέον ωρών!.. Αυτά για μελλοντική αντιμετώπιση!

Πόσο χάσαμε τον ανθρωπισμό μας! 

Προσφάτως συνέβη θλιβερό γεγονός στη Λεωφόρο Αθηνών όπου όχημα παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά 17χρονη κοπέλα την οποία ο οδηγός εγκατέλειψε στο οδόστρωμα. Στη συνέχεια ο ένας μετά τον άλλο διήρχοντο άλλα οχήματα, των οποίων οι οδηγοί έβλεπαν το θύμα, το προσπερνούσαν αδιάφοροι! Αν ήταν ένα ζωάκι θα σταματούσαν οι ζωόφιλοι, δήθεν μου και τάχατες να προσφέρουν τις φιλοζωικές τους υπηρεσίες και η ΕΛ.ΑΣ. να περιέρχεται οικίες και καταστήματα να εξετάζει τις κάμερές τους για να εντοπίσει τον θύτη οδηγό, ο οποίος ειρίσθω εν παρόδω, παρέβη και τον ερυθρό σηματοδότη! Αν είχαμε κάμερες στους σηματοδότες, θα γινόταν τσακωτός ο θύτης, αλλά μας φρενάρουν τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία δεν φρενάρουν άλλες χώρες!..

 Η ειδοποιός διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ! 

Έκλεισε λοιπόν η ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς «ΑΥΓΗ», διότι δεν κυκλοφορούσε επειδή δεν υπήρχαν αναγνώστες, άρα δεν είχε έσοδα. Ο «ΡΙΖΟΣ» κυκλοφορεί διότι οι Κουκουέδες παίρνουν από δύο εφημερίδες για να στηρίξουν την εφημερίδα, αντιθέτως οι Συριζαίοι αποφεύγουν την αγορά της «ΑΥΓΗΣ», διότι αν τα 700 τόσα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έπαιρναν από ένα φύλλο όχι δύο που αγοράζουν οι Κνίτες, τότε θα είχε μια σταθερή κυκλοφορία 700 φύλλων σε καθημερινή βάση. Αν εμιμούντο τους Κνίτες και έπαιρναν από δύο τότε η «ΑΥΓΗ» θα είχε κυκλοφορία 1.500 φύλλα ημερησίως!..

«Ρε παιδί μου, θα μείνετε δήμαρχος»! 

Παλαίμαχος παρουσιαστής σε κανάλι πανελληνίας εμβέλειας, τον αφουγκρασθήκαμε να απευθύνεται στον δήμαρχο Αθηναίων, που ειρήσθω εν παρόδω ήταν προσκαλεσμένος, λέγοντάς του «Ρε παιδί μου, θα μείνετε δήμαρχος αν εκλεγείτε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ»; Και επανέλαβε αυτήν την ερώτηση, τονίζοντας το «ρε παιδί μου»! Είπαμε να εξαλειφθούν οι αποστάσεις, αλλά και η ισοπέδωση χτυπάει άσχημα, διότι ο παρουσιαστής μήτε στο στάδιο ευρισκόταν μήτε σε χαμαιτυπείο! Τον παρακολουθούσαν χιλιάδες τηλεθεατές, μεταξύ των οποίων και παιδιά ανώριμα, τα οποία μία των ημερών θα απευθυνθούν σε δασκάλους τους και ανωτέρους τους με την φράση του τηλεπαρουσιαστή: -Ρε παιδί μου, δάσκαλε, πότε θα παραιτηθείς να ησυχάσουμε!..